Jump to content

Защита от злонамерен софтуер (malware)


Препоръчан пост

@pgch: явно не си прочел частта, която Vasko12 е маркирал. Не мога да помня всяка подробност, която съм споменал в темата, за да актуализирам веднага, щом настъпи промяна. Не съм машина. Затова съм обяснил, че датата на публикацията на темата е от значение. Затова и не сметнах за необходимо изрично да споменавам, че съм променил текста в темата.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 55
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Имате ли представа кога ще излезе Comodo 6(CIS) и дали ще продължи да бъде free?

 

Фактът че това е най-добрата защитна програма не трябва да те кара да мислиш че Мелих ще започне да извива ръцете на потребителите като я направи платена.

Link to comment
Сподели другаде

Факт, чушки! Ако Comodo Internet Security e "най-добрата защитна програма", то аз съм Батман. Като всяко защитно приложение си има силни и слаби страни. Към силните страни можем да зачислим HIPS модулът, който наистина е най-добрият за 64-битови системи. За 32-битови системи обаче може да се поспори, защото там останалите продукти не изостават особено откъм защита, а дори и да изостават леко, компенсират с други неща. Malware Defender например може да няма защита срещу снимане на работния плот (например), но пък предлага гъвкавост, която всички останали продукти могат само да сънуват. Разбира се тя пък има свои си минуси. И т.н.

И между другото не останах очарован като видях да използваш моите правила за Malware Defender, без поне да споменеш откъде си ги взел.

Та, като изключим Defense+ модула на Comodo, всичко останало е посредствено. Пясъчникът/сандъкът/пясъчната кутия/ е прилична, но нищо, което не е налично в други продукти. avast! Free Antivirus има автоматичен пясъчник. Вярно, не може да стартира ръчно избрани от потребителя процеси, както Comodo може, но пък за сметка на това компенсира с по-добра антивирусна защита като цяло.

Защитната стена е сносна, но то там няма и как да не е. Предлага филтриране на някои пакети на ниско ниво, което е по-скоро приятна екстра, но въобще не е нещо от особена важност.

Антивурсният модул на Comodo е посредствен и е може би най-слабият елемент в целия пакет.

 

Колкото до Мелих, това е... личност... към която изпитвам неописуемо презрение. Това е най-арогантната, самовлюбена, нагла и двулична личност в цялата IT индустрия. И тук изполвам думата "личност" много хлабаво. Не бих използвал продукт на Comodo, ако ще да остане единствената компания за подобен софтуер и да започнат дори да плащат на потребителите си да им ползват продуктите. Лично виждане.

Link to comment
Сподели другаде

Батко Батмане , Комодо ( само антивируса и изключен HIPS модул ) съм го инсталирал на много компютри и за мое голямо съжаление 1-2 години тези системи не знаят какво е заразяване. Да спомена и за компютъра който почиствах с помоща на Комодо от Sality преди 3-4 месеца работи перфектно. Аваст бозата освен да прави системата изнервящо мудна за друго не става. Като четях за презрението ти към Мелих се сетих за поговорката " Мразим или обичаме хората , които в известна степен са отражение на самите нас " И между другото не е фатално че не си останал очарован от това че ползвам твоите правила за Malware Defender , простено ти е но да не се повтаря !
Link to comment
Сподели другаде

Аз пък съм попадал на компютри с Windows XP SP2 без антивирусна, които също не са били заразвани доста дълго време, така че това не доказва нищо. Подобен "аргумент" може да се използва и за всяка друга антивирусна и дори софтуер. Всъщност може да се използва и за реалния живот. Всеки може да каже, че е използвал презервативи и не е имал проблеми, което ще е наистина вярно за повечето хора. Това обаче не значи че няма случаи, когато презервативи са се късали.

Това, че компютър с Comodo е оставал незаразен, не значи, че ако е бил с да речем avast!, е щял да се зарази. Има хора, които ще кажат, че са с avast! от много време и не са се заразявали. Това също не значи, че ако са били с Comodo, са щели да се заразят. Можеш да замениш "Comodo" и "avast!" с всякакви други компании/антивирусни. Тук са просто примери.

Относно Sality, и други продукти могат да го почистят. Не е само Comodo. Това не значи, че премахването е гарантирано и че бих се доверил на който и да било от тях, бидейки запознат с натурата на заплахата.

 

Сещай се каквито поговорки искаш. Това не ги прави по-верни. Има хора, които са доста като мен. Някои от тях мразя, други харесвам, към трети съм неутрален. Същото се отнася и за хората, с които имаме малко допирни точки, и хора, които са ми противоположност. Така че подобни "мъдрости" не значат нищо. Всеки може да направи някакво твърдение на базата на наблюдение. Това не го прави някакъв закон.

 

Да, не останах очарован. Обаче също така не бях и изненадан. У нас е нормално хора да представят чужд труд като свой. Плагиати бол. Ти си просто един от многото.

Link to comment
Сподели другаде

  • 10 months later...

Кажете добър Password Manager,защото паролите ми са запаметени във браузъра но искам да ги махна от там.

 

keepassx  разбира се и  Видео ръководство за работа с KeePassX :look:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...