Jump to content

Картината замръзва при гледане на филм?


Препоръчан пост

Здравейте искам да ви помоля за помощ. Проблемът е следният: лаптопът ми : ACER със следните параметри: AMD Athlon X2 2.1GHz; Video: ATI Radeon 4570 512MB; 320 GB HDD; 3GB RAM; и с операционна система Windows 7 Ultimate - 32-bit. При гледане на филми картината просто замръзва. Понякога след 4-5 минути продължава , друг път направо забива целия компютър. За пръв път ми се случва нещо подобно. пробвах какво ли не. Изчетох какво ли не из нета и НИЩО!!!!! Кодеците които ползвам са: K-lite - 8.0.0. Full ; Програма с която гледам е KM Player. Опитах да сменя редването (или както там се вика) на Haali ....... и действителност имаше подобрение . Сега долу горе 40-50 мин гледам от филма ,НО пак става същото. преди това на 5-10мин.го правеше тоя номер. Няма логика проблема да е в слабо видео или нещо подобно. Защото настолния ми компютър е с почти същите параметри....ползвам същите програми(само дето там съм с Win 7, но не е Ultimate). Лаптопа го купих съвсем на скоро и от самото начало го правеше тоя проблем. Едиснтвено пропуснах да кажа че като го купих ми махнаха едната платка 1 GB RAM DDR2 и ми сложиха 2GB DDR2 на кингстън на нейно място.

Та вече незнам от къде да започна?????? Прецакан Windows ? Прецакани драйвери за видео??? или пък дефектна платка....... нямам идея вече???

Моля ви приятели помагайте????

Link to comment
Сподели другаде

какво представлява тази проверка с Codec Tweak tool?

защото пробвах преди и с други версии на К-lite и пак нищо(макар че не със същата която ми предлагаш). Даже пробвах без тях и само с КМР и пак става същото!

Link to comment
Сподели другаде

Проверката за повреден/и кодек/ци при инсталиран K-Lite пакет се осъществява по следния начин -

от Старт менюто - всички програми, избираш папката за K-lite Codec Pack, оттам

Codeck Tweak Tool - All Options

 

post-16842-0-58424700-1324044845_thumb.png

 

Кликаш на Fixes

 

post-16842-0-24220800-1324044900_thumb.png

 

Apply & Close

 

Ако има нещо повредено, ще излезе съобщение за съответния кодек, ако ли няма - ще те върне в началното меню (на последната картинка).

 

А иначе ти препоръчвам K-Lite Mega, защото са по-пълни като набор от кодеци и би трябвало дори да можеш да гледаш HD филми.

 

За всеки случай провери в Device Manager за удивителни/въросителни.

Link to comment
Сподели другаде

Не знам защо слагате допълнителни кодеци като KMPlayer си има вградени такива,които са си достатъчно добри.С него можеш да гледаш почти всички видове видео.Трий ги ако не ти трябват за нещо друго и пробвай дали ще имаш проблем.Ако пак го имаш,можеш да пробваш с друг плеър,примерно Pot player или Splash.Първия е писан от същия кореец,който е писал и KM,перфектен е даже с настройки по подразбиране.На втория попаднах съвсем скоро също е хубав.
Link to comment
Сподели другаде

Записах драйверите от сайта на AMD за видеото , а моите ги махнах. Изтрих K-lite защото искалирах и мега пака но с него нямах картина а само звук на филмите.

В момента съм с по стара версия на КМР 2.9 и нещо си...... и със драйверите от сайта. Почвам тестове..... с филми и по късно или утре ще пиша за резултати!

Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че е по-важно да се установи дали проблема е в кодеците/плейъра и после в хардуерните компоненти, примерно РАМ-та. По отношение на плейърите, то и BSplayer си има своите кодеци, подобно на The KMplayer, но определно е по-добре положението (по-добри са четците), когато са асоцииран с K-Lite - от опит. Иначе и аз да кажа/напиша +1 за PotPlayer, има си вградени кодеци и отваря дори Blue-Ray и HD. Но, ако проблемите продължават възможно е да няма отношение със софтуера.
Link to comment
Сподели другаде

Пробвай с версия The KMPlayer 3.0.0.1439 - стабилна е и не бъгва за разлика от други версии.Кодеци наистина не ти трябват/K-Lite codec/,тъй като програмата си има вградени и работят добре.Лично ползвам споменатата версия от 2 години и нямам проблеми с гледане на филми,може да пробваш и другите два предложени плеъра/в нета има доста добри отзиви и за тях/.Успех!
Link to comment
Сподели другаде

два филма изгледах и не бъгнаха! В момента съм с въпроското КМР 2.9 и нещо си (без други кодеци) ...както и с нови драйвери за видеото , които в прочем от сайта на АМD по дата ми излизат с няколко месеца по стари от тези които ми дадоха с лаптопа. Ако до няколко дни не ви пиша, значи проблема е бил в това. Все пак следващите няколко дни ще ми бъдат като тестов период , за които стискам палци да е успешен!

Благодаря засега за помоща!

Link to comment
Сподели другаде

Всеки плейър си има собствени кодеци, които четат повечето формати, но не бих казал че има перфектен, иначе щяхме всички ние да го ползваме ...и нямаше да има такова разнообразие. Затова не бих казал, че няма нужда от допълнителни кодеци, като К-Lite или други, освен ако се свалят някакви стандартни формати - филми от торентите, обикновено са няколко вида .avi. Не мисля че е от версията на The KMplayer, нито от K-Lite, които ги ползвам от години. Според мене правилно си се насочил към драйверите ..и дано проблема да се е решил.
Link to comment
Сподели другаде

Хора ГРЕДА!!!!! Помагайте отново! Старата песен на нов глас! Пак замразва картината. Не е от драйверите на видеото. Пробвах всичко вече. даже в момента съм с Windows 7 Home Premium , но и от него не е бил проблема! Вече незнам какво да правя! Хващат ме нерви с тоя лаптоп. Не е проблема и новата платка която сложих , махнах я, сложих старата платка....и нищо. пак забива. Незнам какво да правя?

как да разбера дали е хардуерен проблем?

Да не е пък па да грее нещо ? 52 -58 градуса за процесора много ли са?

Помагайте моля ви http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/default/sad.gif(((((((((

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за програмата приател ,но на компа имам speed fan i Aida 64 които също показват въпросните параметри. В случая не знам дали има нещо нередно във въпросните показатели.
Link to comment
Сподели другаде

Точно това имах предвид. Направете снимка на тези стойности и я прикачете към следващия Ви коментар. За целта може да използвате както SpeedFan, така и AIDA64, след като въпросният софтуер е инсталиран на Вашата система. Възможно е да няма проблеми със стойностите на температурите на компонентите и/или захранващите напрежения, но мисля, че ще е добре да се уверим в това, доколкото може да се вярва на софтуер за подобен тип измерване.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...