Jump to content

Бавен ъплоуд


Препоръчан пост

Здравейте ! От известно време ъплоуд скоростта падна от над 20 мегабита до 10 а в натоварено време е около 7. http://www.speedtest.net/result/1625034191.png

Говорих с доставчика, пусна ме на друг пакет, но резултатите от спийдтеста са същите. Идва техник от фирмата, през служебния му лаптоп скоростта беше нормална за ъплоуд над 20 мегабита. Каза че проблема е при мен. Когато искам да говоря на видео по скайп - ми излиза съобщение за бавно свързване към интернет , често излиза такова и когато ползвам Опера. Чистих го от spyware, malware adware, със MBAM i SuperAntiSpyware, единственото което откриха е adware cookies.

Деинсталирах антивирусната Нод32, но и без нея резултата е същият за ъплоуд, само данлоуда се качва. Със Windows Xp Professional, service pack 3 съм. Не съм имал проблеми с ъплоуд скоростта, от предишни тестове тя си беше нормална - до 25 мегабита закаквато и плащам. Какъв може да е проблема ?

 

Пропуснах да кажа, че съм директно на кабел - лан мрежа

Link to comment
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

 

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Повече опции;

- долу в секция Attach files посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Link to comment
Сподели другаде

Опитай да забраниш и след това разрешиш мрежовата карта в Device Manager. Ако не помогне, можеш да опиташ да преинсталирай драйвера й.

Не виждам иначе причина да има проблеми със скоростта. Може би ако си човъркал/оптимизирал нещо, защото виждам, че имаш Advanced SystemCare и SmartRAM. Силно ти препоръчвам да не се занимаваш с подобни боклуци и да ги разкараш възможно най-скоро.

Link to comment
Сподели другаде

Направих и двете неща които ме съветваш, но няма резултат. Advanced system Care го използвам само за почистване на регистъра, дефрегментиране и почистване на ненужни файлове ..... оптимизации на системата не съм прилагал.

http://www.speedtest.net/result/1627012107.png

Link to comment
Сподели другаде

На последната снимка се вижда, че скоростта е доста близка до теоритичната ти максимална. Сигурен ли си, че няма подобрение?

 

P.S.: няма значение за какво ползваш Advanced SystemCare, тя си остава излишна. Почистването на регистратурата е безполезно и потенциално опасно.

Link to comment
Сподели другаде

Проблема се появи преди няколко месеца ..... без видима причина ъплоуда падна от 25 (дори до 30 мегабита е стигал) - от спеедтеста, падна на 10 ... Може би нямаше да го забележа - ако не се появи проблема с видеоразговорите по скайп... Доставчика твърди че в мен е проблема .... но имам роднини, които са на същия доставчик - тия дни правих тест и на техните компютри, резултатите са сходни - както при мен - ъплоуд 10/12 мегабита. Направи ми впечатление и друго, когато идва да тества със служебния си лаптоп - той не постави моят Ип адрес, а просто сложи кабела и тества с неговия си - като направи директна връзка със сървъра, казах му да постави моят Ип - но каза че нямало никакво значение и заключи че е от моя комп.

 

П.С. Правя по няколко пъти теста в speedtest.net и качвам тези които са наи добри.

 

Тези са отсега

http://www.speedtest.net/result/1630588106.png

Link to comment
Сподели другаде

Това е резултат през Операта http://www.speedtest.net/result/1631753269.png

и през интернет explorer http://www.speedtest.net/result/1631756916.png

 

а този тест е при изключена антивирусна програма

http://www.speedtest.net/result/1631770284.png

Link to comment
Сподели другаде

Ако резултатите при спряна антивирусна са постоянно все такива, значи проблемът трябва да е в нея. Можеш да тестваш с друга антивирусна програма как стоят нещата.
Link to comment
Сподели другаде

Определено се вдига - но само данлоуда - преди малко проведох два разговора, при спряна антивирусна - изключих двата процеса на Нода, но пак нямаше видео ... пак съобщение за бавно свързване. Порових се малко в сайта на Майкрософт и видях, че предлагат пакет преинсталация на Тсп Ип стека на Windows .... това добра идея ли е ?
Link to comment
Сподели другаде

Съмнява ме да помогне, но можеш да опиташ. И все пак, на мен ми прилича на проблем на доставчика, ако и на други компютри на същия доставчик има забавяне и то варира в зависимост от часа на денонощието.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за съветите Night_Raven, смятам и аз, че е от доставчика ... мой роднини са към същия и те имат по 10/12 мегабита за ъплоуд скорост, но незнам .... какъв фокус направи техника който идва в нас да гледа скоростта през спийдтеста .... просто не постави моят Ип адрес - ами използва неговия си и направи директна връзка със сървъра ...... на служебния лаптоп ..... смятам просто да мина на по-ниска тарифа - за да не се ядосвам и това е - предполагам че скоростите пак ще са същите .....

 

плащам до 20 мегабита ..... казват че са ми пуснали даже 25 (защото развалиха договорите преди време) - от тяхната система .... но причините поради които до мен достигат ниски скорости явно не им се занимава да преглеждат - защото спийдтеста е относителна работа ...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...