Jump to content

`Switch user` престана да работи


fRednik

Препоръчан пост

Бутонът `Switch user` след Log Off престана да работи. Или изобщо няма никаква реакция, или системата рестартира (впрочем напоследък това става на няколко пъти и спонтанно, без видима причина, нормално винаги използваме хибернация при изключването). Юзерите са 2 и доста често ги сменяхме без никакви проблеми. Проверих Change the way users log on/off, там и двете опции бяха включени. Без нищо да пипам, търсейки решение на проблема, реших да проверя отново и този път се оказа, че втората опция (Use Fast Swithing) е изключена!? Включих я и натиснах Applay, диалоговият прозорец се затвори, отворих го пак, за да се уверя в резултата - оказа се пак изключено. И никаква промяна, и се чудя какво да правя. Някакъв съвет?

 

WinXP+SP3, Asus X51RL, Core2Duo T5250, RAM 2G

Link to comment
Сподели другаде

Налага се да продължа темата. Онзи ден след неколкократни спирания на тока и съответно внезапни рестартирания проблемът се поднови под нова форма - смяната на юзера не работи, като просто се връща предишният. След рестарт на Win работи само стартиращият потребител, който и да е той, тоест за да го сменя, трябва да рестартирам системата. Старият номер с Restore Fast User Switching вече не сработва и се чудя какво да предприема. Така че пак ви моля за съвет!
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Да, връща същия. Но изглежда има нещо по-общо, защото Win започна сравнително често (случва се примерно на няколко дни) да рестартира спонтанно без видима причина (нито е претоварен, нито прегрят, всички дялове са в ред - проверени, дефрагментирани и с предостатъчно свободно пространство), при това серийно, т.е. неколкократно едно след друго, като стига най-много до екрана за избор на юзер или малко след избора - и нов рестарт, така няколко пъти, преди да реши да продължи). Освен това на няколко пъти, също без видима причина и внезапно, цъфна син екран - показвам го. Засега не смея да предприема нещо от неговите съвети, не и преди да се консултирам с вас. И за капак, но всъщност доста преди всичко останало, престана да работи WiFi, сега карам на кабелна връзка.

post-3636-0-64953000-1313617131_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

А проверка за зловреден код направил ли си?Ако не,изчакай някой спец от админите да ти даде инструкции и ги изпълнявай точно,за да има по бърз и ефективен резултат.
Link to comment
Сподели другаде

Дай една снимка от прозореца на HWMonitor, за да видим как са напреженията и температурите на системата.

 

---

 

Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware. Ако вече имаш програмата, провери дали имаш последната версия и ако нямаш, премахни твоята и инсталирай най-новата. Ако тепърва инсталираш програмата, след инсталацията тя ще предложи да се актуализира автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите й ръчно.

 

Ето как:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук.

 

Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага.

 

---

 

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

 

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Нов отговор;

- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Link to comment
Сподели другаде

Night_Raven, изпращам:

 

#1. HWMonitor-110822.png - след цял ден непрекъсната работа, и HWMonitor-110823.png от тази сутрин, след около час работа.

 

#2. Malware.png - Бързото сканиране с Malwarebytes не откри нищо. След пълното имаше 5 "трофея", но не се отвори лог, това е снимка на карантината - дата 22-ри. "Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага." - може би сбърках, но отложих рестартирането, защото това предполага (което е и част от проблема) протяжна процедура, неопределен брой пъти повтаряща се, и реших да го направя след като подготвя за изпращане и файла от Autoruns. Дали това отлагане беше причината, но рестартът не се получи нормално - нито Restart, нито Turn Off (само Stand By пробвах и сработи), така че се наложи "Shut на патката главата"... При следващия старт се получи син екран - bs-110822.jpg (изпращам го и него, #3), различeн от онзи, който съм изпратил на 18-ти август.

 

#4. AutoRuns-110822

 

#5. 292.jpg - може би и това ще е полезно за диагнозата, появи се тази сутрин веднага след буутването, "Click here" не показа никакви детайли, защото иконката изчезна и не разбрах даже кой я показа.

 

Благодаря ти и хубав ден!

post-3636-0-74693000-1314085943_thumb.png

post-3636-0-49032900-1314085954_thumb.png

post-3636-0-64218800-1314085980_thumb.png

post-3636-0-08706500-1314086008_thumb.jpg

AutoRuns-110822.txt

post-3636-0-01216700-1314086093_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Провери в папка C:\WINDOWS дали имаш файл MEMORY.DMP. Ако имаш, го архивирай, качи го на някой файлов хостинг (Megaupload например) и дай линк. Ако нямаш такъв файл, провери за папка Minidump. Ако имаш такава, архивирай я и я прикачи към коментара си или я качи на файлов хостинг и дай линк.
Link to comment
Сподели другаде

3.2.10351.5418. Но ако не беше попитал, нямаше и да се сетя за него. В паметта е, но ако изобщо работи, толкова е мълчалив, че съм го забравил. Може би така е редно? Впрочем тази сутрин инсталирах Outpost Security Suite Pro версия 7.5.1, дано не съм сбъркал, и зададох на Malwarebytes да не се стартира с Win.
Link to comment
Сподели другаде

Използваш доста стара версия на Returnil System Safe. Ако не ти е нужна, директно я деинсталирай. Ако ти трябва, я деинстлирай и инсталирай последната версия. След това наблюдавай дали ще има забиви.
Link to comment
Сподели другаде

Деинсталирах го. После реших да направя един нормален рестарт (за пръв път от много време насам), като преди това прегледам отново автостартиращите се програми, защото всеки рестарт трае поне половин час! Махнах отметките на двайсетината "разширения на IE" с имена, започващи с "IE" (не го използвам) - виждат се с Auslogics Startup Manager, не знам защо не и с Autoruns (по никакъв начин, вкл. без Hide на каквото и да е). Изкомандвах Restart - и нищо! Пак ще трябва да се изключва по най-грубия начин.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...