Jump to content

Какво става с нашата държава?


abracadabra

Препоръчан пост

И какво да правим! Как да оцелеем ние, а и държавата. Все пак има и родолюбци. Чета в новини по медийте страшни неща,-етнически конфликти,циганизация,изчезване на българите като етнос,лумпенизиране, ....Осман Октай каза по ТВ че всичко се дирижира от Държавна Сигурност. Че всички политици са готови да затрият държавата и нас само и само да се обогатят.......Яд ме е и се нервирам ако е така, искам да имам надежда,вяра.....................Кажете какво става???!?
Link to comment
Сподели другаде

И какво да правим! Как да оцелеем ние, а и държавата. Все пак има и родолюбци. Чета в новини по медийте страшни неща,-етнически конфликти,циганизация,изчезване на българите като етнос,лумпенизиране, ....Осман Октай каза по ТВ че всичко се дирижира от Държавна Сигурност. Че всички политици са готови да затрият държавата и нас само и само да се обогатят.......Яд ме е и се нервирам ако е така, искам да имам надежда,вяра.....................Кажете какво става???!?

 

Споко!

Link to comment
Сподели другаде

И какво да правим! Как да оцелеем ние, а и държавата. Все пак има и родолюбци. Чета в новини по медийте страшни неща,-етнически конфликти,циганизация,изчезване на българите като етнос

 

Трябва да се призная, че съм възпитавана в краен патриотизъм и шовинизъм. Като малка много се чудех, как хората търпят турци и цигани. Аз умирах само като ги гледах.С годините започнах да се уча, че и те са хора. И в крайна сметка се оказа, че щем не щем ще трябва да се научим да живеем заедно.Е, аз успях. Почти :crosseyes1: Защото, все още се дразня, примерно от това,че плащаме по-скъп ток, за да си покрива НЕК загубите от тях. Разбира се дразня се и от много други работи, но за себе си осъзнах, че не трябва да се оповавам на омразата и ксенофобията. Както и ,че не трябва да бъркам патриотизма с глупоста и омразата! За добро или за лошо в България не живеят само наследници на Аспарух. Един професор по история казва много правилно:

"Проблемът на Балканите е ,че тук има прекалено много история" Да, но само с история не се живее, трябва да се търси адекватен, цивилизован начин за справяне с възникващия конфликт мнозинство - малцинства.

Има една древнокитайска пословица. Руснаците я превеждат така "Да живееш във времена на промени!" вместо "Да (ти се падне да) живееш в интересни времена!" И руснаците твърдят, че това не е просто пословица, а китайско проклятие ;) Проклети сме с най-страшното проклятие и скоро нямаме изглед да се отървем от него ;) Това в кръга на шегата! Но, поне е интересно и динамично време :)Защото китайците си имат и друга пословица: "Който е готов за промени, е готов за всичко!"Игри, разногласия, корупция, интриги и лични интереси във властта е имало още от най-древни времена, има сега и ще има вечно... нищо общо с разни проклятия и тям подобни глупости... Въпросът е хората да имат изградена позиция, базирана на положителни и градивни разсъждения, а не на чувство за обреченост и негативизъм.

Така че, "споко" както казва Perkoto Аз съм оптимистка,че ще оцелеем както ние, така и държавата ни. Решението - за сега няма такова :P, ...ама утре ще има! Просто всеки трябва да си гледа съвестно работата и да престане да се жалва от това, че още с раждането си е бил прецакан, защото се е родил в "тая" държава :bgflag:.

Link to comment
Сподели другаде

Българинът има уникалната дарба да оцелява...Той ВИНАГИ ще оцелее.

Лошото е, че сме мислещи на парче...За себе си.Това е пагубно за нас.

Не трябва да тъпим безумията на управниците ни.Не ние служим на тях, а те на нас

Ако искахме промени, щяхме да имаме промени.Явно не ги искаме толкова силно.

Защото единственият начин за промени е с хващане на оръжието.Друг няма.

"Viva la revolucion"

Link to comment
Сподели другаде

 

Защото единственият начин за промени е с хващане на оръжието.Друг няма.

"Viva la revolucion"

Сакън! Когато сме се хващали за оръжието, винаги сме губили ... или предизвиквали съжаление!

Link to comment
Сподели другаде

Сакън! Когато сме се хващали за оръжието, винаги сме губили ... или предизвиквали съжаление!

Армията е печелила битката, дипломацията е губела войната.Това е цялата работа.

Но аз имах предвид масови протести и гражданско неподчинение, публичен линч на тая измет, що безумства над хората.Това имам предвид.

Искам много повече от протести.

В България с мирни протести няма да направиш абсолютно нищо. Трябва политиците да ги заболи, да ги е страх.А не както на един от протестите-хората протестират, а служителите от министерството накацали по прозорците и им се хилят.

България-това е демокрация, не олигархия.

България е НАША, не нечия..

И докато не правим нищо, за да я опазим ЗАЕДНО, то всички ще страдаме от това, както и нашите деца и внуци...

Ще се чудим защо заплатите са ниски, здравеопазването калпаво, храната по-скъпа от тази в Канада, която предендира за по-висок стандарт от нашият.

Ще се чудим защо висшето образование е калпаво и защо децата ни ще заминават да учат в чужбина.

Ще се чудим защо кадърните и умни Българи отиват в чужбина, защо тук няма да имат реализация, няма да имат признание, няма да имат нищо. Също както тези в БАН-на 400лв заплата...

Е, нека спрем да се чудим и вземем нещата в наши ръце.

П.П С това ние сме събудили възхищението на Европа.

http://photos1.blogger.com/blogger/2011/2241/320/%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%20%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%2C%20%3F%3F%3F%3F%20%3F%3F%3F%3F%3F%3F.jpg

"На щик!"-Превземането на непревземаемият Ордин 1913г.

"Храбростта на българската армия е безподобна...на вашата армия никаква крепост не може да противостои.."

Линк

Link to comment
Сподели другаде

Аз също се вдъхновявам, дори малко се просълзявам, когато чета за подвизите на българските войници. Защото те са големи. Дойранската епопея, според мен е най-голямата победа за българия пред света. http://edinzavet.wor.../11/28/doiran/. Прочетете кратката история за тези битки. Това незнам защо не се учи в училище. Сигурно ще ви трогнат загубите на 2-те страни. Просто срещу българския военен дух няма равен! :bgflag:

 

Аз всъщност съм против войната, защото няма смисъл. Особено в днешно време. Опитайте се да си представите, как ние, хората откриваме планета, на която има живот. Например има огромни мравки, които водят война и се избиват в масови мелета. Как ще ви изглежда това. Има ли смисъл тези мравки да се избиват. Какво толкова ще спечелят. Какво толкова ще променят.

 

А Българи ще има винаги. Дали имаме държава или не, хората винаги ще си спомнят за непокорния български дух! :bgflag:

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Вижте това клипче и ще ви се изяснят доста неща, които стават/ставали са/ и ще стават с нашата държава:

 

 

 

Проблема е, че народа още спи и се оставя да бъде тъпчен от слугите си - господата управляващи!

Народа е с по-голяма власт от слугите си, защото ги е избрал за да му служат, но за жалост те служат само на собствения си джоб, съгласявайки се с унищожението на нашата държава! В този смисъл те вече не са достойни Българи!

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Аз съм си патриот, ама такива не ми минават за конспирация и т.н. (като горното!) Мисля че от нас зависи, също и че нещата вървят на по-добро. А това да се обезверяваме и озлобяваме, да мислим че сме последни дупки....,-мисля че комунистите го лансират-знаем и на тях номерата!!!
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

България е много красива страна, признавам си... Но... България е НАЙ - ЛАЙНЯНАТА държава. УБЕДЕН СЪМ, че няма по - зле от нея! Убеден съм в ПЪТИ! Държавата е пълна измет, боклук и свалям шапка, че ни изобразиха като кенеф! Кенеф??? Че те трябваше да се гордеят, че ги сравняват с такова готино място... Ние сме по - зле и от лайняна дупка.

 

Кой мисли за хората? Някой мисли ли за народа? Не. А ще мисли ли? Не. Аз съм я отписал България отдавна... Какво ли не измислиха, за да ядат народа? Какво ли не измислиха??? Хляба можело да стане 2 лв, олиото, брашното, захарта... Еееее, бива ли? 240 или 280 лв минимална заплата??? Тока вдигат, водата, бензина, храната!!! Как да оцеляват хората? Добре са тези в големите градове, но тези в малките едвам оцеляват...

 

И питат един кретен от правителството как е минималната заплата, дали трябва да се вдига и т.н. Човека каза: Заплатите дори са високи, в сравнение с другите страни???? WTF? С кои страни, бе? Те това и го питаха, каза, че НЯМАЛО ДА КОМЕНТИРА!!! Всички са лекета, малоумници, кретени и лизачи!

 

Аз лично бях един от привържениците на ГЕРБ! Разлепяхме плакати, правихме шествия с тяхното знаме, раздавахме флаери и КАКВО ЛИ НЕ! И сега ни се изакаха, няма никаква работа, никакви места, нищо, само голия Бойко, който търси да хване Вальо Топлото, Октопода, Катерицата, Лисицата, Овцата, Заека, Кретена, Голата глава, Крема, сиренето и т.н. Голяма работа е, ама никаква работа не върши, а и лъже здраво като стар циганин... На 5 места го питат каква заплата получава, НА 5 МЕСТА РАЗЛИЧНО КАЗВА!

 

За тях сме просто мравки, хвърлят мъничко трохи, за да не умре мравуняка, мравките се борят коя да вземе трохата, за да може да яде, но по - силната печели! Така стана и с народа, сития на гладния не вярва, хората стават вълци... Хора ли? Не... Вече сме зверове.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Разпознавам те като СерГей :cap:.

Ти луд ли си или какво?

 

Без да знаеш в какво състояние са малките градове, НЕ КОМЕНТИРАЙ!!!

 

Щото чувам хората толкова са се афектирали, че, ако някакви от скапаното правителство минат по малките градове, ще ги изпотрепят и няма да им дреме.

 

Обрата като ги палеха вътре се криха като МИШКИ, май го забравиха това??? Май някой трябва да им го припомни.

 

Човече, пиша ти от малък ГРАД, чиято икономика е СЪСИПАНА от държавата. Гарантирам ти, че нашият не е единствен. Питай и тези в южна БГ как са, аз имам познати там. Бива, бива, ама... Хората мизерстват, умират от глад, ти тука сереш фекалии. Стегни се малко.

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...