Jump to content

Проблем със звука (или слушалките)


Препоръчан пост

Ще се опитам да обясня проблема максимално изчерпателно , за да помогна доколкото мога. OS - Windows XP ,купих си нови слушалки , и уеб камера. Слушалките ги взех, защото на старите кабелите им се прокъсаха , жичките се оголиха и започнаха проблеми със това да ме чуват от другата страна на разговора. Та слагам новите слушалки (със микорфон) пускам си песен - всичко се чува идеално. Решавам да тествам микрофона и звъня по скайп на приятел - аз го чувам той мен не.Скайп не разпознава микрофон или слушалки.Казах си това после ще го оправя първо да инсталирам драйвери за камерата и да я пусна (това го казвам защото може да е оказало влияние по някакъв начин)инсталирах ги , рестартирах компютъра и ми даде svchost.exe error на който цъкнах ОК и всичко освен кратинката на дескстопа изчезна. Рестартирах компютъра и отново тази грешка , но всичко си беше на място. Камерата работи и когато ползвам микрофона от нея ме чуват. След това се захванах със слушалките - звуковата карта ми е Realtek ALC888 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI тъй като компщтъра все още не отчита никакво присъствие на слушалки (да в правилните жакове са) реших да пре-инсталирам драйверите, който са Realtek първо 2.55 от сайта , но промяна нямаше и дръпнах 2.23 от замунда. Инсталирах ги и компа отново не засичка никакви слушалки (мога да кача снимки) , но се получава следното - звуците от уиндоус , от щракането на папките и когато ми говорят по скайп ги чувам , но когато си пусна песен или клип от youtube нищо не се чува. Също така когато говоря по скаип и ползвам за микрофон този от камерата а си слушам от слушалките няма проблеми . Съмнявам се звуковата карта да е дала фира защото довчера си слушах музика и гледах клипове просто със различни слушалки ,който естествено пробвах да сложа , но компютъра не ги разпозна. Явно бъркам нещо някъде , или съм прецакал нещо. Надявам се сте разбрали какво се опитах да обясня , и че бях изчерпателен. Благодаря предварително за всяка помощ и Весели празници !

 

П.С. От 3 години насам имам проблеми с компютъра по коледа и нова година - дали просто не се ебава с мене , за да продължи традицията? :D шегичка.

Link to comment
Сподели другаде

Щом сте свързали други слушалки към вашата система и те не са работили, това означава, че проблемът е в работата на звуковата карта. Възможно е драйвърът на вашата камера да е предизвикал конфликт. Опитайте следното:

 

  • Деинсталирайте драйвъра на видеокамерата и почистете системата използвайки Driver Sweeper ;
  • Деинсталирайте драйвъра на звуковата карта и почистете отново системата ;
  • Инсталирайте драйвъра на звуковата карта. Направете необходими настройки ;
  • Проверете дали има подобрение в работата на съответния хардуер.

Link to comment
Сподели другаде

Моля,обяснете какво имате в предвид под "почистете системата" Иначе следвах стъпките 1 по 1 (без почистване на система - не знам какво е) и ефекта е пак същия - чувам звук от зареждането на уиндоус и щракането на папките , но песен не мога да пусна и компютъра не разпознава въобще аудио у-во. Сигурен съм,че аз бъркам някъде,но не знам къде. Този hvchost.exe Application Error продължава да се показва , щом пусна компютъра. Предполагам , че той има някаква роля в цялата работа.

 

ПС: ИНсталирах драйверите на уеб камерата наново - и нещата се оправиха о.О Компютъра ми отчита слушалките , мога да слушам музика , микрофона ще тествам дали ме чуват когато говоря по скайп о.О нз какво се случва около мен просто , но благодаря за помоща !

Link to comment
Сподели другаде

Извинявам се , че отново ви притеснявам , но явно нищо не съм оправил , защото днес пак компютъра ми нищо не отчита. Не знам как е възможно вчера да имам звук и всичко да е наред , а днес без да съм променял нищо , без да съм правил различни настройки по каквото и да било отново ми излиза следното съобщение: There are no active mixer devices avaible ... Моля , яко знаете трайно решение за този промлем - помогнете :) Благодаря.
Link to comment
Сподели другаде

Инструкции как да се почистят драйвери има в тази тема в една от секциите. Просто деинсталирай стария драйвер, рестартирай в Safe Mode, почисти с една или двете програми, мини в нормален режим и инсталирай най-новия драйвер.

 

Да видим това как ще се отрази.

 

И не схванах какво имаш предвид под "скайп/компютърът не разпознава слушалки и микрофон". Това не са plug and play устройства, а външна периферия. Тя не комуникира директно с програми или операционната система.

Link to comment
Сподели другаде

Следвах инструкцийте стриктно , но в крайна сметка резултатът бе същия. Според мен този Svchost.exe Application Error The exception uknown software eхception (0x0000409) occured in the application at location 0x7d4b6df4 прави голям проблем , защото четох из различни сайтове , че може да бъде причинен от много неща (включително инсталиране на нов софтуер) , но може и той да причини много неща - някакъв човек беше написал , че когато играе игри му се появява съобщение , че няма видео карта -.- . Това , което знам за този ерор , е че е някъде из регистрите , и че когато пусна компютъра във сейф мод или при System COnfiguration Utility избера Selective Startup и махна отметката на Load System Services , ерора не се появява , когато стартирам компютъра , но това не означава , че той не е там - там е и върши злини :D Вероятно това не е правилният раздел за темата ако проблема идва от ерора но няма смисъл от нова тема. Благодаря за помоща!
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...