Jump to content

Ревю: TweakNow RegCleaner - почистете регистрите си


Препоръчан пост

Вдъхновен от Данина и чудесното й представяне на SnagIt, реших и аз да ви представя една програма - TweakNow RegCleaner.

 

Последната версия на програмата може да бъде изтеглена от този линк.

 

За какво случи програмата? Както самото й име показва, TweakNow RegCleaner ще ви помогне да почистите и дефрагментирате своите регистри. Необходимостта от почистване на регистрите се появява от тяхната особеност - място, където всички програми записват важна за тях информация, която в последствие ползват. Съответно при деинсталиране, повечето програми изчистват всичката информация, която са записали, но някои програми не се справят така успешно с тази задача. Така се получава едно натрупване на абсолютно ненужна информация, която забавя търсенето и работа с регистрите, а оттам и на цялата система.

 

Всички програми за работа с регистри и по-точно с почистването им работят на принципа на откриване на тази ненужна информация, използвайки различни алгоритми.

http://pics.softvisia.com/design/pics/1319/picture1646zy.jpg

 

TweakNow RegCleaner има два основни модула, които са обусловени от нейните възможности:

 

- Registry Cleaner, който както вече казахме служи за почистване на регистрите от ненужната информация. Разполагате с три основни режима на почистване в зависимост от това доколко надълбоко искате да почистите регистрите си. Можете също така да зададете сами нивото на дълбочина. Възможностите, които имате са Quick Scan, Full Scan и Custom.

 

При самото почистване програмата ще потърси за излишни ключове и ще ги маркира в три категории - такива, които можете да помогнете (в зелено), такива, които трябва да се замислите дали искате да премахнете (в жълто) и такива, за които програмата не може да каже нищо, но ги намира за излишни (в синьо). Разбира се за всеки излишне ключ ще ви бъде дадена подробна информация:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1319/picture1659pz.jpg

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1319/picture1660xa.jpg

 

- Registry Defragmenter е втория модул на програмата, който служи за дефрагментиране на регистрите. Както вече споменахме регистрите са като файловете и също като тях се разделят на фрагменти след време. Какво означава това? Това означава, че ако запишете няколко файла и след това изтриете един от тях, се освобождава място, където след това може да бъде записан друг файл. Да, но ако новия файл е по-голям, то само част от него ще се запише на празното място, а останалата част - на друго празно място. Така след време файловете и съответно регистрите се разпръскват на много места и четенето им става по-бавно, защото се търсят частите на един файл или регистрър. Дефрагментиращият процес обединява разпръснатите файлове в един и така ускорява работа на компютъра ви. Абсолютно същото важи за регистрите.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1319/picture1679ye.jpg

 

 

Програмата също така разполага с модул за бързо оптимизиране на системата само чрез натискането на един бутон. Освен това можете да оптимизирате и връзката си с Интернет.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1319/picture1692af.jpg

 

 

Като допълнение можете да изключвате ключове в регистрите, които не желаете да бъдат оптимизирани.

http://pics.softvisia.com/design/pics/1319/picture1702ke.jpg

 

 

Като за финал искам да кажа, че програмката изглежда добре, работи сравнително бързо, но не съм я сравнявал с други подобни продукти, за да разбера доколко е ефективна. Също така не забелязах системата ми да лети, както обещават авторите, но все пак е добре да почиствате и подреждате регистрите си от време на време, така че това приложение е добър избор.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...