Jump to content

Федерер мачка Надал на Уимбълдън


lpa

Препоръчан пост

Федерер шампион за четвърти път

 

Само за осем участия в Лондон Федерер успя 4 пъти да целуне купата. От началото на сезона той има 56 победи и 4 загуби - всичките от Надал

 

Швейцарецът: Мислех, че това е невъзможно

 

Никой не може да спре Роже Федерер на трева. Дори Рафаел Надал, срещу когото тенисист №1 в света нямаше победа от пет мача, включително 4 финала. Вчера швейцарецът се наложи с 6:0, 7:6, 6:7, 6:3 над испанеца и се изравни с най-големите шампиони на "Уимбълдън", грабвайки четвърта поредна титла. След 1968 г. това бяха постигали единствено рекордьорът със 7 купи Пийт Сампрас (в периода 1997-2000) и Бьорн Борг, който бе непобедим от 1976 до 1980.

"Мислех, че това е невъзможно. Постигнах нещо, което са прaвили само героите на тениса. Догодина ще се върна за пета титла", сподели Роже, на когото напомниха, че е само на 24. "Нямам никакво намерение да се отказвам", увери той.

Роже призна, че е бил много нервен само в четвъртия сет. "Радвам се, че до финала стигна точно Надал. Вече ми харесва да играя с него", пошегува се Федерер, който удължи серията си на трeва до 48 победи и вече има 8 трофея за Големия шлем. Освен него толкова са взели Андре Агаси, Джими Конърс, Иван Лендъл, Фред Пери и Кен Роузуол.

"Той бе най-достоен за титлата. Ако съперник не ми беше този човек, и аз щях да имам шанс за нея. Настилката ми е трудна, но успях да покажа най-добрата си игра за сезона", коментира шампионът от "Ролан Гарос" Надал, който бе аплодиран от последния испански шампион тук - Маноло Сантана, триумфирал преди 40 години. Левичарят от Майорка бе най-младият финалист в турнира след Борис Бекер (Гер) през 1986.

ТАНЯ МАНОВА

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

Не успях да гледам мача, но се радвам за Федерер. Спор няма, че е най-добрия на трева, както и Надал е дъ бест на клей :). Гледал съм Надал на трева и за него достигането до финал тук си е геройство :)

Ако Федерер беше паднал, щеше да развие вече някакъв комплекс ;)

Link to comment
Сподели другаде

Толкова спокойна игра скоро не бях гледал! Стана хубав мач! Особено последните геймове на заключителния сет! Когато всички очакваха шампионско сервиране Надал направи пробив!
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
И аз бях много радостна за Роджър! Той на трева, Рафа на клей, иначе не е интересно се един да бие! Пък и мачовете между тях са такова зрелище, че няма как да го пропуснеш. Радвам се, че Федерер има конкуренция, защото, както отбелязват и коментаторите, така той се развива! :peace:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...