Jump to content

Проблем с рутер Sweex LW310


Препоръчан пост

Преди няколко дена си купих този рутер Sweex LW310v2 и след като го свързах към интернет се оказа че през него не мога да отварям повечето от сайтовете и не мога да разбера причината за това. Например мога да отваря сайтове като google.com и youtube.com, но не мога да отваря сайтове като facebook.com, abv.bg, mail.bg. Връзката ми е през PPOE и когато съм свързан към интернет директно нямам проблем с отварянето на сайтовете, проблема се появява само когато съм свързан към интернет през рутера. Освен това програми като Yahoo Messenger и Skype се свързват към интернет през рутера, проблема е само със сайтовете. Тези три сайта които посочих са само пример, повечето от сайтовете не мога да ги отваря.

 

Каква може да е причината за това?

Link to comment
Сподели другаде

Покажи някакъв screenshot от настройките, които си въвел в рутера. Ситуацията, който описваш, може да се дължи на проблем с DNS сървърите, но това е само предположение.
Link to comment
Сподели другаде

В рутера има доста опции за настройки. Аз само въведох името и паролата за PPPoE връзка други настройки не съм променял. От кое по точно да направя screenshot? Възможно ли е нещо в рутера да блокира сайтовете? Намерих информация че някои рутери с firewall могат да блокират сайтове но пък моя рутер няма firewall. Също не можах и да открия и по нова версия на firmware-а.
Link to comment
Сподели другаде

Проблема се оправи след като промених настройките за mtu от 1500 на 1460 въпреки че не знам защо тези настройки оказват такъв ефект.

Не съм сигурен, но рутера трябва автоматично да задава тази стойност при избор на интернет свързаност.

 

 

mtu е големината на пакета.

Link to comment
Сподели другаде

Някои мрежови устройства (не само рутери) са достатъчно "интелигентни", за да променят MTU стойността при осъществяване на PPPoE връзка, но не всички го правят автоматично.

 

Накратко за MTU и PPPoE: има си стандарти при начините (протоколите) за пренос на данни. При обикновения IPv4 протокол обикновено е разрешено преминаването на пакети с данни с големина (MTU) до 1500 байта. PPPoE протокола позволява вмъкване на допълнително количество "служебни" данни в IPv4 (или друг Ethernet протокол) - това позволява осъществяването на допълнителни услуги - отчитане на трафик, идентификация на потребителя (обикновено - чрез име и парола) и т. н. т. Това обикновено налага корекция на MTU - стандартната стойност минус необходимата големина на пакета за PPPoE протокола.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...