Jump to content

Картината замръзва при гледане на филм?


Препоръчан пост

Мисля, че стойностите на температурите са нормални. Въпреки това, поне според мен, проблемът е хардуерен. Направете един тест на видеокартата с помощта на FunMark или 3DMark.
Link to comment
Сподели другаде

В какъв формат са филмите които гледаш.Ако са блу рей преди като бях КМ и аз имах проблеми,Замених го Пот плеър и сега всичко е перфектно.В крайна сметка опитай с друг плеър да видиш дали е същото.Няма да е излишно да се види и поне да сме сигурни,че не е от това.Пробвай или с Пот или със Splash.За тях поне гарантирам,че нямат проблем с този формат,пък и със всички останали,които съм пробвал.Ако пак е същото следвай съветите на s.feradov и съм сигурен,че той ще доведе всичко до край,и ще ти даде правилната насока.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря. Днес взех лаптопа от сервиза в мултирама софия. казаха ми че са го тествали и видео,рам ,хард и температури са ОК. Момчето ми каза да запиша някакъв GOM player или нещо такова , НО ми обърна внимание да внимавам каде поставям лаптопа , да не би да запушвам някои вентилатор от долу и от това да е проблема. Сега съм взел мерки срещу това и ако от това е проблеманяма да си намеря място от срам...................... :)))))))))))))))))))))))))
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
приатели....ето че си купих и охладителна поставка вече! Резултата беше следният: гледах 3 филма без да ми замръзне картината .....и отново същия проблем Може би с тази разлика че става малко по рядко!. Вече почвам да се отчайвам. Незнам към кого да се обърна...какво да опитам и къде могат да ми кажат какво му е на тоя лаптоп! Вече се убедих че не е от Windowsa, не е видео карта, не грее ...по температурите са нормални, а и самия лаптоп не е горещ ....... тестваха ми Рам , хард всичко в Мултирама..... кодеци ...сигурно вече незнам дали има такива с които не съм пробвал??????
Link to comment
Сподели другаде

Според мен наистина ще е добре да натовариш процесора и/или видео картата и да видиш дали ще има забиви. Ако няма, значи не би трябвало да е от прегряване.
Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
Имам същия лаптоп и познай - същия проблем... Пробвах какво ли не - кодеци, смяна на уиндоус, видео драйвери, различни плейъри, но без успех. Забелязах обаче, че това забиване се получава само при гледане на филми във формат .avi и затова в последно време тегля филмите в HD (.mkv). Интересното е, че лаптопа забива не само при гледане на филми, ами и при обикновенна работа със него - и то по същия начин (замръзване за 1-2 минути, след което се оправя). Замислих се, че като дойде лаптопа беше със фабрично инсталиран Linux, което ме навежда на мисълта (колкото и невъзможно да звучи), че лаптопа е пригоден за работа с Linux. Трябва да пробвам с него, обаче нито знам как се работи с него, нито нищо. Вече съм почти убеден, че е заради това - друго решение няма. Ако ти се занимава можеш да пробваш как ще се държи с Linux и съм почти убеден, че това ще реши проблемите ни...
Link to comment
Сподели другаде

Замислих се, че като дойде лаптопа беше със фабрично инсталиран Linux, което ме навежда на мисълта (колкото и невъзможно да звучи), че лаптопа е пригоден за работа с Linux. Трябва да пробвам с него, обаче нито знам как се работи с него, нито нищо. Вече съм почти убеден, че е заради това - друго решение няма. Ако ти се занимава можеш да пробваш как ще се държи с Linux и съм почти убеден, че това ще реши проблемите ни...

 

Далеч съм от мисълта, че използването на друга операционна система ще разреши проблема. Отделно, последното мнение в темата е от преди повече от половин година. Мисля, че за това време, потребителят ще е намерил някакво решение.

Link to comment
Сподели другаде

Деинсталирай кодек пакети и ползвай плейър с вградени такива.

От години не тормозя системата с кодек-пакети и никога не е имало

противоречия.

Един свестен плейър си има всичко .

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...