Jump to content

Забива,изключва и 1-2 дни не се включва


Препоръчан пост

Снимах с Print Screen- благодаря за обяснението на isaakhim, не го знаех и съм се чудила как става.

Това са новите графики без третата "ERROR SCAN", защото там вече 2 пъти забива и по чудо го включвам.Като успея да я направя ще я публикувам и нея.

 

1. http://media.snimka.bg/8126/022507418.jpg?r=0

2. http://media.snimka.bg/8126/022507417.jpg?r=0

Link to comment
Сподели другаде

Щом на Error Scan забива, е наистина възможно твърдият диск да е дал някакъв дефект, кабелът да не е свързан добре или да е прекъснат някъде. Опитай с друг кабел на първо време.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Вече доста дни се мъча да пусна машината,но не става и днес разместих един червен кабел (от ТД към дънната платка),видях,че не е добре вкаран и го включих в дрига буксичка. Компа взе, че тръгна,вече 8часа работи без проблем. Дори успя да направи проверката на диска без да забие. Ето и снимката:

 

http://media.snimka.bg/8194/022643539.jpg?r=0

 

Но много наивно ми се струва да вярвам,че всичко се дължи на това кабелче, особено при положение, че след преинсталация се оправя за определено време.

 

Night_Raven, не знам дали това е кабелът, който казваш да се подмени,но ще поразуча нещата.

Утре пак отварям капака и с Гугъл ще правим "ремонт". :)

Link to comment
Сподели другаде

Кабелът може да е една от причините за забиванията, но дори и да не продължи да създава проблеми, то твърдият диск определено е за смяна. Както и предположих лошите сектори са в началото, където се предполага, че е инсталирана операционната система.

Единият вариант е временно да се раздели диска на две части, като на втората, която ще е в края на диска, се инсталира операционната система. Тогава най-вероятно системата ще работи добре, но трябва да се има предвид, че каквато и информация да записваш на дяла с лошите сектори, може да има повредени файлове, който са попаднали върху тях.

Другият вариант е да се направи Low Level Format на диска и ако лошите сектори са логически ще бъдат изолирани. След това правиш проверка с HD Tune и ако всички сектори са зелени, би трябвало всичко да е наред. Впоследствие периодично диска трябва да се проверява, защото могат да се появят нови. Моят съвет е смяна на хард диска.

Link to comment
Сподели другаде

Ако имаш само един хард диск и си инсталирала програмата на него не може да направиш Low Level Format. Трябва да е инсталирана на друг хард диск и от там да форматираш проблемния. Другия вариант е от дискета или boot диск.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...