Jump to content

Търся програма, която да записва MP3 от онлайн радио


Препоръчан пост

Ето с какво бих използвала аз - Power Mp3 Recorder(Mp3 Sound Recorder). Тя служи за записване на всеки звук, който минава през саундкартата. Не е безплатна. За сега не сещам за друго решение.
Link to comment
Сподели другаде

Има ли такава програма да записва МП-3, примерно слушам онлай радио от Winamp и да запиша песента. :)

има разбира се ....

1.All Sound Recorder XP

2.Total Recorder 6.0

 

и двете са добри :) ( но са платени :( )

Редактиран от IVAN
Link to comment
Сподели другаде

Не разбирам защо е нужно да се ползват отделни програми, след като Winamp има всичко необходимо вградено още със самата иснталация. Което си значи, че е и безплатно. ;) На всичкото отгоре и не може да се обърка и да се пропусне, защото без него няма и поддръжка на MPx форматите. Става въпрос за самия декодер на Winamp, който се грижи плеъра да може да просвирва форматите: MP3, MP2, MP1, AAC, APL, VLB. Той се грижи и за слушане на онлайн радио и има вградена опция да записва на твърдия диск каквото му се подаде от интернет. :)

Ето и как се настройва:

1) Натискаш CTRL+P за да се покаже прозореца за настройки.

2) В лявата част избираш Input, после вдясно кликаш два пъти върху Nullsoft MPEG Audio Decoder x.xx [in_mp3.dll] и избираш страница Streaming.

3) В долната дясна част слагаш отметка на Save files to: и кликаш върху дългия бутон под отметката за да се покаже прозореца, където се избира къде да се съхраняват записаните файлове.

4) Кликаш OK и после Close и си готов.

Файловете се запазват с име xx_notitle.mp3, където xx е пореден номер.

 

Това е цялата философия. ;)

 

EDIT: има и начин с изходен плъгин да се направи това, но е хем по-сложно, хем по-неудобно. АКо някой има желание и това ще обясня.

Link to comment
Сподели другаде

Получих съобщения, че начина, който съм описал не става. Извинявам се на всички, които съм подвел. Аз ползвам друг декодер за Winamp, който работи нормално и записва нещата и съм описал функцията за основния декодер без да го тествам, вярвайки, че щом отделния работи, ще работи и вградения, но, уви, и при мен не работуи. За да опитам да се реванширам, ще драсна едно ръководство как да се записва онлайн радио с един плъгин точно за целта, който лично тествах и работи много добре.

Още веднъж се извинявам.

Link to comment
Сподели другаде

Ако не държиш да работиш и слушаш с Winamp-а , мога да ти препоръчам много добра проgрама. Казва се Online Radio tuner. Работи много добре и записва директно в MP3. Можеш да намериш почти всичко, каквото те интересува. Най важното, че е FREE!!! Аз я ползвам повече от половин година.

Поздрави!

Стефан - LZ4JW

73!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...