Jump to content

Работа в атомни електроцентрали


Препоръчан пост

Мой познат иска да кандидатства за работа в Германия през ваканциите. Не съм точно запозната, но става дума за почистване и извършване на елементарни ремонтни работи в определини сектори от напълно спрени атомни електроцентрали.Аз естествено съм твърдо против. Моля споделете до колко смятате тази дейност за опасна или е просто работа като всяка друга :crosseyes1: По принцип не се меся в чуждите решения, но в случая просто ще се наложи.

Мислите ли, че когато университетите публикуват официално обяви в сайта си за работа и стаж предлагани от чужди фирми, по някакъв начин се съобразяват и с трудовата безопасност?... УФ.. много глупав въпрос-едва ли им пука, но... все пак кажете какво мислите и вие. Бихте ли се навили на такава работа? Имате ли познат, който е бил на подобно място.

Link to comment
Сподели другаде

Принципно, всеки би си задал този въпрос - до колко е опасно да се работи в атомна електроцентрала, дори и в някакъв неработещ сектор от нея?

Лично аз не бих се навил да работя на място, на което евентуално може да има риск от изтичане на радиация, инак трябва да си набавя личен Гайгер-Мюлеров брояч, на който ако започнат да му "тракат зъбките", да знам, че трябва и моите също.

 

Без паника, след Чернобил, вече нищо не ни лови. :P

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...