Jump to content

`Switch user` престана да работи


fRednik

Препоръчан пост

Съветът ми за премахване на Returnil System Safe беше по-скоро във връзка със забивите, които може да имат връзка с проблема с изключването на компютъра, но може и да нямат. Опитай да стартираш компютъра под Safe Mode и оттам го изключи и кажи дали отново се изключва бавно/не се изключва въобще.
Link to comment
Сподели другаде

Историята продължава и вече става малко сложно за разправяне. Преди да видя горния ти пост, се налагаше да изключа, но не ставаше нормално. Направих го все пак с хибернация, добре че поне тя работеше или поне така си мислех. Защото при следващото включване системата изобщо не влезе в графичен режим, а си остана на черния екран с "Resuming after Hibernation" или както там беше съобщението. Търпях го към половин час и дръпнах шалтера.

 

При следващото включване (още не бях влизал в нета и не бях прочел последния ти съвет) веднага след старта на Win се появи син екран. Пак изключих и включих - пак същото, и така няколко пъти, като опитвах и Safe Mode, u Safe Mode в команден режим, и "Last known good conf." - със същия успех, все син екран. Тогава стартирах с Win Setup-CD-то ChkDisk и вече след него стартира "нормално" - но пак много бавно. Оттогава още няколко пъти се повтаряха "явленията" (както се изразяват синоптиците) с бавно или невъзможно изключване (и от SafeMode), безконечна хибернация или събуждане от нея и пр. На няколко пъти и син екран, обикновено с едно и също съдържание (подобно този на картинката 354-videoadapters.jpg), но преди това и един по-различен - на 346-kernel-stack.jpg.

 

И точно от тези последните подозирам две причини, но като неспециалист не ги разбирам: KERNEL_STACK_INPAGE error и проблем с видеоадаптера или видеодрайвери. Дали не трябва наистина, както пише Синия, "Tray changing video adapters"? Вероятно се имат предвид хардуерни адаптери? Или може да са и софтуерни? Сигурно въпросите ми звучат наивно за вас спецовете, но само питане ми остава и сигурно ще помогнете! (Допълнително установих, че при опит за стартиране на видеофайл, асоцииран с плеър VLC, се явява син екран - трикратно се получи. А в настройките на BIOSa не намерих опции за caching и shadowing.)

post-3636-0-69338400-1314799363_thumb.jpg

post-3636-0-17965100-1314799382_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...