Jump to content

Разрешаване на програма в ограничен акаунт


gibson58

Препоръчан пост

Здравейте,

Преди време направих ограничен акаунт в уин 7 ултимат като изведох на десктопа програмите които са разрешени за ползвАне от юзъра.Проблема който се появи (незнам как) е ,че 1 от въпросноите програми на десктопа вече иска паролата на админският акаунт за да се стартира и незнам как да отстраня проблема.

Link to comment
Сподели другаде

Нормално. Garena изисква администраторски права, за да функционира. Под Windows Vista и 7 е също мисля, че е нормално при опит за стартиране на приложение под стандартен акаунт, изискващо администраторски права, да е нужна паролата на такъв акаунт.
Link to comment
Сподели другаде

Добре, а защо играта която играя през гарената може да се пуска без парола,пък само гарената да не може?Също и други програми се пускат свободно.
Link to comment
Сподели другаде

Незнам,но явно там е разковничето :)

И все пак не би трябвало да е така,та нали админа контролира всичко и казва: "Ти простосмъртни ще ползваш тази програма,а ти прост юзъро тази няма да плозваш,но тази и тази моооже" :cooldude:

Link to comment
Сподели другаде

Дали дадена програма изисква администраторски права или не зависи от това какво прави и как е написана. Операционната система няма вина в случая.
Link to comment
Сподели другаде

  • 5 months later...

Някой може ли да помогне да създам ограничен акаунт с Уиндоус 7 Профешънъл.

Искам да е толкова ограничен, че да не може да се инсталира софтуер, както и да се правят промени по ОС.

И тази програма - Garena за какво се използва?

Link to comment
Сподели другаде

Отваряш контролния панел -> Add or remove user accounts -> Create a new account -> в полето горе пишеш името на акаунта и кликаш Create Account (по подразбиране се създава стандартен/ограничен акаунт).

След създаването на стандартния акаунт кликаш върху твоя администраторския -> Create a password -> пишеш и потвърждаваш желаната парола -> кликаш Create password.

 

Нека обясня. Стандартният акаунт ще се държи общо взето като администраторски с включен UAC. Разликата е следната: под администраторския акаунт при задействане на съобщение на UAC не се изисква парола, докато под стандартния акаунт се изисква такава. Т.е. при опит за инсталиране на програма или промяна на системни настройки под стандартен акаунт също ще се появи прозорец, искащ потвърждение на администраторски права, но ще се изисква и парола. Ако потребителят не знае паролата, няма да може да предостави администраторските права и опитът за инсталация/промяна на настройки ще е неуспешен. Ако не зададеш парола на администраторския акаунт, потребителят може да остави полето за парола празно и просто да потвърди, което общо взето обезсмисля цялото ограничение.

Link to comment
Сподели другаде

Искам да не могат да се правят абсолютно никакви промени по ОС!

А може ли да се направи така, че да бъдат блокирани инсталационни файлове и да не ми се задават въпроси?

Искам да забраня и достъп до системни файлове и до опциите за настройки на ОС.

Link to comment
Сподели другаде

Някои промени ще бъдат възможни, други - не. Това, за което се искат администраторски права чрез UAC, няма да може да се изпълни. Можеш сам да прецениш какво би било това, като се поразходиш из менютата на Windows.

Колкото до инсталационните файлове, не разбрах точно как да се блокират. Да не могат дори да се теглят или...?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...