Jump to content

Ръководство за поддръжка на Windows (XP, Vista и 7) [Revision 2.0]


Препоръчан пост

  • Отговори 148
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не, общо-взето съм изключил всичко излишно. Но, с програми и Уиндоуса общо на диск "С" имам 33ГБ. Което не е толкова зле щом уголемих размера му на 50,5 ГБ.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Здравейте, не зная дали тук е мястото да попитам, но ще задам следния въпрос, ако може някой да ми отговори ще е добре. Взех си безжична клавиатура с цел да намаля малко броя на кабелите, които се включват към PC. На безжичните клавиатури няма светещи индикатори за включени Num Lock или Caps lock. За Num lock проблеми няма, но искам по някакъв начин да настроя компютъра си така, че когато Caps Lock бутонът е включен, в полето което искам нещо да задам или напиша да се показва надпис "Caps Lock" е включен, независимо дали на български език или на английски. Следва ли някаква настройка въобще да правя или това не е от значение. Имам пред вид полетата в интернет, където се задават пароли за достъп до някои сайтове. Може би има някакъв начин надписът да бъде настроен за показвани и когато се ползват текстообработващи прогами - Word, Excel и други. Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

Единият вариант е следният: в контролния панел отвори настройките на клавиатурата, кликни на Key Settings подпрозореца, после Key Settings List. Там намери и кликни CAPS LOCK, след което потърси опция/отметка Display CAPS LOCK status on screen, активирай я и потвърди с OK.

 

Това го описвам на базата на информация от Интернет, защото аз лично нямам подпрозорец Key Settings, т.е. възможно е и ти да го нямаш.

 

Ако е така, можеш да активираш звуков сигнал при включване и изключване на Caps Lock. Това става отново от контролния панел: Ease of Access -> Ease of Access Center -> Make the keyboard easier to use, включи опцията Turn on Toggle Keys.

Не е постоянна индикация на работния плот, но поне са два различни сигнала при включване и изключване, така че е... нещо.

 

Ако нищо от тези не те устройва, можеш да опиташ специализиран софтуер. Да речем това или това.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Здравейте, прилагам снимки, направени от телефона ми на екрана на компютъра ми за да попитам тук за един проблем. При стартиране или рестартиране на windows системата минава първо през биоса, там е нарисувана отгоре дънната платка /GYGABYTE/, а под нея са бутоните на менютата за влизане в биоса. Аз нямам познания за биоса и освен когато преинсталирам уина не влизам в никакви други менюта. Влизам само когато в компютъра съм сложил инсталационен диск на уиндоус 10 и трябва да избера да буутва от CD-ROM. Другите менюта не ги зная. Та когато стартирам или рестартирам уина системата първо показва блиоса за няколко секунди и по-рано след като го покажеше, изгасваше изцяло и след това се появява кръгчето, което се върти – зареждане на windows. Сега скоро правих преинсталация, при стартиране се появява менюто за биоса и върху него не на цял екран се появява на черен фон същото кръгче, като отстрани се виждат части от менюто на биос! Как и къде да вляза да оправя стартирането така, че екрана с менюто за биоса изцяло да се скрие след няколко секунди и да се появи на цял екран след това само въртящото се кръгче за зареждане на уина? Един вид при стартиране върху менюто на биоса се заплесква друг екран с въпросното въртящо се кръгче, показващо зареждането на windows! Ако можете погледнете снимките и ще Ви стане ясно предполагам! Предварително Ви благодаря и се извинявам за не много професионално използваните от мен термини!

post-27158-0-25403800-1509042150_thumb.jpg

post-27158-0-89263600-1509042160_thumb.jpg

post-27158-0-02664900-1509042177_thumb.jpg

post-27158-0-92146400-1509042177_thumb.jpg

post-27158-0-82855400-1509042178_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

В зависимост от начина на стартиране и инсталираната версия на Windows е възможно логото на операционната система да бъде заменено с логото на производителя на дънната платка или компютъра, или дори да бъде комбинирано. UEFI предлага гъвкавост, от която Microsoft и производителите на хардуер се възползват.

 

Ако компютърът и клавишните комбинации, които се появяват на екрана, работят коректно, не виждам някакъв проблем.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...