Jump to content

Волейбол - Световно Първенство Италия 2010


IVAN

Препоръчан пост

Тъй като нямам възможност последната седмица @VIS обновява темата и най-вероятно и той ще я довърши, за което му благодаря.

За конкретните мачове:

С Полша имахме донякъде късмет, че за тях беше решаващ мач и бяха много психически натоварени и играха под напрежение.... но и ние играхме на ниво.

С Бразизилия, не го гледах пълноценно, но с този мач се показа пародията на турнира.. представям си ако и ние правехме като бразилците да 'играем' като тях... какъв смешен мач щеше да е :cooldude:

За мача с Испания.. показаха добра защита, но и ние много добра игра.

За вчерашния мач... още ме яд .. защо, защо само се бием винаги сами ( както коментира колегата @Topper ) .. втория гейм, който стигнахме до равенство и ако го бяхме взели кубинците просто рухваха, но Алексиев провали всичко :( ( след това и камерата си го хареса ) .. и 4-тия гейм водихме 23:21 и Братоев не може да реализира точката, но на него няма какво толкова да му се сърдим, трябваше след това да си реализираме точките.... просто винаги не ни стига нещо и то за малко... дали за олимпиадата ще е така ще видим.

 

За бъдещите мачовете с Русия и САЩ/Германия просто не знам дали въобще ще играем или ще сме с резервите, както си мисля, че Русия ще направи.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 55
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Думите ти потвърждават отново моят анализ на репликите ти.Данчо Лазаров не играе на игрището - анализрай това.

Да, то остана и да играе, след като си набута някои смешни играчи в отбора...

Link to comment
Сподели другаде

Ех, честито 7-мо място, ако може изобщо да е честито. Пак след толкова много приказки нищо не направихме. Каквото и да си говорим, това за нашите е провал, но явно не са достатъчно добри за медал. Защото така като гледам всички фенове из форумите им се радват, нашите също не показват резултати, така че явно е така и спирам да се ядосвам за тях. Вярно, бяхме близко в мача с Куба, ама това близко бяхме и с Бразилия на Световната лига, пък и не само. Все уж някакви грешки ни прецакват накрая. Личи си, че заминава и това поколение, и отново нямаме титла. Следващото първенство Владо няма да играе, а дотогава ще трябва да обиграва Соколов и Боян (ако него изобщо го включи)... А и трябва да търси доста по-добър посрещач от Алексиев, защото той е бавен, калпав в посрещането и психиката. При Мартин Стоев ни беше върхът, тогава играеше и Пламен, но и можехме да бием Бразилия, а сега не можем, а те не са по-силни. Лошото е, че не виждам как отборът може да върви нагоре. Явно ще се примирим с това, че толкова можем, хубавото е, че все още това ни е най-успешният спорт. Може би звуча много песимистично, но така чувствам нещата. :no:
Link to comment
Сподели другаде

Айде да не ви коментирам коментарите за Алексиев, защото като гледат отстрани всичко ви е мноооого лесно - скачаш и биеш Куба и Бразилия.

Ще постна коментар на най-успелия български треньор (нали него искате да видите вместо Пранди)

За съжаление нашият отбор не успя да влезе във финалната четворка. Деляха ни само две точки, но пък играхме много добре, и то срещу отбор като Куба. Точно срещу силните обаче не може да се разчита на индивидуалните прояви на Матей и на Владо, просто не са достатъчни. Трябва да се играе разнообразно, да се използват центровете.

Атаките през центъра отново липсваха, а и се появи старата слабост - посрещането. В нападение показахме някои добри неща, блокадата беше на ниво, там превъзхождахме много кубинците. Тези две точки, които ни разделиха от четворката, се дължаха и на липса на спортен шанс. Стопихме голяма преднина във втория гейм, но дойде една топка, която трябваше да се отиграе по-добре. За разлика от някои хора обаче не съм съгласен да се хвърля вината на Тодор Алексиев. Целият отбор има вина и за пропуснатите точки, и за загубата. Видях какво се говореше след мача, но не съм съгласен. Можеше да е Тошко, можеше и някой друг да сбърка. Имаше и други грешки.

 

Като резултат отстъпваме от третото място от предишното световно, но нашите се представиха добре и играха добре. Никой не може да ги обвини в нежелание и липса на старание на игрището. Нямаше грозни загуби, всички поражения бяха срещу добри отбори. Така че в никакъв случай не бих казал, че това е отстъпление. Винаги обаче не ни достига малкото, за да направим нещо повече. Това малко в същото време значи много и е така при всички отбори. Видяхме какво направиха руснаците, които бяха считани за основен фаворит. Те отпаднаха, и то за кой ли път.

 

Трябваше да подобрим съвсем малко играта си, за да влезем отново сред най-добрите отбори. След всеки мач повтарям, че с по-добро посрещане и повече игра в центъра ще станем още по-силни. Но не искам хората да разбират, че хвърлям вината върху разпределителя. Тук отново става въпрос за отборна игра.

 

Трудно е да се дават прогнози за мача с Русия. След всички емоции и психологически нагласи за нещо голямо сега е трудно да се мотивират играчите, особено за отбори като нашия и като Русия. Иска ми се да продължим, да играем до край и в последните мачове. Това е важно за общото впечатление, което ще остави отборът на това световно. Пожелавам им да се концентрират и да играят на ниво в оставащите 2 мача

 

 

Радостин Стойчев, треньор на Тренто (коментарът е публикуван в 7 дни спорт)

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

След обновяването на Световната ранглиста си оставаме 7-ми, другите размествания вижте тук: http://www.fivb.org/en/volleyball/Rankings/VB_Ranking_M_2010-10.asp

 

Жребия за Европейското първенство за мъже през 2011 в Чехия и Австрия се тегли:

Група A: Австрия, Сърбия, Словения, Турция

Група B: Чехия, Русия, Португалия, Естония

Група C: Италия, Франция, Финландия, Белгия

Група D: Полша, България, Словакия, Германия

Официалната новина: http://www.cev.lu/mmp/online/website/news/news_online/755/1712/18399_EN.html

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Радостин Стойчев е новия ни треньор на Българският национален отбор по волейбол ;)

Да се надявам да се представи по-добре от Пранди и също да е толкова добър, колкото като води Тренто :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...