Jump to content

Съмнение за бавно записване на дискове


Препоръчан пост

Не ти препоръчвам да оставиш ImgBurn. Не съм препоръчал нищо. Няма значение с коя програма ти е създаден калпав диск. Това не зависи от програмите за запис. Ползвай която програма ти е удобна. Ако това е Nero, така да бъде. Аз просто казах, че не я ползвам отдавна, защото ме дразни, и затова не мога да препоръчам конкретна нейна версия.
Link to comment
Сподели другаде

Отново по моя проблем...

 

Деинсталирах Daemon Tools за по-сигурно. После стартирах Autoruns и направих, каквото беше написал. Репих да запиша диск (DVD DL Sony) с ImgBurn. Този път нямаше предупреждение за SPTD драйвера, но скоростта на запис беше същата. Може ли този драйвер да го изтрия изцяло (и ако да, как), защото най-новият Daemon Tools си върви с опция за инсталирането му, която не мисля да включвам? Прилагам двата лог файла:

 

AutoRuns1.rar

 

ImgBurn2.txt

Link to comment
Сподели другаде

За да премахнете SPTD:

 

1. Отидете до http://www.duplexsecure.com/downloads/

2. Изтеглете SPTD за вашата система (32-битова или 64-битова).

3. Отидете до папката, където сте изтеглили SPTD и го стартирайте. Когато се появи диалоговият прозорец изберете Uninstall.

Link to comment
Сподели другаде

Яйкс! Доста услуги и драйвери. Особено се набиват на очи драйверите на StarForce, които са печално известни с това, че могат да причинят най-разнообразни проблеми, особено с USB и оптични устройства. Уж в по-новите версии на защитата са изчистени проблеми, но знае ли човек. Некадърни проклетници я пишат.

Забрани всички драйвери на StarForce (аз видях 3, но ти прегледай също списъка), рестартирай компютъра и опитай отново да запишеш нещо. Ползвай презаписваем диск, ако имаш такъв, за да не хабиш нормални. В случай, че нямаш нужда да запишеш нормален диск, де.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Тъй като позабравих малко темата, сега ще обобщя. Направих това, което казахте. Към момента нямам Daemon tools, SPTD драйверът мисля, че е премахнат, а StarForce драйверите са изключени (махнах им тикчетата в AutoRuns). Естествено и рестартирах. Но.. мисля, че все още няма подобрение. Днес записах няколко диска. Прикачвам 3 лог-а от ImgBurn и 1 от AutoRuns. Вече започвам да си мисля, че е добра идея да преинсталирам Windows-a, отколкото да се мъчим всички :)

 

Между другото, този StarForce някои игри ли го инсталират? Четох малко във Wikipedia за него и затова питам. Там пише, че игрите TrackMania Nations Forever, TOCA Rave Driver и др. го инсталират. Тези игри ги имам и са ми от любимите. Ако изтрия този драйвер, дали ще им попречи?

 

ImgBurn3.txt

ImgBurn4.txt

ImgBurn5.txt

AutoRuns2.rar

Link to comment
Сподели другаде

Струва ми се, че ще се наложи или да тестваш устройството на друг компютър, или да продължиш да премахваш отметките на още драйвери. Просто не ми идва на ума друго нещо. Само не спирай първоначално snapman.

 

Ако StarForce защитата не е активна, игрите, които я изискват, не трябва да стартират.

Link to comment
Сподели другаде

Преди малко записах още един DVD (4.7GB; 16x)диск, но този път под Safe Mode. Не знаех дали ще помогне, но все пак пробвах. Резултатът беше повече от трагичен. Този път средната скорост на запис беше 1.5x. Бях пуснал и верификация, която ме довърши :bored: . Така за цялата процедура трябваше да изчакам 1 час и 15 мин. Качвам лог файл:

ImgBurn6.txt

 

Преди обаче да го запиша, махнах захранващия и IDE кабела от втория CD Rom (който може да чете само CD-та). По някой път губя иконката му в My Computer и си помислих, че може да е от него проблемът. След малко отново ще ги свържа.

 

Качвам и един screenshot на device manager-а, на IDE ATA/ATAPI controlers: http://picbg.net/u/5...1132/594468.png

Навсякъде е зададено: "DMA if available", но на втория Pimary IDE Channel, в полето "Current Transfer Mode", пише: "Ultra DMA Mode 5", а на втория Secondary IDE Channel, пак за "Current...", пише: "PIO Mode". На всички останали места пише: "Not Applicable". Дано това да има някакво значение, за да ми помогнете. Напомням, че DVD записвачката ми е със SATA интерфейс. Не знам дали има нещо общо с тези IDE ATA/ATAPI controlers. Хард диск-а също е SATA. Другия CD Rom пък си е IDE.

 

Какво да правя? Имам още неща за записване.

 

 

П.П. Не видях, че си написал това мнение, защото през това време писах нов коментар. Дано той е от полза. Ако не, ще изключвам драйверите, както каза. Проблемът ще е, че няма да мога да ги изключвам 1 по 1, за да разбера къде е проблемът, защото нямам чак толкова много неща за записване.

Редактиран от Sprint-Debugger
Link to comment
Сподели другаде

Или от regedit изтриваш стойностите "MasterIdDataCheckSum" и "SlaveIdDataCheckSum". След рестарт Windows, DVD-то би трябвало да "мине" в DMA Mode...

p.s. Не съм го пробвал, така, че на собствена отговорност.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Тогава можеш да опиташ да деинсталираш всички IDE контролери от Device Manager и да рестартираш.

Или от regedit изтриваш стойностите "MasterIdDataCheckSum" и "SlaveIdDataCheckSum". След рестарт Windows, DVD-то би трябвало да "мине" в DMA Mode...

p.s. Не съм го пробвал, така, че на собствена отговорност.

 

Направих и двете неща. Получи се още при предложението на Night_Raven, но реших да направя и другото. Записах няколко различни диска с различни програми и всичко е ОК. Сега на контролерите пише: "Ultra DMA Mode 5".

 

Вчера и днес обаче реших да запиша едни филми на CD-та, за да си ги имам. За 3 филма изхабих 6 диска, т.е.: 3 успешни и 3 неуспешни. Филмите са почти 700МБ. Записвал съм ги директно в главната директория на диска (т.е. не в папка) и нямат субтитри. Всичките дискове са CD-та Verbatim от една и съща кутийка. Ето с кои програми и по какъв начин съм ги записвал:

1) Nero 7 с Verifying -> OK

2) Nero 7 с Verifying -> Fail

3) Nero 7 с Verifying -> Fail

4) ImgBurn с Veryfying -> OK

5) ImgBurn без Verifyng -> Fail

6) Nero 7 без Verifying -> OK

При 2), 3) и 5) грешките излизат точно в последните сектори на диска. Тези дискове сега като ги сложа в кое да е от двете устройства, ОС блокира. А тези дискове, които ги записах без верификация, се четат нормално и филма се пуска. Преди малко се поразрових в интернет и намерих информация, че ако се записва така филм и се пусне верификация, можело това да се случи, защото информацията на диска се различавала от тази на харда. Това вярно ли е? Кога в крайна сметка да я пускам тази верификация и има ли въобще смисъл от нея?

Link to comment
Сподели другаде

Не схванах кое може да се случи, ако се направи и проверка (verification). Не схванах и кои точно дискове причиняват зависване. Използването или неизползването на проверка няма как да причини зависване след това. По принцип проверката сравнява записаната информация на оптичния носител с тази на твърдия диск - дали е записана 1:1. Лично аз използвам проверка в 99% от случаите. Ако записвам информация на презаписваем диск и бързам много или информацията е за някакъв бърз тест на нещо. Във всички останали случаи винаги използвам проверка.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...