Jump to content

Проблем с БУТ-ването!


fixxy

Препоръчан пост

Помогнете моля!

 

Постоянно исписва на чения екран 'Бут Файлър и натисни кой да е клавиш за да продължиш'.

Пробвах с няколко различни версий и неще!Пробвах и с XP/7/Linux.BOOT-вах от диск и от ЮЕсБи и нестава.Пробвах с оригин.Windows7.Стана но прекъсна защото системата не е АСУС.

Имали начин да се оправи тоя скапан проблем?

Link to comment
Сподели другаде

Няма причини да не иска да зарежда от инсталационни дискове на XP или 7. Сигурен ли си, че настройките в BIOS са правилни? Сигурен ли си, че въпросните дискове са стартиращи се? На друг компютър стартира ли успешно инсталацията от тях или инсталирана ли е Windows от тях на този компютър? Какво точно се случва при опит за стартиране от тези дискове?
Link to comment
Сподели другаде

До преди да се 'скапе' ПЦ-то.Беше с Уиндоуса от същия диск.Аз съм го инсталирал и работеше доста добре.Но един ден стана беля и трябваше да го преинсталирам наново.На черен екран исписа,че 'бут-ването' е провалено и да натисна кой и да е бутон за да продължи.И когато натисна нещо.ПЦ-то се рестартира и всичко се повтаря отначало.Карах го на майстор.Той каза че имало певредени сектори на харда.И каза ,че всичко е поправено.Но уви...Прогрес няма.Неще да 'бут-не' и това е.Но с диска от лаптопа на жена ми тръгва както трябва.Ама спира поради това,че Уин-а е само за система Асус.
Link to comment
Сподели другаде

Както казах, няма причина да зарежда от едни стартиращи дискове, но да не зарежда от други. Това може да се случи, ако едните дискове всъщност не са стартирани, но щом си инсталирал вече Windows от тях, значи трябва да са стартиращи. В BIOS настройките правилни ли са - оптичното устройство да е първо, а твърдият диск - второ? Ако да, то е наистина мистерия.
Link to comment
Сподели другаде

Като искарам Бут-менюто Оптичното устройство е трето по ред.Но в БИОС-а е нагласено като първо по приоритет.Казаха ми,че можело да се заблокира нещо си вътре в ПЦ-то.И затова трябва оригин софтуеър(Уондоус).Това вярно ли е?И още един въпрос за БИОС-а,ако може де!Какви трябва да са настройките на БИОС-а.Макар,че пробвах да върна настройките в БИОС-а назад.Но няма ефект.
Link to comment
Сподели другаде

Настройките на БИОС са много и потребителят променя само много-малка част от тях, примерно кое устройство да е бутващо.

Обаче щом можеш да извикваш бутващото меню (предполагам с F12), дори не е необходимо да променяш бутващото устройство да е оптичното, може да си остане първо бутващо устройство HDD.

Според мен съществува някаква вероятност, макар и малка, оптичното устройство да е в процес на повреждане и да работи нестабилно или пък инсталационния CD / DVD на Windows да е в процес на повреждане или вече повреден.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...