Jump to content

Проблем с DVD записвачката


Препоръчан пост

Имам проблем с DVD записвачката ми.Като тръгна да записвам DVD диск с програмата Ashampoo Burning Studio 8 всичко върви точно,програмата свърши записването и ми даде че записването е минало успешно влизам в DVD drive и ми показва празен диск.Давам го на приятел да провери дали на него ще му направи този проблем ,но няма този проблем.По-късно пробвах пак дали ще ми го отвори и ми го отвори диска.След това тръгнах нов диск да записвам и пак същото записването премина успешно ,но като дам в drive не ми го отваря.Реших да пробвам със стария диск и него не ми го отваря все едно са празни :)

Надявам се че ме разбрахте :)

Link to comment
Сподели другаде

Информацията на диска може да се прочете и той е празен или информацията не може да се прочете? Опитвали ли сте да запишете диска с друг софтуер, предназначен за това? Дисковете, които са използвани, са на една и съща марка или на различни? Ако дискът може да се запише на друго устройство за запис на оптични носители, а на вашето не може, то е много вероятно това да е хардуерен проблем.
Link to comment
Сподели другаде

Т.е. на твоя компютър веднага след записа дискът изглежда празен, но след време всичко е наред? Ако е така, да не би просто да се налага да извади и прибере шейната на устройството, за да бъде разпознат диска? Т.е. опитай да запишеш диск и накрая просто го извади и вкарай обратно, колкото устройството да си занули кеша.
Link to comment
Сподели другаде

След запис виждам, че дисковете са "пълни" като гледам диска срещу светлина откъм тази страна която чете Cd-to,ако по това може да се говори че има е пълен диска.

Forgoten като влезна в drive-a ми показва все едно съм сложил празен диск.Опитвал съм с Nero имам пак подобни случаи..също така съм пробвал различни дискове. За последно изречение не те разбрах

Night_Raven може би за това става дума... нещо може ли да се направи

Nazikov DVD ROM R/W +R/-R BENQ /99B4H155F145006989PDB400 <-- така е записано буквално в гаранционната карта :)

Link to comment
Сподели другаде

Ако наистина след обикновено изваждане и прибиране на диска се чете нормално, то може да се пробва с обновяване на фърмуеъра, както Nazikov предложи. За целта кажи модела на устройството. Това, което си дал като информация, не е това, което ни трябва. Моделът можеш да го видиш от Device Manager.
Link to comment
Сподели другаде

Това, което сте дали като информация, е начинът на работа на вашето оптично устройство. ATAPI представлява стандарт за свързване на устройства за съхранение на информация към вашата система - твърди дискове, оптични устройства, флопи-дискови устройства и т.н.

 

Ще ни е нужен точният модел на вашето оптично устройство. За целта може да използвате допълнителен софтуер, като например това

Link to comment
Сподели другаде

На базата на текущия ти фърмуеър устройството ти трябва да е BenQ DW822A. Последния фърмуеър можеш да свалиш от тук. Увери, че няма диск в устройството и че шейната му е прибрана. Спри всички излишни и ненужни програми. Разархивирай файла от архива, стартирай го и потвърди с OK. Избери си устройството и кликни Flash. Трябва да започне процесът по флашването. Изчакай и не закачай компютъра. След като приключи флашването рестартирай компютъра.
Link to comment
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

 

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Нов отговор;

- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да опиташ да запишеш диск с друга програма. За всеки случай.

 

По принцип е възможно и SPTD драйверът да причинява странни поведения на оптичните устройства, така че можеш да опиташ да деинсталираш Alcohol, да рестартираш, да изтеглиш инсталацията на SPTD от тази страница, да я стартираш и ако бутон Uninstall е активен, да го кликнеш, за да почистиш напълно SPTD. След още един рестарт можеш да тестваш дали отново ще има проблем.

Разбира се може и да не е от това. Може друг драйвер да причинява това, макар да не би трябвало. То не че SPTD е със сигурност виновникът, но е по-възможно, отколкото останалите.

Link to comment
Сподели другаде

Night_Raven този начин не стана :( миналата седмица бях се опитал да заапиша нови дискове казах така и така записва ги ,но за напред като смена баракате ще ми вършат работа и новите дискове,където ги записвах ми показва все едно са празни... след като ми даде едно нещо да инсталирам не ме пускаше все едно като с празен диск :)Ползвам съм и Неро и нищо не става
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...