Jump to content

Питане / проблем с програми


Препоръчан пост

Raven, след като не откри зловреден код,гадинки,зелени бубулечки,кърлежи,малки мазни двуутробни изчадия и други подобни малформирани гномчета,интересът ти към мойте постове падна под кота нула.Иначе щеше да започнеш атака с дълги чаршафи от скриптове, програми ,напътствия,убеждения,умаловажения и какво ли още не само и само да докажеш свойте знания към млади хора които сега навлизат в ареата в която ти си гений.Но аз съм вече на възраст(51г.) и това което се опитвам да правя много ми харесва.Така или иначе ...а бе забрави.

Явно си мислиш, че като се сопнеш и споменеш възрастта си, ще предизвикаш уважение. Ще те разочаровам, но възрастта не значи нищо.

И разбира се реагираш така, сякаш само ти си с проблем във форума и сякаш аз нямам право да обърна внимание на други неща в личния ми живот, което води до по-малко време за форума и особено за някои от по-странните проблеми като този, за които обикновено ми трябва повече време да измисля нещо.

Аз не съм робот, а човек, не мога да огрея навсякъде и имам право да се погрижа за важни неща в личен план, както и всеки друг потребител тук.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 51
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Погледни и в папката C:\Documents and Settings\...\Local Settings\Temp - виж с какво е пълна или напрово изтрий съдържанието (не самата папка!).

 

Добре де , ама съдържанието на папката май не трябва де се пипа защото аз го изтрих и сега компа. е подозрително бавен и получавам съобщение за грешка т. е . системата неперкъснато търси някакъв текстови файл на приложение. Защо?

Link to comment
Сподели другаде

Провери си системата за вируси и malware. Тази папка служи за временно (обикновено - еднократно) съхранение на файлове и настройки - при инсталация на софтуер, например. Не съм забелязал самият Windows (ти не си казал с коя версия си, така, че говоря по принцип) да използва папката при нормална работа.
Link to comment
Сподели другаде

post-25044-0-99024000-1324228133_thumb.pngpost-25044-0-49415800-1324228166_thumb.png

 

panevdd,не знам как да направя тест с <Task manager>,качвам два файла.

 

1) На работния плот без никакви сайтове,натовареността на процесора варира от 0 до 5%

2) Сайт на който цъкам достига 100% и задържа за 4-5сек.така.

Що се отнася до папката <Temp>и аз я чистя редовно.

Link to comment
Сподели другаде

@mition

Сигурен ли си,че имаш необходимите актуализации.

Night_Raven не е от любимците ми и сажалявам за изказани "Извинявай", защото по принцип няма за какво да се извинявам.

По принцип обаче никой на никого не е длъжен, така, че !!!

Link to comment
Сподели другаде

leon70,C ChromePlus e същата работа,що се отнася до преинсталацията на < Адобе флаш плеър>това го правих преди 5-6 дена по препоръка на s.feradov.Тогава обаче не рестартирах след деинсталацията(може би има значение).Сега го направих както пише във втория линк,инсталирах отделно< Shockwave>.Като че ли има малко подобрение,но основния тормоз,мисля че идва от WINDOWS-а

При кликване на иконата на браузъра компа започва да "дърдори" 4-5 сек.и доста се напъва да отвори началната страница.Затварянето също е като на каданс.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Въпросите никога не са нескромни.За разлика от отговорите.

Link to comment
Сподели другаде

Нямам проблеми като твоите и малко ми е интересно дали нещо не е "осакатен" Windows-a от някоя почистваща или оптимизираща програма/прочетох,че последната версия на CCleaner също има някакъв бъг и чисти стойности от регистрите,които после Windows-a си ги търси и отчита грешки/.Лично ползвам Adobe Flash Player 10.1.53.64 версия,Google Chrome 15.0.874.106 версия,Shockwave Player не съм инсталирал - нямам забивания,бъгове и увисвания.Няма да е лошо да дадеш някой примерен линк,където системата ти се тормози сериозно за тест.След инсталиране на последната 11 версия на Adobe Flash Player имаше някакви "зависвания" и странни чудесии като леко насичане и малко по-некачествена картина - затова засега си стоя на 10 версия и съм си доволен.От снимката/пост 27/ виждам,че ползваш някакво разширение блокатор/прасенцето в тулбара ако се не лъжа трябва да е разширение за блокиране на нещо си,ако греша ме поправи,да не би то да ти играе лоша шега в случая/.От пост 34 долу вдясно виждам,Windows Messenger/забрани му да стартира с ОС,няма смисъл/ и uTorrent/пробвай да го спреш докато се опитваш да влезеш на проблемния сайт,да не би да сийдваш прекалено много торенти и това да ти пречи/.Засега това се сещам.На въпросния сайт - http://www.bux10.com/ си влизам за 2 секунди без проблем и си "шаря" навсякъде също без проблем.
Link to comment
Сподели другаде

Мисля че не питаш за раширението Avast WebRep a за розовото прасенце,това е рекламен банер от друг такъв сайт < Ref4Bux >

Не знам технически как да ти дам линк за тест,иначе бих го направил.В тези сайтове се клика на реклами,има таймер на пр.от 10-15-20 и тн.секунди,изчакваш го и кликаш на следващата,за да става по бързо и да не чакаш таймера отваряш още два сайта и кликаш едновременно.Тогава почват да зависват и да изписва че блокират страници.Не съм пробвал ако вляза в три форума едновременно дали ще има проблеми,може би са по стационарни и няма да има.В Bux-и сайтовете за една реклама има по три рефреша докто се върнеш отново за следващата реклама,динамиката е много по-голяма.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Въпросите никога не са нескромни.За разлика от отговорите.

Link to comment
Сподели другаде

mition, изключи антивирусната за малко и виж дали ще има подобрение.

Питащ, направи проверка с MBAM; XP със SP2 си е риск за сигурността, ако имаш възможност - инсталирай SP3 и актуализациите след него.

Link to comment
Сподели другаде

Проследих в нета информацията за плъгина на Avast - Avast WebRep и извода е,че работата на браузъра Google Chrome се забавя значително,като в единични случаи води и до забиване.Повечето от потребителите препоръчват изключването или деинсталация на въпросния плъгин за да може работата с Google Chrome да е гладка и безпроблемна.Надявам се след дълги налучквания за евентуалния виновник за проблема това да се окаже решението.Спирането на антивирусната няма да реши проблема,ако погледнеш в Task Managera предполагам,че ще имаш активност от страна на Avast,която няма да можеш да елеминираш по никакъв начин освен деинсталация на програмата и избор на друга антивирусна,с която няма да имаш главоболия и проблеми/то в днешно време последните версии на безплатните програми за защита станаха много нагли и човек трябва да е наясно какво да активира и използва от предлаганите им възможности и функции,не всеки разполага със свободно време за тестове и не всеки е откровен в констатациите си/.Искренно се надявам това да е решението на твоя проблем.Успех!
Link to comment
Сподели другаде

При кликване на иконата на браузъра компа започва да "дърдори" 4-5 сек.и доста се напъва да отвори началната страница.Затварянето също е като на каданс.

Странно аз имам същия проблем, т.е не е точно обсолютно същия като твоя, но е проблем с брауъзър Chromium.

Та след куп проверки, анализи и мнения при мен проблема се оказа:

- Остаряло РС с не особенно големи възможности + Неактуализиран софтуер + Качване на програми и приложения, последни или предпоследни издания, но със системни изисквания надвишаващи тези на РС-то ми. Та примирих се с това което позволява РС системата.

Та според мен ще трябва с налучквания и опити да определиш с какви приложения и актуализации компа. ти върви най - добре и кои си качвал скоро и смяташ че пречат, то премахни ги.

Някои може да ми се изсмее на теорията но при мен нещата стават по този начин, компромисно разбира се.

Link to comment
Сподели другаде

Едва ли е от приставките, но можеш да опиташ да деинсталираш Shockwave flash и да провериш дали ще има промяна.

Друго, което можеш да опиташ: В Control Panel стратирай Flash Player приложението и изтрий запаметените файлове и настройки - Storage -> Delete All... .

Покажи и един log от Autoruns (както е описано тук) да го погледна, може да има нещо, което да създава проблеми.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...