Jump to content

Проблем с вградена звукова карта.


Препоръчан пост

Не, още от жакчето не ми идва сигнал в единия канал, т.е. имам маса и един канал. Още от изхода на компютъра губя единия канал. Незнам ще проверя захранването и нещо да не съм размърдал по дъното някой кабел. Иначе, не знам ... То е страшна работа. Днес и на колата открих че праговете са супер изгнили....по една лопата кал и прах със люспи от ламаринта извадих...., чакам пералня или телевизор....а може и хладилника да изгуби левия канал....Всички бягат от лявото , а аз излезе че за срам и резил ляв канал търся....Да питам ли на Позитано... или някой гей? Да не "У"бидя някой. :love1: Сега остава и да ме блокнете от форума и ще се пропия на студена вода...-Моля, не ми се сърдете. Просто незнам кое да захвана. И всичко е разход. За да ги изкърпи праговете някой майстор ще изхарчи 2-3 квадрата ламарина. Лятото от гърнето изкъртих горния слой на ламарината и сега е на една само-и то е тръгнало. Ако е от дънната платка? Скоро се изглезих и си купих 1ГБ РАМ и си я сложих и сега съм с 2. А имах планове да си купя и един допълнителен хард. И да маскирам с боя ръждата на праговете на колата. Да си слушам музика , даже и да си купя някакво трансмитерче за колата за музика и там че радиата ме влудяват от реклами...Но, не се оплаквам. Благодаря за съветите и се надявам да открием проблема - много ми е интересно какво е? Пак ще пиша... :superman:
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не е и от захранването. Поне така мисля. Разглобих го. Не е пробил траф, нищо не се вижда да не е наред. Даже си оправих и перката(отдавна мислех да го направя че стържеше...). Ако е изгоряло нещо по дънната платка ( и какво мислите да е то-че да работи всичко друго)? Или вградената звукова карта да се е повредила и да дава моно сигнал.Да е изгоряла от нагорелите стари колонки(знаете трафа там беше се натрошил...). А и тази звукова карта където я купих втора ръка също да е била прецакана. Щото момчето ми върна парите-8лв., и обеща да я провери, но като се обадих след няколко дни -даже ходих до там-каза че не я е проверил....-все пак несериозно като се има предвид че му разказах напълно за този проблем.е, предложи да му донеса "машината" и щял да види какво е, траф, дъно,.... На кой да вярвам? И сега щом и под Убунту пак няма звук в единия канал, незнам какво да мисля. Какво може де е??? Софтуерен-хардуерен проблем? От къде да започна Дъно, нова звукова карта? Ново захранване? Да се набутам ли с една нова звукова карта - гледам има по 17лв. (на мен стерео ми трябва-обикновенна). да вземе ли някаква на ЮСБ такава без драйвер ли е,...външна? Какво да правя. Няма сигнал. Не е от кабели. Усилватели, Колони. Не е . Просто от изхода на компютъра не излиза единия сигнал.-има маса и единия само. А вече не смея да го занеса на ремонт. То е ясно че ще ми сменят ....-абе като телевизионните техници. А и аз не съм сигурен че тези па компютърнете сервизи зтнаят повече от Вас тук във форума. Знам че знаете и имате идей, и сме много. А и мен не ме мързи. Мисля че се оправям все пак с техниката. А и ако си го прецакам нека да съм аз. Не да се учи за моя сметка някой. То е ясно че с ново дъно. Ще стане.И с нова звукова карта. Процесор... Както Ви писах сега имам много разходи и по парното на колата, трябва да заварявам прагове. И там е същото като с компютъра. Майстори. Ама айде нямам телоподаващо. Нямам нов мотор за парното. Но поне дъно мога и сам да си сложа. Стига процесора да пасне и Рам-паметта, и видео картата. И да знам къде да си включа ел. захранването. Е ако не го мога -ще се науча. Само от Вас уважаеми съжорумци ще искам съдействие и идей. И заедно да решим този проблем. Не Ви ли е интересно какво ще се окаже? Аз разбера ли тук веднага ще го кажа ,е така за да се знае, и ако може и от полза на някой да е. Та нали е за това форума. :jokingly:
Link to comment
Сподели другаде

Не виждам как би могло да е от захранването. Щом и под Ubuntu не свири както трябва, значи проблемът е хардуерен - звукова карта, кабел или колони. Ако колоните са тествани с друг източник (например портативен аудио плеър) и свирят както трябва, то значи не е и от тях. Същото се отнася и за кабелите. В такъв случай остават звуковите карти. За целта ще е добре да се намери и трета звукова карта. Шансът три различни звукови карти да имат един и същ дефект е вече наистина астрономически.

 

Ако случайно вземеш трета карта и тя има проблем, след което намериш четвърта, която е наред, и се окаже, че е било наистина от звуковите карти, тогава идва един интересен момент в твоя живот, когато е време да започнеш да играеш тото. Може да се окаже, че на тото късметът ти е противоположен, което значи 6-ца от първия път. Бих се зарадвал на дарение в такъв случай. :P

Link to comment
Сподели другаде

Да, приятелю. Вярно съм за тотото. Но и там съм карък.( Поне в любовта ми вървеше като бях по-млад през годините на промените... ама не се възползвах, пусти морал..., Пък и синдрома на Рок енд Рола....). Тогава всички бяхме равни,....А сега кой бизнесмен, политик, културист или просто лош човек.... ,то и тогава имаше едни ....махни та мани. ама да не се отплесвам. Тези може да се ги говорим на по бира ... , а компанията 100% ще е приятна. Айде че ние от дума на дума.. Та казваш че най-вероятно е от звуковата карта? И аз така мисля. Дъното не ми е давало или дава проблем. Не съм наясно, но къде пък то да се повреди та само единия канал да се загуби. То не че не е възможно. Ще пробвам и с друга карта.Нова. С уговорка да я върна даже. Щото тази секънд хенд, нали разказах -в едно сервизче еднин младеж ми я извади прашясала -стар модел, някъде по-горе я бях описал....без драйвер,...има вероятност да е изгоряла... А, как мислиш , а и всички други съфорумци, понеже правих настройки на БИОСА, дали не направя всичко по подразбиране,- т.е. да възстановя първоначалните, фабрични настройки? Щото те не са по различни от мойте. Само като изключих флопито го маркирах "дисейбъл" в Биоса, и включвах и изключвах саунд картата, та ако нещо тръгнае, но не. Та мисля да ги възстановя. А, и друго вчера си ровех по кодеците, имам инсталиран " к-лайт кодек пакет" и там настройвах но нищо подозрително. Но Щом УБУНТУ не тръгва. Не е от там. Прав си Найт Рейвън, че не е софтуерен проблема. Та за късмета, да не Ви натоварвам ама е страшно. Понеже включвах и миди уредбата за проверка и нея замалко да я изгоря. Понеже една крушка на таблото и не светеше та да включа друга, и нещо изпуши и там....Но работи СТЕРЕО все още - на радио. щото друго не съм пускал. Колата е на ремонт за вентилатора на парното. И тя се развали скоро. Казах че имам дупки на праговете котка да влезе. Не съм проверявал накладки, и гърнето тая зима ще изгърми че е прогнило. Още в началото на проблема с колонките на компа изгорих и изхвърлих касетофона -въпреки сега се оказва че съм го направил правилно и че канала се губи не от него. Но това не ми е грижа толкова голяма.Майната им на техниката.... Здравето е най-важно, а точно сега в семейството ми се нуждаем най-много от него. Най-много. Така че пожелайте ми него. А, другите работи са гъдел за губене на време и пробване на майсторските ни умения. Ех, приятели, да завършим оптимистично. Нали казват че преди зазоряване е най-тъмно. :superman: Ще си пусна телевизора, да видя нещо , или ,опаааа не няма да го пускам.Работеше си. Айде чао засега,(ако ми тръгне компа пак ще Ви пиша). И Успехи във Всичко.
Link to comment
Сподели другаде

Приятели, купих от магазин чисто нова звукова карта. И ТРЪГНА ПУСТОТО Стерео. :music: . Явно целия проблем е бил от това че моята (вградената на дъното) звукова карта се е повредила. И после попаднах на моно компютърни колонки. Хвърлих ги. Хвърлих си и касетофона въпреки че го свързах правилно. Купих на старо звукова карта със същия проблем(и най ме е яд че това момче няма начин да не е знаел за проблема, щото ми върна парите веднага като му казах че и тя не работи. Въпреки че още като я купувах си споделих вече дългите неволи с това стерео. Но може и да не е знаел. А после като каза че ще я провери,-НЕ,просто случайно не я НЕ я провери дали работи,а знаеше че това ще ми спести много лутания. Но пък услужливо ми предложи да ми ремонтира компютъра и да смени захранване или дъно...). А после,...-Купих нови стерео компютърни колонки. Хвърлих ги и тях. Включих стерео уредбата и замалко и нея да разваля. И накрая със много страх купих нова карта.И,...- ТРЪГНА.

Ползата за мен беше че Научих нови неща.Изчистих си перката на захранването. Е, и с Ваша помощ също. Идейте за УБУНТУ, и др. Благодаря. Тук във форума съм имал много полза от споделянето на проблемите ми и дано не ми се налага, но, знам че има и добри и услужливи хора. А, и аз ще давам съвети там където мога. Благодаря. И сега аз пускам плейъра и ..... :superman: .(Как беше ония лаф?::: "-Запиши ми на тая касетка от едната страна диско, а от другата стерео!".

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте колеги,

за да не отварям друга тема, ще попитам тук. Тези дни компютърчето ми скъса нервите. Колонките са увеличени на макс и всички настройки на звука са увеличени до край, обаче звука се чува едвам едвам. Преинсталирай драйвери и какво ли не...и пак звука едвам се чува. Как мога да го оправя този проблем? Купих нови колони, но без резултат

 

P.S. В Device Manager няма никакви питанки. Саунд картата ми е Realtek ALC888, незнам на дъното ли е или отделно. Звука няма прекъсване, само е много слаб и леко бръжди, явно от това, че колоните са увеличени на макс. Ако има проблем със саунд картата, не би ли трябвало въобще да няма звук?

Link to comment
Сподели другаде

Предложението да се тества с Ubuntu остава. Така ще се разбере дали проблемът е хардуерен или софтуерен.

Предложението е добро, но незнам дали ще се оправя. Свалям Ubuntu-то от линка и нататък? :newpaper:

Link to comment
Сподели другаде

Записваш на диск, зареждаш от него (все едно инсталираш), но избираш да се стартира от диска директно.

Така...и пускам някоя песен с плеър...и ако всичко е наред, означава, че windows-а ми е за преинстал?

Link to comment
Сподели другаде

Не точно. Означава, че проблемът е софтуерен - т.е.драйвер, настройка някъде и т.н. Не е нужно да се прибягва до преинсталация веднага,

Току що пробвах с Ubuntu. Там звук изобщо не тръгва ?! :lookaround:

Link to comment
Сподели другаде

Ако си проверил всички настройки. И е слабо. Не знам много, но вземи една саунд карта назаем от познат. Иначе нямам идея. Аз много патих със моя звук. Купих чисто нова карта и тръгна. Но, да ти кажа, кабелите често са с много малко меден проводник. Късат се само от най-малко опъване. Китайска им работа. Аз съм си правил сам. Или си купи нещо поне малко по-качествено. Знам трудно е, в това време на малко пари и залят пазар с ментета. Мен и хора ме излъгаха... Но пък ти имаш звук. Значи не е от кабел. Не тръгва от Убунту, но с Уйндоус тръгва. Ама слабо. Купил си нови колонки. И пак. Абе май трябва да се тества всичко което купуваш. Иначе може да попаднеш на 2-3-4 ментета. Ето виж моя случай. Вероятността да е повредена и втората карта беше малка, и си остава - но явно е била. А аз луди пари хвърлих за какво ли не. Понякога една измама може да причини щети по-голями дори от желаните от злодеятеля. Та за твоя проблем. Преинсталирай Уиндоуса. Почни на чисто. Дано да тръгнат. Успех.
Link to comment
Сподели другаде

Ако си проверил всички настройки. И е слабо. Не знам много, но вземи една саунд карта назаем от познат. Иначе нямам идея. Аз много патих със моя звук. Купих чисто нова карта и тръгна. Но, да ти кажа, кабелите често са с много малко меден проводник. Късат се само от най-малко опъване. Китайска им работа. Аз съм си правил сам. Или си купи нещо поне малко по-качествено. Знам трудно е, в това време на малко пари и залят пазар с ментета. Мен и хора ме излъгаха... Но пък ти имаш звук. Значи не е от кабел. Не тръгва от Убунту, но с Уйндоус тръгва. Ама слабо. Купил си нови колонки. И пак. Абе май трябва да се тества всичко което купуваш. Иначе може да попаднеш на 2-3-4 ментета. Ето виж моя случай. Вероятността да е повредена и втората карта беше малка, и си остава - но явно е била. А аз луди пари хвърлих за какво ли не. Понякога една измама може да причини щети по-голями дори от желаните от злодеятеля. Та за твоя проблем. Преинсталирай Уиндоуса. Почни на чисто. Дано да тръгнат. Успех.

Проблема е че имам много важни програми на компютъра и варианта с преинстала не ме устройва. Другия проблем е че компютъра се използва ежедневно по цял ден, тоест с него работя...и на ремонт не може да се остави.

 

P.S. Когато сложа диск с Windows се зарежда т.н. Autorun и там има един бутон Repair, много ме съблазнява дали да не опитам с него да се оправи. Какво ще ме посъветвате вие? Да не объркам още повече нещата?

Link to comment
Сподели другаде

Аз не бих разчитал много. Но пак казвам. Не мисля че мога да давам много компетентни съвети. Но все пак, за мен преинстала е добър вариант. Аз го правя за един следобед, със всички програми, наново. Като си имам една папка със всички драйвери, програми и т.н. И като стартирам за пръв път Уиндоуса- и само отварям папката и без да ползвам дисковете. Иначе имам много драйвери и др. и за да не качвам и рестартирам....Ако не ти се преинсталира, пробвай с настройките пак.Ако не е софтуерен. То 16 лв е нова звукова карта. Пробвай пак с Убунту, там си има вграден плейър (само си избираш песента от харда). Също си има настройка на саунда (от горе в десния ъгъл), ляв - десен канал, сила , еквилайзер...
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...