Jump to content

Конвертиране на VOB/PCM към lossless


Препоръчан пост

Имах предвид конкретно за този случай дали е добре да извлека аудиото по този начин (като имаш предвид, че става въпрос за извличане от .VOB файл, който е част от DVD-Video).

Ами, аз всъщност успях да изрежа песен с помощта на бутоните долу вдясно. Явно може.

Не би трябвало да има значение. Теб както те притеснява? Ако аудиото се извлича 1:1, няма значение какво приложение се използва.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 42
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

@Night_Raven,

Ами, нищо не ме притеснява. Просто исках да потвърдиш.

Относно изрязването: Има ли опасност от sector boundary errors, които си споменал тук, при изрязване с коя да е програма?

Link to comment
Сподели другаде

Не, няма, защото VOB файлът, за който тези грешки са важни, вече е бил създаден както трябва. А и ти режеш участък от него, т.е. не ти трябват началото и краят му, така че дори и да е имало някакъв проблем, теб не те касае.
Link to comment
Сподели другаде

@Night_Raven,

А, коя програма би ми препоръчал за изрязване на вече извлеченото аудио (което е в .WAV формат), без загуба на качеството?

А, в случаите, в които се налага да конвертирам от .WAV към .flac с theFrontend, какво ниво на компресия да използвам? Мисля, че същия въпрос мога да задам и за CUETools, макар че до сега не съм пипал тези настройки. Т.е., по подразбиране са си. Това добре ли е?

Link to comment
Сподели другаде

За изрязване можеш да използваш всяко приложение, което може да работи с WAV файлове. Стига да го запазиш със същите параметри (честота на дискретизация и дълбочина), няма да има никаква промяна. Audacity е безплатно и прилично приложение за аудио редакция.

Компресията по подразбиране е добре. Ако имаш време, можеш да избереш и по-висока компресия, но разликите в размера са много малки. Стандартния режим на компресия е най-оптималният (баланс между скорост на компресия и краен размер).

Link to comment
Сподели другаде

Е, същото е. Те параметрите за компресия са едни и същи за всички приложения, защото те се определят от формата, не от приложението за компресия.
Link to comment
Сподели другаде

Audacity, Adobe Audition и други WAV редактори прекодират WAV във WAV формат. За рязане на WAV, програмите са оскъдни. Очаквахме някой да ги спомене.

Не мога да преценя дали наистина не си запознат или просто troll-ваш.

Link to comment
Сподели другаде

Не мога да преценя дали наистина не си запознат или просто troll-ваш.

Наистина съм бил заблуден! Току що направих тест с Adobe Audition. Запазих аудио в WAV и снимах спектрограмата му. След това изтрих специфичния за аудишън дата файл и пак заредих същото аудио, за да сканира наново файла. Направих втора снимка със същите размери, качество и позиция. Записах го в WAV и го заредих наново. Направих трета снимка (същи размери, позиция и качество). След това с виеуера за снимки прелиствах трите снимки и се оказа, че няма никаква промяна в спектрограмата. :) Което означава, че редактора за аудио не прекодира WAV.

Спеца си е спец! Моите поздравления за уроците, които ни даваш Night_Raven и на целия отбор юнашки от SoftVisia! ;)

Link to comment
Сподели другаде

Ами, би трябвало да е 5, но програмата помни за кой формат кой режим на компресия е използван последно. Не че има някакво значение, просто си избери 5 и готово. Не виждам какъв е проблемът. :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...