Jump to content

Помощ - не мога да инсталирам FormatFactory-син екран


Препоръчан пост

  • Отговори 43
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Process Monitor може да е от полза, за да се види програмата къде по файловата система и регистрите пипа и евентуално да се локализира точната причина за грешката при стартиране.
Link to comment
Сподели другаде

По принцип не е нужно да предоставяш нищо тук. Накратко: филтрираш всички останали приложения, за се показват действията само на FormatFactory. Така ще можеш да видиш къде човърка програмата и евентуално къде се натъква тя на грешка и така да ти помогне да решиш проблема. Разбира се, може и да не помогне.

Ако толкова не можеш да се ориентираш къде да гледаш, можеш списъка с действия на FormatFactory да го запазиш във файл (File -> Save...), да го архивираш и да го прикачиш.

Link to comment
Сподели другаде

Сега и ако кажеш как да филтрирам процеса, ще съм ти много благодарен.

Опитах да задам определен филтър, но нещо не се получава. :(

 

 

 

П.П. Това са лог файлове, като кликна на процеса и избера свойства.

FormatFactory.txt

FormatFactory 2.txt

Link to comment
Сподели другаде

Стартирай Process Monitor и от меню Filter избери Filter.... В първото падащо меню избери Process Name. Във второто меню трябва да е избрано is. В полето след това напиши formatfactory.exe (или каквото е точното име на процеса). В крайното падащо меню трябва да е избрано Include. Кликни Add и после OK. Стартирай FormatFactory и изчакай докато се появи грешката. След като се появи в Process Monitor натисни Ctrl+E, за да спре записа на събития. Накрая запази файла, архивирай го и го прикачи.
Link to comment
Сподели другаде

:)

И аз опитах по същия начин, но махах отметките на останалите неща - явно за това не се е получило.

Мога да го запазя в няколко вида - PML, XML и CSV. Дано да може да се отворят.

Logfile 1.zip

Logfile 2.zip

Logfile 3.zip

Link to comment
Сподели другаде

Какво точно е съобщението за грешка (на английски, ако може)?

Хм, как да го направя на английски - Windows-а ми е с вграден чешки език. :(

 

Добавено: Това е свободен превод, който направи жената.

Could not run this application, because configuration of the application is not correct. This error can be probably solved with reinstallation of the application.

Редактиран от stanilabg
Link to comment
Сподели другаде

Значи е системно съобщение за грешка, а не на самата програма. По-горе споменаваш, че под виртуална машина работи нормално и машината е със SP2. Ти, доколкото разбрах, си преинсталирал истинския компютър с Windows със SP3. Ако намекваш, че може да е заради SP3, можеш да си направиш нова виртуална със SP3 и да видиш под нея как ще се държи програмата. И все пак няма причина проблемът да е точно в сервизния пакет. Можеш и под виртуалната със SP3 да инсталираш различни програми от реалната, за да видиш дали в един момент FormatFactory няма да откаже.

Методът на изключване е малко "селски", но в момента не се сещам за друго.

Link to comment
Сподели другаде

По-горе споменаваш, че под виртуална машина работи нормално и машината е със SP2. Ти, доколкото разбрах, си преинсталирал истинския компютър с Windows със SP3. Ако намекваш, че може да е заради SP3, можеш да си направиш нова виртуална със SP3 и да видиш под нея как ще се държи програмата.

Точно така, на виртуалната е SP2, при това със същия Windows, който имам и на реалната, но на последната съм вграждал SP3 в Windows преди инсталацията на системата по описания от теб начин.

Не беше намекване за сервизния пакет, само исках да спомена в какво е разликата, за да няма после, ама то може Windows-а да е различен - не, не е, същия е.

Ще пробвам утре, като създам нова виртуална машина с SP3.

Link to comment
Сподели другаде

Честно казано наистина нямам представа защо не работи програмата. Най-вероятно е просто небрежно програмиране от страна на автора, което не би ме учудило ни най-малко.

По мои тестове последната работеща версия под Windows XP SP3 е 2.45. Следващите (2.50 и 2.60) отказват да стартират. От моята гледна точка имаш 4 възможни решения:

1) да останеш на SP3 и да преминеш на друга конвертираща програма;

2) да останеш на SP3 и да инсталираш Format Factory 2.45;

3) да останеш на SP3 и да ползваш последната версия на Format Factory през виртуална машина;

4) да се върнеш на SP2.

 

Първото решение като цяло е добро, освен ако наистина не си свикнал много с програма и не държиш да я ползваш. В такъв случай второто решение е най-удачно. Третото решение е леко глупаво, защото е неудобно и надали си заслужава толкова труд за последната версия. Четвъртото решение е откровено идиотско, защото просто е много нелогично да се преинсталира по-стара и несигурна версия на Windows + сервизен пакет заради някаква посредствена конвертираща програма.

Четвъртото решение го споменавам изрично общо взето, за да го изкоментирам и да изтъкна отново, че не би трябвало да се прибягва до него.

Link to comment
Сподели другаде

Явно ще премина към предложение 2. Лошото е, че ми възникна проблем - губи ми се звука. Получава се същото, както преди време, когато инсталирах SP3 върху вече работещ отдавна компютър и се наложи да си връщам SP2. Не мога да вдяна защо се получава така - сега сервизния пакет (3) е интегриран в Windows-а. Да не би да има някаква несъвместимост? Чувал ли е някой за подобен проблем?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...