Jump to content

Проблем с резолюцията на монитор


Препоръчан пост

Всичко изглежда ОК що се отнася до графичната подсистема. Аз бих предложил да се пробва инструмент като Powerstrip, чрез който може да се създават всякакви custom резолюции.
Link to comment
Сподели другаде

Жената пише "от известно време" се е появил проблема с резолюцията, въпреки че инсталирала драйверите за чипсета и видеото от диска към дъното (както обичайно прави, може би). Значи нещо вече не е наред, ако преди е било. Според мен е добре да се пробва с външна видеокарта (да се постави на дъното в съответния слот PCI-E x16), и ако работи нормално, трябва да се купи една отделна видеокарта.
Link to comment
Сподели другаде

Всичко това е въпрос на предположения, реално няма данни и доказателства, за да се твърди нещо със сигурност. Най-малкото се употребява "ако" и "може би". Само давам пример: системата е била конфигурирана от друг човек, който на ръка е добавил нативната резолюция на монитора, после системата претърпява проблеми, които довеждат до загуба/повреждане на тази конфигурационна информация и идваме на проблема. След което се започва една циклична преинсталация на операционни системи и драйвери и ефектът разбира е съвсем същия. И като прибавим факта, че това не е първия случай на проблеми с Xpress 200 и поддръжка на по-сериозни резолюции (може да направиш справка в нета, ако не си запознат) то определено нещата придобиват друг характер. :)

 

А що се отнася до съвета ти за външна видеокарта - то това би било най-доброто решение изобщо във всички аспекти, но в случая все пак се стремим да подкараме въпросната резолюция с вградения контролер на тоя етап. Нека да не го отписваме толкова бързо при положение, че още не е направен тест дали все пак ще запали при висока резолюция, зададена на ръка (това което съм написал в предния ми коментар). Ако и тогава не стане работата вече може да се твърди с някаква степен на сигурност, че има хардуерен проблем и съответно да се премине към хардуерни тестове с външна видеокарта.

Link to comment
Сподели другаде

:yeah:

Не зная каква е тази програма, но веднага си показа единствената алтернативна резолюция 1680х1050. Сега се вижда всичко! Благодаря ви :yes:

 

А относно проблема - да, наистина е само от известно време. Преди си работеше ОК след като сложа драйверите на видеокартата и на монитора (а монитора е купуван впоследствие. Преди това работеше с друг). След като изгърмя захранването, обаче, първото пускане дори си беше наред. После се развали и след като се занимавах до много късно да слагам и махам драйвери, да сменям монитори и т.н. си легнах вбесена просто. На сутринта като включих компютъра, отидох пак на настройки на дисплея и "О, чудо, имаше още една възможна резолюция надясно по slidebar-а - 1680х1050. До тук добре, само че вечерта пак се развали, пак следваха инсталации и деинсталации на драйверите и на сутринта пак тръгна нормално. После вече отказа напълно. Реших че проблема е, че има нужда от преинсталация, направих я, но пак нищо и другото го знаете.

 

Сега трябва ли тази програма да стартира всеки път с Windows-а или веднъж след като е направила настройките, не е необходимо. И още, след като тази програма оправи нещата това значи че видеокартата е наред, нали? Какъв му е бил проблемът тогава? :blink:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...