Jump to content

Проблем със звука


Препоръчан пост

Настроих първите 2 на половината и стана супер ! Звука не е толкова намален, силен си е , всичко е ОКей ! Благодаря на всички за отделеното време ! :)
Link to comment
Сподели другаде

Здрасти първо което забелязвам е че вторият плъзгач е много увеличен и звукът ти криви .Другото нещо е че ако слушаш на мах. се получава пак този ефект да ти дрънчат говорителите .Един съвет първо си риголирай нивата от въпрсният еквалайзер и волумето на плеарите които ползваш по принцип гледай да не са на мах. :music: .На еквалайзерът който си дал обикновено на първите 2 нивата им трябва да са равни.

Няма причина по принцип да има изкривявания, ако въпросните плъзгачи са завишени на максимум. Не съм срещал никога ситуация, в която тези плъзгачи да се отразяват по този начин на звука. Освен това не е нужно плъзгачите да са изравнени един спрямо друг.

 

 

Настроих първите 2 на половината и стана супер ! Звука не е толкова намален, силен си е , всичко е ОКей ! Благодаря на всички за отделеното време ! :)

Лично на мен ми се струва, че по-скоро си заобиколил проблема, но щом те устройва...

Link to comment
Сподели другаде

Night Raven Може и да е така но момчето е доволно Във всяка една система си има хармонични изкривявания така наречени .Звукът след 5 си криви а и момчето е все пак на 13 годинки без да се обиждаш предполагам че слуша музика на мах . исе чуди защо му дрънчи говорителя и така нататък темата за това е много обширна че затова при въпросният МЛАДЕЖ предположих че е въпрос\на настройки на въпросният еквалайзер.Все пак компа се явява предусилвател и нататък инататък.............
Link to comment
Сподели другаде

Това, че компютърът се явява един вид предусилвател, е общо взето вярно. И все пак в случая става въпрос за изцяло цифрови действия - силата на звука се регулира от самата операционна система, след което всичките смесени потоци се подават на аудио драйвера, който се грижи те да бъдат възпроизведени от звуковата карта. Имаме аналогов сигнал чак след цифровоаналоговите преобразуватели на звуковата карта, които подготвят сигнала за изход през 3.5 мм. жаковете. Няма как да има смущения във веригата преди този момент.

 

Всъщност на теория плъзгачи завишени на максимум би трябвало да води до най-добър сигнал, защото в такъв случай трябва да се подава непроменен поток на аудио драйвера, т.е. миксерът на операционната система не го намалява, а го подава 1:1. Това разбира се в случай на възпроизвеждане само на един аудио поток. В противен случай KMixer ще се намеси. Освен това завишени плъзгачи на максимум означават и по-добро съотношение на сигнал къмто шум. Както знаем, всеки аудио компонент добавя шум, но понеже силата на звука може да варира, а въпросният шум е винаги константен, то при повишаване на силата на звука се постига и по-добро съотношение на сигнал къмто шум (SNR).

Е, това е по-скоро на теория, защото по-новите звукови карти имат като цяло добро такова съотношение (дори и вградените), а има и други фактори, които оказват влияние:

- не особено добре записаните и миксираните албуми в студиата (заради войната за силата на звука и не само);

- не особено качествената и семпла музика, която се слуша все повече и повече;

- не особено качествените компресии в MP3 понякога;

- не особено качествените (да не кажа боклучави) колони, които се използват;

- неоптималните среди, в които се слуша музиката;

- и др.

На фона на всички тези фактори гореописаните теоритични предимства просто бледнеят и могат да бъдат пренебрегнати. Затова и натъртих, че са теоритични.

 

Колкото до потребителя, да, забавно беше, че той написа "а то не е кой знае какъв бас..Не е някакъв хаус или т.н ами нормална хип-хоп песен", защото иронично точно хип-хоп музиката е 70-80% бас. :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...