Jump to content

търся документални филми


Препоръчан пост

Търся документални филми за големия адронен колайдер за ядрени изследвания (CERN) /може и за Tevatron на Фермилаб в САЩ/ Филмите обаче да не са свързани с построяването им и как действат самите ускорители или пък с биографиите на конкретните учени които работят там, а да се фокусира върху самите опити. Конкретно ме интересуват, кои точно експерименти се очаква да дадат конкретен отговор на три въпроса.

1- Oт какво е изградена материята около нас

2- Какъв е произхода на масата и защо предметите имат тегло.

3- Защо във Всекената има повече материя отколкото антиматерия?

Ясно е, че това донякъде е свързано с откриването на Хигс безонът,но ме интересуват самите експерименти и защо точно „това” или „онова” което ще се случи при сблъсъка на частиците, ще даде отговор на тези въпроси и защо. В интернет намирам доста материал, но там се говори само за построяването и устройството на ускорителя или просто се констатира, че отговори на тези/а и на още много други въпроси/ ще ни дадат ускорителите,без обаче конкретно да се коментира по какъв начин точно ще стане това.

По принцип търся филм /по възможност със български или английски субтитри/ но маже и статии. Но да са по-конкретни, а не общи журналистически приказки,за това от какво огромно значение са тези експелименти,как ще разклатят изцяло основите на физиката и бла,бла,бла подобни "шменти капели" само за пълнеж на статиите

 

И защо не мога да вляза в колибката? Т.е влизам, но не ми се отварят филмите :blush: Вие имате ли проблем?

 

Хм, влезнах с много зор, но не знам какво да търся. Давайте някакви заглавия по темата, ако се сещате

Редактиран от antishoC
Link to comment
Сподели другаде

 

 

И защо не мога да вляза в колибката? Т.е влизам, но не ми се отварят филмите :blush: Вие имате ли проблем?

 

Хм, влезнах с много зор, но не знам какво да търся. Давайте някакви заглавия по темата, ако се сещате

 

Би ли пояснила какво имаш предвид, като казваш "колибката", че нещо не мога да включа: "И защо не мога да вляза в колибката? Т.е влизам, но не ми се отварят филмите :blush: Вие имате ли проблем?". Дай линк или посочи името на сайта да видим какво има. Ето ти подобен материал: "Големия Адронен Колайдър (2009)" - http://fizicifilms.tk/

Link to comment
Сподели другаде

Би ли пояснила какво имаш предвид, като казваш "колибката", че нещо не мога да включа: "И защо не мога да вляза в колибката? Т.е влизам, но не ми се отварят филмите :blush: Вие имате ли проблем?". Дай линк или посочи името на сайта да видим какво има. Ето ти подобен материал: "Големия Адронен Колайдър (2009)"

Тъй като линка, който даде е против правилата, независимо, че филма май свободно си се разпространява го замених с офиц. сайт(там го има....).

Тъй като и колибка си е нелегален сайт, ще помоля antishoC да не дава линк също.

 

За въпроса, виж сериала 'The Universe', малко е комерсиален, но дава някаква информация. Не знам дали ще е такава, която вече знаеш или не. Има епизоди свързани с конкретни ти въпроси, но не и точно с CERN - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Universe_%28TV_series%29

Link to comment
Сподели другаде

Филма на Александър и Даниел за който говори andreygg го знам и в интерес на истината е единственото по-конкретно нещо, кето успях да открия. За съжаление "Вселената" не ми върши работа, защото темата ми е обвързана конкретно с колайдерите в Женева и Батавия. Но всичко което намирам са журналистически статии които по-скоро са една пропаганда и подмяна на науката със сензацията.

Така, че породължавам да търся и все още се нуждая от помощ. Ако някой попадне на нещо междувременно, ще се радвам да го сподели.

Мерси!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...