Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,имам въпрос за програмата.Мисълта ми е след като съм направил имидж на диск C,на него имам инсталирани програми и игри,включително и антивирусна.Ако след време windows се скапе и дам рестор означава ли това,че след рестора ще имам същите инсталирани програми,които имам към днешна дата и тогава може да имам друга инсталирана антивирусна,след рестора с две антивирусни ли ще бъда или ще ми се инсталира тази,която ползвам сега.

И ще се поправи ли windows и има ли наистина полза от програмата,примерно ако почнат да се появяват сини екрани или изчезне нета рестора ще помогне ли в такива случай?

Link to comment
Сподели другаде

Ако след време windows се скапе и дам рестор означава ли това,че след рестора ще имам същите инсталирани програми,които имам към днешна дата и тогава може да имам друга инсталирана антивирусна,след рестора с две антивирусни ли ще бъда или ще ми се инсталира тази,която ползвам сега.

Не, няма да се инсталира нищо. След като създаваш образ (image) на дяла в даден момент е логично, че след възстановяването състоянието на системата ще е точно същото като в момента, в който е бил създаден образът - с програмите и версиите им, които са били инсталирани в момента на създаване на образа. Това е и идеята все пак.

Ако си играл/играеш игри, мога да илюстрирам Acronis True Image (и подобните програми) са като опциите за save и load в игрите. Създаване на образ (image) = save game, възстановяване (restore) = load game.

Link to comment
Сподели другаде

Добре,единствено не разбрах дали при обичайните проблеми с windows-сини екрани,невъзможност да се свърже към нета,забиване,проблеми при изключване на компа от типа not responding,дали рестора ще помогне,ако към момента на създаване на имиджа не е имало подобни проблеми?
Link to comment
Сподели другаде

Още един въпрос за програмата,значи на дял С имам програми и игри,но те не са ценни,защото винаги мога да ги преинсталирам,няма да тръгна да правя рестор,ако някоя програма се повреди,ще я преинсталирам,ценното е Windows,който е инсталиран там,та мисълта ми е ако направя бекъп само на папка windows и при евентуален проблем с него,ако го имам като бекъп и дам рестор,това ще има ли ефект и ще ме спаси ли от преинсталация? И кое е по-добре да имам бекъп или да дам sistem restore?
Link to comment
Сподели другаде

та мисълта ми е ако направя бекъп само на папка windows и при евентуален проблем с него,ако го имам като бекъп и дам рестор,това ще има ли ефект и ще ме спаси ли от преинсталация?

Би трябвало. Не съм ползвал никога опцията за бекъп само на дадена папка. Винаги ползвам само опцията за бекъп на цял дял.

 

И кое е по-добре да имам бекъп или да дам sistem restore?

Бекъп е определено по-добрият вариант. System Restore е доста по-повърхностна функция.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...