Jump to content

Син екран ! Колеги Помгайте,моля!


Препоръчан пост

Привет на всички!

Прегледах всички форуми тук, но не можах да открия точно моя проблем за синия екран :( Проблема се състой в това, че както си работи компютъра изведниж по неизвестни за мен причини, защото всеки път е по различно време и на различна програма, игра или каквото ползвам в момента. Видях, че има нещо споменато за мишок Trust и ,че има проблем с драйверите и аз туко що ги изтрих , имам мишката от когато имам и компютъра и също така с нея имам пробем, че след като зареди ОС-то мишката свети , но не работи не се движи стрелката такаче 99% драйверите са скапани затова и ги махнах преди малко , а за да накарам мишката да тругне трябва да я извадя от усб-то и пак да я вкюча за да заработи . Малко се отконих от същестжения проблем да се върна на синия екран ... ето я и снимката.Прикачил съм и снимка на желязото на машинката ми.

Благодаря прадварително за отделеното време и внимание :) !

post-17554-098475400 1289765932_thumb.jpg

post-17554-002424200 1289766194_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Относно моя проблем със синия екран бях писал в тази тема "Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми", но понеже не искам да я разводнявам, реших да пиша тук. Открих дъмп файла който се е създал при появата на проблемния BSoD. Първоначално не го бях видял, защото е бил с друго име и разширение и не там, където по принцип трябва да се намира. Беше в твърдия диск, на който не е операционната система (имам 2). По известни причини съм си сложил pagefile.sys в него. Предполагам затова се е записал там и дъмп файла. Името му беше DUMP2aa8.tmp, с дата и час на създаване точно, когато се появи и синия екран. Викам си, защо да не пробвам да му сменя разширението на .dmp и да се опитам да го анализирам с WinDbg. И взе, че стана. Прикачам текстовия файл след анализа, защото дъмп файла е 202 MB, но ако се наложи ще го архивирам и кача на някой сървър.

 

DUMP2aa8.dmp.txt

 

Ще помоля някой, който разбира да си изкаже мнението! kmohokpc.sys е драйвера на Malware Defender. По скоро ме интересува според анализа, дали е вероятно той да е повлиял на NETIO.SYS и да се е получил срива? Доколкото разбрах NETIO.SYS отговаря за Network, а аз точно в момента при появата на синия екран, гледах клип по YouTube. Системата ми е обновена с последните ъпдейти, които се предлагат официално от Microsoft. Днес забелязах на официалния сайт на Realtek, че има и по нов драйвер за моята лан карта, която е вградена. Инсталирах го. Не мисля обаче, че старият драйвер е причината за проблема, защото аз откогато съм с Windows 7 (над 1 година), винаги съм работил с този, който ми се предлага чрез ъпдейтите. Инсталирам отделно само за видеото и аудиото. NETIO.SYS го тествах с Verifier и в продължение на около 1 час системата не направи никакви проблеми.

Ако може да ми разясни някой и защо се записват понякога дъмп файловете на другия хард диск? Имаше още два с разширение .tmp. Те са от тестове на драйвери с Verifier, които са предизвикали син екран. Странното е, че повечето се записват където им е мястото, т.е. в папките Windows и Minidump. Възможно ли е от това, че не бях прибавил ключа HKLM\System\CurrentControlSet\Control\CrashControl, или е от местонахождението на pagefile.sys?

 

Благодаря за отговорите предварително! :peace:

Link to comment
Сподели другаде

Да, включил съм я. Ще я изключа, общо взето не ми трябва. Блокирам два адреса чрез нея, но мога да ги сложа и в стената на Windows. Едва ли обаче ще разбера дали това е проблема, защото както споменах интервала между предпоследния и последния син екран беше 20 дена. От два дена, когато имам време, гледам нарочно клипове в интернет за да предизвикам син екран, но не се появява. Тези проби си ги правих още преди да сменя драйвера на лан картата и при включена мрежова защита на Malware Defender. Общо взето "тъмна Индия". :lookaround:
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Отново се появи син екран. Този път го снимах. Давам линк към архива с MEMORY.DMP и снимката, ако някой прояви желание да ги анализира.

http://www.megaupload.com/?d=EOFCCFDQ

В конкретния случай, дори не гледах клип в интернет. Преглеждах форума и доколкото си спомням бях отворил още 2 сайта, в които влизам редовно. В Malware Defender бях спрял мрежовата защита за 2 дена. След това пак я пуснах и след 10 дена компютъра отново заби. Наистина не знам дали от нея е проблема, но вече окончателно я спирам и ще чакам да видя дали ще се появи отново синия екран. През тези 12 дена не съм инсталирал нищо ново. Обновил съм само Malwarebytes' Anti-Malware, но със сигурност не е от това. Забелязвам в чуждестранни сайтове доста потребители на Windows Vista и 7 с подобни проблеми, без да са ползвали Malware Defender. Все още се надявам да не е тя причината.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

По принцип е възможно Malware Defender да е причината за проблема, нищо че изглежда да е NETIO.sys Последният е файл на Microsoft/Windows, което автоматично означава, че шансовете той да е причинява проблема са нищожни.

 

Ще е полезно да дадеш лог от Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

 

Друга добра идея според мен ще е да тестваш драйвера на Malware Defender с Driver Verifier. И не е нужно да работиш толкова време със системата. На практика 5 минути след зареждането на системата са достатъчни.

Link to comment
Сподели другаде

Много ме кефи, как си разговаряте, но никой незнае точно за какво. :) За да си оправиш системата(защото това е една огрооооомна програма :) ), според мен трябва да пуснеш един Repair или да направиш един system restore. Син екран с тази информация може да ти излезе поради милиони различни причини. Ако го оправиш ей така, само с бутане тук-там, ще трябва да почерпиш :), защото не се случва всеки ден такъв късмет. А за мишката, можеш да си вземеш за малко един преходник USB -> PS2. Така ще смениш част от работата на драйвера за мишката. А като махнеш драйверите, ти няма как да я ползваш. Щом я ползваш значи Windows или слага стандартния драйвър или оригиналния(този който изтриваш преди това). Затова няма смисъл да се занимаваш с това. След repair / reinstall / system recovery, виж дали ще излиза пак екрана. Ако да - опитай с друга мишка. Ако пак ти го дава, значи е дошло време за нов компютър. :)
Link to comment
Сподели другаде

Ето лога от AutoRuns:

AutoRuns.rar

Друга добра идея според мен ще е да тестваш драйвера на Malware Defender с Driver Verifier.

Аз всъщност съм го тествал много пъти и никога не е стигало до зареждане на Windows. Интересно ми е дали само при мен не е стабилен? При теб Night_Raven, минава ли теста успешно? Всички други драйвери, които не са на Microsoft съм ги тествал с Driver Verifier и го преминават. Само двата на SUPERAntiSpyware не успяват. Те също при теста не стигат до зареждане на операционната система.

 

Sasho851, предполагам препоръките ти са за автора на темата, а не за мен?

Link to comment
Сподели другаде

Щом драйверът не минава проверката, шансовете той да е причинителят се увеличават. Явно драйверът наистина не е стабилен под Windows 7. При мен под Windows XP минава проверката, но под виртуална 7-ца има проблем и забива по време на зареждането (след логото). От друга страна ти имаш тонове драйвери (явно интегрирани в инсталацията на Windows), така че е възможно да е и заради някой от тях, макар да е малко вероятно, защото те не са мрежово насочени. И все пак, ако ползваш вградената в Windows 7 стена, можеш да си ползваш Malware Defender с изключена мрежова защита. Ако си зад рутер (че вече не помня дали си) пък още по-малко ти е нужна каквато и да било стена.
Link to comment
Сподели другаде

..... забива по време на зареждането (след логото).

И при мен забива точно тогава.

 

От друга страна ти имаш тонове драйвери (явно интегрирани в инсталацията на Windows), така че е възможно да е и заради някой от тях, макар да е малко вероятно, защото те не са мрежово насочени.

Едва ли са интегрирани в инсталацията, защото използвам чист Windows 7 Ultimate X86, към който впоследствие добавям всички излезли официални ъпдейти на Microsoft. След това инсталирам само драйвера на ATI, без Catalyst Control Center. За аудио картата (Creative Audigy 2 ZS) слагам модифицирани драйвери на Daniel K, защото получавам доста допълнителни функции. Другите драйвери вероятно са дошли от програмите, които съм инсталирал. По принцип се старая да инсталирам само такива, които наистина ползвам, но в интерес на истината не са малко. Преди да се появи проблема със синия екран ползвах Windows 7 Ultimate X64 (също чист) в продължение на 1 година. На него имах инсталирани абсолютно същите програми, че даже и повече. Естествено, че където е имало възможност съм слагал 64 битови версии. За резидентна защита, обаче ползвах само Avira Free. Син екран в този период не съм имал. Откогато минах на Windows 7 X86, реших да ползвам Malware Defender. Както съм споменавал, много съм доволен от нея и напълно удовлетворява изискванията ми за защита. Не искам да я сменям, но за съжаление нейният драйвер е сред заподозрените, затова ѝ спирам мрежовата защита и ще се надявам системата повече да не забие. Най-лошото от всичко е, че проблема се проявява много рядко и по тази причина нямам възможност за достатъчно тестове.

 

Night_Raven, благодаря за помощта! :hesthebest:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...