Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Сложих си TV Tuner Asus PS3-100 на компютъра, за да гледам и да си записвам канали от кабелната. Инсталирах програмата за управление и запис на тунера, която си вървеше в комплекта - Cyberlink PowerCinema 5. Не ми харесва, защото сканира каналите само по канали, не видях никаде да има възможност да се настрои да сканира по честоти и поради това не може да хване всички канали. Четох за други програми, които мога да си сложа, за да управлявам тунера и да записвам, от които сложих InterVideo WinDV3, ChrisTV PVR Professional и DScaller. Втората и третата сканират и по честоти и хващат всички канали, но при първата и втората няма звук. Каква е причината за това и как да го оправя? При последната звук има, но картината не върви гладко, а малко сече. Как се оправят тези неща? Или ако няма как до го оправя ми препоръчайте програма, при която няма да ги има тези проблеми и която сканира по честоти, за да хвана всичките канали. Ще се радвам много, ако някой ми помогне.
Link to comment
Сподели другаде

Там където нямаш звук се дължи на объркани таблици PAL-SECAM. Опитай в настройките да зададеш държава Румъния или Изрел.

PAL/SECAM/NTSC са стандарти за изображение. Реално в случая роля играе звуковата система-BG/DK/I

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря. Оправих го, но ако може кажете други програми. Едната е нещо бъгъва. Интересува ме по-конкретно такава, която да е сигурно, че ще хване всички програми.
Link to comment
Сподели другаде

Няма разпространена и възприета подобна програма. Да речем, както WinRAR или Winamp.

Честно казано, в момента tvtime под Linux се представя най-добре.

 

http://tvtime.sourceforge.net/screenshots.html

 

Реално в случая роля играе звуковата система-BG/DK/I

Така е.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Благодаря. Оправих го, но ако може кажете други програми. Едната е нещо бъгъва. Интересува ме по-конкретно такава, която да е сигурно, че ще хване всички програми.

 

Не знам защо, но масово се изпуска изходната информация, за която да се хване човек, ако има желание да помогне, а именно: версия на ОС, драйвер... Особено след появата на Vi$ta и 7 голяма част от производителите спряха да се занимават с актуализация на драйвери за по-старите си модели.

Та, на въпроса - гледам, че тунера е с чипсет NXP (Philips) SAA7131E as central chip in control. Има една програма, която до ХР остава всепризната и все още се използва. Има си български интерфейс, дори пълно описание за работа, настройки и прочее на чист български език е публикувано именно във форум на Softvisia.

Ако не ме лъже паметта, в раздел FAQ имаше и готови отговори на проблемите ти... ама кой да чете?

Така че, нищо не ти пречи да я пробваш.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...