Jump to content

Помощ за видеокарта Nvidia Geforce GT 330M CUDA


Препоръчан пост

Имам лаптоп Acer Aspire 5745G с видеокарта Geforce GT 330M, която поддържа и втора видеокартa Intell HD Graphics. Проблема, е че немога да намеря нови драйвери за тази карта от сайта на Nvidia намирам за GT 330m, но когато пусна инсталацията ми изписва, че не намира такова устройство, единствение драйвери, който стават са от официалния сайт на Acer, но те не са update-вани повече от година и нещо, ако някой знае как става инсталирането на драйвери за тая карта да пише.
Link to comment
Сподели другаде

Сигурен ли си, че сваляш правилния драйвер от сайта на NVIDIA? Ако да, то значи явно все пак ще трябва да разчиташ само на този от сайта на Acer. Какъв е проблемът с него?
Link to comment
Сподели другаде

Можеш ли да обясниш как лаптопа ти има 2 видеокарти? И какво имаш предвид под "която поддържа и втора видеокартa Intell HD Graphics". Не съм виждал такъв лаптоп и няма как видео карта да поддържа друга видео карта. Коя версия на Уин използваш и колко битова е? Точно за нея ли си изтеглил драйвери от nVidia? Сигурен ли си, че имаш точно тази вградена карта. Какъв ти е модела на лаптопва. Това е най-важното което трябва да кажеш.
Link to comment
Сподели другаде

Лаптопа е Acer Aspire 5745G-3690 със windows 7 64 bit , значи това за тея видеокарти и аз немога да ти го обясня, но когато искам да пестя батерия използвам тая intell HD Graphics, когато ми трябва другата превключвам на нея, която е Nvidia Geforce GT 330M 1GB. Иначе от сайта на nvidia си тегля точно за мойта версия windows и нестава. Мога някой снимчица да ти направя да видиш и да кажеш
Link to comment
Сподели другаде

Можеш ли да обясниш как лаптопа ти има 2 видеокарти? И какво имаш предвид под "която поддържа и втора видеокартa Intell HD Graphics". Не съм виждал такъв лаптоп и няма как видео карта да поддържа друга видео карта. Коя версия на Уин използваш и колко битова е? Точно за нея ли си изтеглил драйвери от nVidia? Сигурен ли си, че имаш точно тази вградена карта. Какъв ти е модела на лаптопва. Това е най-важното което трябва да кажеш.

Intel е вградената в процесора видео карта, а nVidiata е външна.

За да се пести енергия при браузване и др. операции се ползва интелската карта, а при по-тежки приложения се включва nvidia-та.

Link to comment
Сподели другаде

Хихи. Май ти намерих решение за проблема из чуждестранен форуми. Много хора имат същия проблем с този лаптоп сигурно и с подобни. Надявам се че това ще помогне. Обяснението на проблема е че драйверите не засичат картата на nVIDIA защото тя в момента не се ползва. Най-вероятно докато си инсталираш драйверите е включена другата карта. Все пак хубавата ти карта се включва като играеш игри или други неща. Трябва да влезеш от биоса си и да забраниш ползването на другата карта за да се ползва само картата на nVIDIA винаги(докато си инсталираш драйверите). Следтова пробвай пак да си инсталираш драйверите, тогава трябва да я засече вече. След като се инсталират драйверите си влез в биоса пак и си активирай и другата карта. Кажи ако нещо не ти е ясно или какъв е бил резултата.
Link to comment
Сподели другаде

Сега пак прочетох какво си написал, кога да си превключа на една от картите си избирам аз ,не е когато пусна игра или по натоварваща програма примерно трябва аз ръчно да превключа, но също така съм пробвал при включена на Nvidia карта и пак не откри съвместимо устройство..
Link to comment
Сподели другаде

Значи. Гледах из нета и май се оказва че не можеш от биоса да го направиш, защото двете карти работят заедно и са свързани. Все пак ако си влизал някога в биос можеш да влезеш и да видиш дали няма опция за спиране на ползването на слабата карта(или опция за ползване само на силната). Не мога да ти кажа как точно да стане това, защото нямам такъв лаптоп и не знам как изглежда биоса ти. Но според това което чета в нета май няма да стане от биоса защото картите трябва да работят заедно така са направени просто.

Има един начин, но се прави от контролния панел на драйверите на nVIDIA. Така че ще трябва да си инсталираш драйверите на nVIDA от сайта на Acer. След което влизаш в настройките им и там трябвало да има място където да си избереш коя карта да се ползва. И като избереш GPU а не CPU системата ти ползвала силната карта(за всички програми) и така би трябвало да се разпознае. Но това не е в настройките на Phisix а трябва да е в "Manage 3D Settings" раздела.

Втората опция е да видиш дали като дадеш десен илик на инсталацията на драйверите не ти излиза опция от рода на "run with high performance nvidia GPU" и да стартираш инсталацията чрез тази опция.

С един от тези начини трябва да се стартира инсталацията с използване на nVidia картата ти и така да бъде разпозната. Ти каза че можеш сам да превключваш от едната на другата, как става това? Чрез драйверите на Acer ли? И да, каквото и да правиш трябва от там да е включена nVIdia картата не другата. Някъде казват че трябва и системата ти да е включена към захранването и да е на High Performance от настройките за Power Saving на Уиндоус. Кажи после дали нещо от това е помогнало.

Link to comment
Сподели другаде

В BIOS няма да намерите подобна опция.

 

Технологията, която се използва се нарича Nvidia Optimus. Основната цел на Optimus е да осигури използването на по-малко ресурси, като по този начин удължи работното време на батерията.

 

Ето и нагледно за какво става дума:

 

http://img407.imageshack.us/img407/6906/optimustechnology.png

 

Опитвали ли сте да инсталирате по-стари версии на драйвъра? В информацията, относно най-новата версия, пише следното:

 

Notebooks supporting Hybrid Power technology with Intel chipsets are not supported by this release.

 

Доколкото знам, Hybrid Power technology е аналогия на Nvidia Optimus (малко или много). Точно тя е и основната, използвана във Вашия модел лаптоп.

Link to comment
Сподели другаде

Значи в Биоса имаше някаква опция за Graphic mode при която можех да избера 2 опции Discrete и Switchable(2рата е по подразбиране нагласена) незнам дали има връзка..... във Manage 3d ненамерих тавака опция....също и "run with high performance" не проработи няма го като опция при десен бутон на драйвера. Сега съм със тези драйвери от официалния сайт на Acer при тяхната инсталация си се появява иконка в tray bar-a и оттам си превключвам съответно Save power и Increased Performance..

 

S.Feradov пробвах и по твоя начин влязох в Set PhysX Configuration, но там опцията е една PsyhX GPU Acceleration is.... и аз мога да избера Disabled и Enabled в момента е включено...

Link to comment
Сподели другаде

Интересна информация. Само да кажа че nVidia НЯМАТ драйвер на сайта си който да е за 64 битов Windows 7, за 300M и за който да не пише "Support for Hybrid Power, a Hybrid SLI technology, is discontinued and not available

with this driver." В описанията на драйверите. Никога не са и имали явно. Има такъв за 32 битови системи но не и за 64. Според описанията на драйверите им, нито един от тях не поддържа тази технология за 64 битови системи. И на техния форум не желаят да помагат на хората с този проблем, като казват че това е проблем на производителя на лаптопа. Производителя няма нови драйвери и няма и да извади, защото има по нови технологии вече. Освен ако не ти се минава на 32 битов windows 7 nVidia имат само един драйвер, който поддържа технологията и това е първият им Verde 275.33 Driver (не бих ти го препоръчал) . Алтернативата която може би е по разумна е да си останеш в сегашната ситуация с 64 бита система и драйверите ти от Acer, няма друг начин. Просто индустрията е сурова и понякога се подиграват с клиентите.

Мерси s.feradov не бях гледал до сега документацията на всеки драйверите за една карта(без бета драйверите бяха около 4 версии) и не съм го забелязал това. И все пак се радвам, че някой е прочел това което съм написал

Но това не е в настройките на Phisix, а трябва да е в "Manage 3D Settings" раздела.

Може би тая опция изобщо не съществува, както казах нямам такъв лаптоп, но твоя шот ни показва точно настройките на PhysX и моля не ги бъркайте с каквито и да е настройки за спестяване на ресурси. Това се отнася само за моментите когато картата трябва да използва PhysX, дали изчисленията да се направят от микропроцесора на картата или на компютъра. Надали ще ви спести ресурси каквото и да изберете от тук.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...