Jump to content

Въпрос ,относно неясно бавене и забиване при стартиране на Уиндоус 7 x64


Препоръчан пост

Здравейте,докато си браузвах из нета снощи,ми излезе предупредително съобщение от уин-а за някакъв проблем с харддиска.Изписа нещо от сорта незабавно да архивирам и че е възможна загуба на програми и файлове,след което компютъра заби.След рестарт,отказа да зареди уиндоуса стигна до черния екран с логото и до там.Последваха три,четири неуспешни опита за преинсталация при които самия процес от самото начало на зареждане на файловете до финалната инсталация беше изключително бавен и доста изнервящ.След първия опит,биоса спря да вижда харддиска и ми изписа boot failure.Изключих и включих пак компа и го засече.След няколкото неуспешни опита предположих,че ми се е скапал харда,обаче реших да направя последен опит.Извадих батерията на биоса,да се ресетне и стартирах пак инсталация,която обаче някак си ми се стори ,че протече успешно до края без да се бави много.Успях да инсталирам ОС,сложих диска с драйверите за дъното,обаче заби по време на инсталацията.Рестартирах но не се оправи и пак ми излезе съобщение,че не засича харддиска.Изключих го и го включих пак,тръгна и успях да инсталирам всички драйвери успешно.Активира се нормално уин-а,всичката информация на втория дял на харда си беше там и компютъра,след като зареди си работи нормално.Обаче проблема след рестарт остана.Бави се много при стартиране на ОС около 5,10 мин. и това е след преинсталацията.И пак ми "изчезва" харда от биоса и след като го изключа и пак го включа го разпознава.След като зареди, всичко уж е нормално,обаче на моменти ми се струва че "увисва" за 5,10 секунди.Конфигурацията е следната:дъно MB Gygabyte P55 US3L(1156/P55/DDR3),CPU Intel Core i5-750 box(1156/2,66),RAM 2x2GB DIMM DDR3 TRANSCEND 1333 Bulk,HDD SATA II 1TB Seagate 32MB 7200.12,VGA PCI-EX Asus GT 240 1GB DDR3.Ще съм ви много благодарен,ако ми обясните откъде идва проблема,защото за пръв път ми се случва и не съм наясно дали да сменям харда или може да се окаже нещо друго.Благодаря ви предварително!
Link to comment
Сподели другаде

Сканира ли твърдия диск с програма за търсене на лоши сектори?

Ако няма лоши сектори, смени кабела на твърдия диск с дъното...предполагам е Сата 2.

И какъв е този хард диск?

Link to comment
Сподели другаде

Сканирай ето с тази програма за лощи сектори и дай снимка.HD TUNE също можеш и да почистиш компютъра отвътре и да извадиш и пак да поставиш кабела на харддиска към дънната платка.
Link to comment
Сподели другаде

Иска ъпдейт на фърмуера този диск сигурно, виж тук дали е от проблемните. Голяма грешка е купуването на хард диск от тази марка сега, но както и да е... вече е сторено. Има инструкции на сайта как се прави самия ъпдейт.
Link to comment
Сподели другаде

Да,оказа се че иска ъпдейт...ъпдейтна се успешно.Пуснах quick scan на HD Tune и ми излезе едно червено квадратче само.Сега пуснах full scan и почнаха повече да излизат...Като свърши да сканира ще кача скрийншот.Kras4ooo това с кабелите го правих вече ама няма промяна.Nazikov,преди година близо,като го купувах беше готова конфигурация...ако знаех,че правят проблеми тия хардове едва ли щях да го взема.Видях го че е сравнително голям диск и не обърнах внимание на марката изобщо...Мерси и на двамата за съветите.
Link to comment
Сподели другаде

Мерси и на двамата за съветите.

 

Защо само на двамата, ами на мен?

Както и предположих - наличие на лоши сектори и заминаващ си хард.

Странно аз съм със същия хард диск, но е отскоро де - на няколко месеца е.

Ужасно шумен е - много стърже!Цялата машина тиха не можеш да е чуеш и в един момент се чува резачка...ужасно дразнещо е.

Ни си купувайте Хитачи 1ТБ от 7200 серията!!!

Link to comment
Сподели другаде

Конфигурацията е следната:дъно MB Gygabyte P55 US3L(1156/P55/DDR3),CPU Intel Core i5-750 box(1156/2,66),RAM 2x2GB DIMM DDR3 TRANSCEND 1333 Bulk,HDD SATA II 1TB Seagate 32MB 7200.12,VGA PCI-EX Asus GT 240 1GB DDR3.

Ни си купувайте Хитачи 1ТБ от 7200 серията!!!

NetZombie, не знам къде го видя това Хитачи в горната конфигурация? Иначе благодаря за съвета. :peace:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Момчета,в крайна сметка се оказа че има лоши физически сектори,върнах го харда,понеже е в гаранция на конфигурацията и го смениха с нов.. :-8 Лошото е само,че не успях навреме да си смъкна информацията от стария диск и загубих близо 700 гб.. :bang: .NetZombie ,къде го видя това Хитачи не знам..:D :D :D Хем ме беше питал в по-горните постове и съм писал каква марка е харда..:ohmy: :haha:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...