Jump to content

Проблем при зареждане на Windows 7 и невъзможност за преинсталация на каквато и да е ОП


barba

Препоръчан пост

Здравейте.

Проблемът ми е следния - вчера си преинсталирах Windows 7 сложих си драйверите, приграмите остана само антивирусната но до нея така и не стигнах :(. Всичко си работеше идеално. Днес си стартирам компютъра но не мога да заредя Windows-а по никакъв начин . нито Repeat ,в safe mode даже и не мога да вляза. Стигнах до там наново да преинсталирам - не ми позволява. Чудих се какво да правя и реших да сложа Windows XP и след това от ХР - то да си инсталирам Windows 7 . Започна да зарежда инсталационния диск на ХР, но още в началото ми изписа че имам проблем или със софтуер или драйвер или някакъв вирус. МОля ви помагайте , трябва ми спешно компютъра - имам да правя на него дипломна работа , а точно сега се развали

Link to comment
Сподели другаде

здравей Ten4o , бих бил благодарен да ми дадеш конкретен съвет или евентуално предположение. Тъй като след като съм писал тук с молба за съвет имам приблем и едва ли са ми необходими лаконични и ирони4ни отговори.Мисля,че тук е място където може да споделяме, да се допитваме и да решаваме дадени проблеми.
Link to comment
Сподели другаде

Как така не е зареждало Windows 7? Съобщение за грешка? Къде е спирало със зареждането?

Как така не ти позволява да преинсталираш? Съобщение за грешка? Как точно правиш преинсталацията?

Кога точно в началото на инсталацията на Windows XP е изписало, че има проблем? Какъв е хардуерът?

 

TEN4O не ти е отговорил с нищо конкретно, защото не си дал информация, която да предположи конкретен отговор. От целия коментар се разбира, че не можеш да инсталираш Windows и че нещо забива, но нищо повече.

Link to comment
Сподели другаде

тая 7-мица хич не ми хареса,аз защо минах на виста и съм пре-доволен(по-добра е от 7 по всички параграфи).

Иначе какво ти излиза?Съобщ. за грешка ли,какво?Дай повече инфо.И следващият път Виста или ХР.

Link to comment
Сподели другаде

(по-добра е от 7 по всички параграфи).

Напротив. Ще те разочаровам, но Windows 7 е по-добрата по всички параграфи операционна система от Windows Vista. Дали ще го повярваш, е твоя работа, но това е факт.

Link to comment
Сподели другаде

  • 9 months later...
Здравейте. Не разбрах какво е решението на проблема,но и при мен прави такива номера.Лаптопа е Samsung R538...някакви "майстори" инсталираха Windows 7,обаче даже не го активирали.Та аз нали съм по-голям "майстор" викам дай да си го активирам. На настолния комп. със същия активатор става...а на лаптопа не ще... та сега не зарежда,а при опит за преинстал ми излиза грешка 0x0000007B Даже и в Safe Mode не зарежда
Link to comment
Сподели другаде

От диск,ако това имаш предвид :)Но се опитвам да му инсталирам XP,понеже ми трябва за работа,а под 7-цата не ми тръгват доста от програмите

 

Сега мисля да го мъча с Hiren's BootCD и ако мога да инсталирам win7 от харда ще е супер...

Link to comment
Сподели другаде

Ако стартираш инсталацията от диск и инсталираш на чисто (boot от инсталационния диск и форматираш системния дял), няма причина за подобни грешки. И все пак... Кога точно се появява тази грешка?
Link to comment
Сподели другаде

Е, тогава не знам какво общо има инсталацията на Windows XP в случая и защо я намеси. Колкото до активатора, не можем да ти помогнем, защото е против правилата да помагаме с кракването на софтуер.
Link to comment
Сподели другаде

ааха...то на мен надеждата ми е не да го кракна,колкото да го махна,но нищо :hesthebest: Иначе XP-то го намесих,понеже 7-цата се предаде набързо,а и по принцип ми трябва XP,понеже повечето от Авто-простотиите ми не вървят под Windows 7. Ще го гърча,а на теб,благодаря за отделеното внимание! :)
Link to comment
Сподели другаде

Ами за Windows XP вече казах, че няма логика да се появява подобна, освен ако SATA контролерът на лаптопа не е в режим AHCI и няма съответните драйвери в инсталацията на Windows XP. Превключи режима на работа на SATA контролера на IDE/Compatibility (нещо такова трябва да е) от BIOS и опитай инсталацията на Windows XP отново.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...