Jump to content

Проблем с лаптоп от тип lag spikes


Препоръчан пост

Здравейте,от около 3 седмици се появи някакъв проблем при лаптопа ми-на всеки 10-20 минути 5-6 пъти на ден ми насича компютъра за 2-3 секунди.параметрите на лаптопа(който в момента ползвам като нещо като настолен компютър,затова и така го назовавам) са следните:

Video card:ATI mobility radeon hd 5650

processor:intel core i5 M540

RAM:4GB

HDD:1TB

с оригинален win7 home е,всичко е регистрирано и ъпдейтнато.Общо взето наскоро пак се разправях с ъпдейти преди около 2-3 дни.Проблемът се появи първо при KM PLAYER но после започна да се появява и докато сърфирам в интернет и докато играя игри(най-често heroes of might and magic VI и League of Legends)Затова вчера дейнсталирах въпросния KM Player,проверих си драйверите,няма проблеми с тях,инсталирах отново KM PLAYER сканирах с антивирусната ми тип "Проверка при стартиране"(антивирусната ми е AVAST ако ще помогне) и нямаше никакви вируси.Някой да се е сблъсквал с този проблем или да може да ми предложи решение?Предварително благодаря.

Link to comment
Сподели другаде

Човек и аз имах същия проблем и хората тук ми препоръчаха да изтегля http://malwarebytes.org/products/malwarebytes_free и да направя бързо сканиране.а иначе един съвет от мене.ТРИИ АВАСТ !! и аз съм с нея никаква работа не върши даже пуснах тема преди няколко часа че пак съм пълен с вируси.Успех
Link to comment
Сподели другаде

Ами направих това за malware-а което казваш,не се оправи проблема,km player-a го махнах сложих си gom player пак същата работа.Относно това за антивирусната,всеки си има предпочитанията :) благодаря все пак за времето :)
Link to comment
Сподели другаде

Какво точно имате в предвид под "насича"? Забиване или провлачване на работата на системата?

 

Какви са температурите на системата? Ако с лаптопа се работи постоянно и то в порядъка на 5,6 часа без спиране, при липса на добра вентилация, е възможно да започне да загравя, което да доведе до временни "забивания" на системата.

Link to comment
Сподели другаде

Забиване,не мога да направя нищо в рамките на 2-3 секунди,каквото и да съм стартирал,било то филм,игра,дори клипче от интернет,забива просто за 2-3 секунди.Относно прегряването,охлаждането е добро,работил съм на лаптопа през лятото за едно цяло денонощие не ми е правил този проблем,дори когато още му "тренирах" батерията,като я оставя да се изхаби,после я заредя и после пак я оставя,автоматично си сменяше графиките(защото има вградена карта от интел за пестене на батерия,понякога даже аз сменях картата,за да тествам) и нямаше никакви проблеми,та взаимодействието на двете карти не е проблема.
Link to comment
Сподели другаде

За всеки случай пуснете една проверка за стойностите на температурите и напреженията. Този вид проблем се дължи най-често на прегряване на системата, повредено захранване или проблем с твърдия диск. Проблемът надали е софтуерен, щом се появява в произволни моменти от работата на системата.

 

За проверка на температурите/захранващите напрежения може да използвате Hmonitor, SpeedFan .

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Dell Inspiron N5010

видео карта: ATI Mobility Radeon HD 5650 (1024 MB)

процесор: Mobile DualCore Intel Core i5-460M, 2800 MHz (21 x 133)

RAM:6GB

OS: Windows 7 ultimate (x64)

Подобен проблем (лоша видео картина - на пиксели). И отново от DELL ме увещават, че се вижда супер. Пробвах с различни рендери за видеото и се позамаза положението с пикселите, но забелязах друг проблем:

Като гледам видео, по 4-5 пъти на филм (без значение видео формата и плейъра), в произволни моменти засича картината за 2-3 секунди и след това се оправя (като забързва за кратко). Гледам с PotPlayer (пробвах и с други, но се оказа, че вината не е в плейъра.) Освен това се помъчих да документирам проблема като кепчна видеото (с вградения video capture на PotPlayer), но се оказа, че в записания видео файл засичането го няма. Ще пробвам с някой video screen capture скоро, че май няма как да го докажа проблема в сервиза по друг начин.

...като търсих из google за това видях, че има и други със същия проблем и същия лаптоп.

...при мен, поне за сега проблема го има само докато гледам видео. Не играя никакви игри и не знам как се държи с тях. Ползвам тежки графични програми и не съм забелязвал засичане, което не означава, че със сигурност го няма, защото както казах засичането трае 2-3 секунди и е възможно да не го забелязвам, когато няма движещ се образ.

Сигурен съм, че не е от Windows-а. След току що преинсталиран, оригинален, проблемът е пак на лице.

Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има решение, да пише! Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Сигурен съм, че всичко със драйвърите и софтуера е наред!!! Но за съжаление намирам все повече хора със същия модел и със същите проблеми.

"Така значи този проблем с засичането ще го отстраниш,като го занесеш на сервиз да ти сменят хард диска!Аз имах абсолютно същия проблем с моя делл н5010,засичане в филми,даже по едно време взе да засичат и интернет страниците.От СТЕМО ми казаха,че това с хард дисковете на този модел е сериен проблем... "

Link to comment
Сподели другаде

  • 10 months later...

Аз имам насичащ проблем само когато използвам батерията на лаптопа ми.Мишката ми насича като луда и ако искам да си пусна музика тя започва да насича и да се криви!Когато си използвам зарядното само нямам никакъв проблем но сложа ли батерията.....! Също забелязох на TASK MANAGER че ако пусна някой браузер в ТМ броузера се появява на 4 места и започва да товари Memory-то с 400,000к а като се успокои кум 100,000к! Пример в Task Manager: iexplore.exe *32 CPU:02 Memory: 400,000k

Според мен това не е нормално!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...