Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте.. забелязах един проблем с компа.. и се чудих какво е доста време.. започна да забива.. пада ну фпс в игри.. лага се вдига.. дори започна да се изключва без да го товаря хич.. а днес погледнах конфигурацията и останах без очи ( поглеждам рам.. добре.. поглеждам процесор.. не е същото ) AMD Athlon MP ( 1.50 GHz ) днес поглеждам и той е 900 MHz.. може ли идеи ?! :blink: :'( :help: :help: :help:
Link to comment
Сподели другаде

Смяташ ли, че информацията за компютъра ти е достатъчна, за да се получи представа? Най-малкото: влез в биоса и виж там как са ти насройките. Ако не можеш да се оправиш - Load Optimized Defaults или нещо подобно.
Link to comment
Сподели другаде

Нормално се дава всякаква възможна информация за хардуера - цялата конфигурация, температури, напрежения. Използвай добре известната програма Everest, а донякъде помага и HW Mohitor. Провери ли настройките в BIOS? Компютъра чистен ли е вътре скоро от прах? И не стой със Service Pack 2, инсталирай 3. Може да качиш и снимки тук от програмите да видим какво показват.
Link to comment
Сподели другаде

Става дума за компютър.. отново AMD Athlon MP 1500 MHz .. не знам кой, кога, какво и защо е правил.. но падна на 900 MHz и се усещаше доста разликата.. но днес го преинсталирах и ръчнах в BIOS-а.. само чакам да видя проблема с изключването изведнъж дали е изчезнал
Link to comment
Сподели другаде

По принцип честота на проца се вдига при натоварване. Да не си питал настройките на системната шина в биоса, да не си инсталнал някакъв софт за софтуерен овърклок? :-8

П.С. Зареди настройките на биоса по дефаулт, честотата на проца да е на auto.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...