Jump to content

Препоръка за мобилен интернет към Globul


Препоръчан пост

От скоро съм на квартира и интернетът, който ползвам е безжичен - от тези безплатните, които разни добри хора пускат свободно от време на време. :) Именно и тук е проблемът, че го пускат "от време на време".

 

Позаинтересувах се какъв интернет мога да прекарам и се оказа, че най-изгодно е да се абонирам към мобилния интернет на Globul GoWeb 10000 за 19лв. на месец (промоцията, която тече в момента). Към него дават безплатни 3G модеми. Въпросът е дали да си взема някоя от онези флашки (и коя) или безжичния рутер, който се нуждае от 220V и не може да се ползва навън, но пък има WiFi.

 

Ситуацията вкъщи е следната: аз имам настолен компютър и Wireless adapter NetGear WNA1100, a баща ми има лаптоп. На предишното място, на което живеехме, бях на кабелен интернет към квартална фирма, от която получавах около 1,2МБ/с скорост. Баща ми сядаше на моя компютър, за да ползва по-бърз интернет. Преди време той също се беше абонирал към такъв интернет към Globul, за да може да го ползва и когато е навън. След изтичането на договора, модемът се развали. В момента пътува и когато се върне, съм сигурен, че отново ще иска да ползва интернет, но този път не искам той да работи от моя компютър. Ако взема от "флашките" съм склонен да му я давам, за да я ползва навън, но не за постоянно. Цялата работа е доста объркана, затова се чудя как ще е най-изгодно за всички.

 

Ако взема рутера, на двата компютъра ще има интернет вкъщи, но не и навън.

Ако взема някоя от "флашките" се опасявам от няколко неща:

- че няма да мога да стигам висока скорост

- че от много натоварване ще изгори (на месец правя някъде около 20-30 GB трафик)

- ще мога ли чрез моя Wireless Adapter да пускам интернета към лаптопа?

А дали е възможно да занеса стария модем някъде да бъде поправен (в Глобул или някой сервиз - къде във Варна) и да се изкарат 2 сим карти, които да ползват една и съща абонаметна прорама на мое име?

Моля, дайте някакъв съвет. :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

Ами щом правиш такъв месечен трафик мисля, че най-добре ще е рутер. Иначе скоростта по принцип е поносима, но превишиш ли месечния лимит ти се намалява до такава степен, че за да изгледаш едно клипче трябва да чакаш 5+ минути за да не засича. Искам само да спомена, че съм на мобилен интеренет на MTel. Като цяло всичко е на страната на рутера в къщи, освен това, че нямаш интернет на всякъде (което е относително, защото има райони, където покритието е GPRS).
Link to comment
Сподели другаде

Аз също ползвам мобилен интернет само,че на мтел.Имам модем от тях(huewei e173) и като допълнение и рутер TP link 3220 така имам у нас и нет на лаптопа (wi-fi)и нет на стационарния.А когато пътуваме вадя модема и го ползвам в страната.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...