Jump to content

Ръководство за поддръжка на Windows (XP, Vista и 7) [Revision 2.0]


Препоръчан пост

При зареждане от инсталационния диск на Windows не би трябвало, при нормални обстоятелства, да се стига до появата на екрана за избор на режим на стартиране. Сигурни ли сте, че следвате стъпките правилно? Да не би да говорите за ефекта след изпълнението на горепосочената от мен команда?

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 148
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не в началото още. Слагам диска и когато зареди буут менюто цъкам на СД зарежда черен екран изписва по долу че търси в диска. Щом зареди за секунди ме прехвърля на екрана с Safe Mode и останалите. Екрана Welcome to Setup  не ми излиза въобще...

 

Да попитам за инфо.. цъкам на буут и сд опцицта ми е на последно място това проблем ли е ? Местя я на първо , но при буут менюто отново е на последно.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Запаметявате ли настройките след като сте ги променили? Сигурни ли сте, че дискът е boot-ващ? Щом системата визуализира автоматично менюто за избор на режим на стартиране, то това означава, че системата не прочита въпросния диск или самият той не е boot-ващ.

Link to comment
Сподели другаде

Да запазвам ги с F10. Не съм сигурен  дали дискът е буут-ващ. Дръпнах го от нета ,а как да разбера дали е буут-ващ? И поради какви други причини системата може да не прочита диска  ?

Link to comment
Сподели другаде

Опитайте да стартирате инсталационния процес на друг компютър. Като цяло, дефектирало оптично устройство е следващата най-срещана причина за невъзможност за прочитане на оптичния диск. Повредени кабели или лоша връзка също могат да бъдат причинители на този проблем.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Според мен, Windows 8 е най-добрата операционна система на Microsoft до момента. Повечето от потребителите се отричат от използването ѝ поради наличието на Metro интерфейса, който поне за мен е доста удобен дори и на настолни машини/лаптопи.

 

Все пак, всичко това опира до предпочитанията на конкретния потребител.

Link to comment
Сподели другаде

аз също съм много доволен от нея! През есента предстои да излезе и първото обновление на windows 8, така нареченото wingows 8.1. То дали ще бъде платено според Вас, или по този въпрос следва да се обърна към Microsoft?

Link to comment
Сподели другаде

Преди няколко месеца беше обяванo, че ъпдейтът Windows Blue ще бъде абсолютно безплатен и ще се предоставя на потребителите на Windows 8 и Windows RT посредством Windows Store, а не чрез стандартния Windows Update.

 

Потвърждение за това може да бъде намерено на доста места в Интернет пространството, като например тази статия.

 

Windows 8.1: Price

 

Microsoft has announced that the Windows 8.1 update will be available for free via the Windows Store.

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Night_Raven,реших да послушам съвета Ви  Не инсталирайте FlexType и не зная как, се стигна до проблем.След използване на стъпките:(отваряте споменатия контролен панел -> Date, Time, Language, and Regional Options (Дата, час и регионални опции) -> Regional and Language Options (Регионални и езикови опции) -> Advanced (Разширени) -> поставяте отметка на Apply all settings to the current user account and to the default user profile ) Приложи всички настройки към текущия потребителски акаунт и към профила на потребителя по подразбиране -> потвърдете с OK ), екранната ми клавиатура запълни целия десктоп и по никакъв начин не ще да върне стегнатия си вид.Отгоре на това няма и интервал.Моля за помощ.

 

http://i41.tinypic.com/5and52.jpg

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Можеш да провериш за зареждащи се с Windows драйвери с помощта на Autoruns. От там можеш и да им забраниш зареждането. Кои са ненужни трябва сам да прецениш. Ненужен драйвер е този, който е останал след премаханто приложение.

Link to comment
Сподели другаде

Явно след преинсталацията ще отпаднат ненужните. Аз засега не се наемам да махам драйвери. Но, пък преди преинсталацията мога като за последно да експериментирам.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...