Jump to content

Филми & сериали


m0rgan

Препоръчан пост

Май няма такава тема, та идеята ми е тук всеки да препоръчва филми и сериали, които е гледал.Малко инфо за филма, няколко думи за филма (лични впечетления) и едно резюменце би било достатъчно.... Започвам с два филма

п.п. ако модераторите/админите решат че е уместно, нека ковнат темичката най-отгоре :)

 

1.

http://www.slava.bg/images/content/20171/mission_london_lubo_neykov__mis_.jpg

Мисия Лондон ( Mission London )

Филма няма да го намерите по торент тракерите ! Едно доста забавно филмче, смях се от сърце, при това

е Бг продукция.... препоръчвам ви го.

Release Date: 16 April 2010 (Bulgaria

Mission London in IMBd

Director: Dimitar Mitovski

Official page

 

Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде високопоставен прием в Лондон, новоназначеният с протекциите й посланик Варадин Димитров (Юлиан Вергов) получава една-единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II.

 

В Лондон Варадин се оказва обграден от безумна плеяда колоритни персонажи, между които готвачът на посолството Коста Баничаров (Любомир Нейков), актьорът-далавераджия Чаво Толоманов (Георги Стайков), огненият дизайнер (Коцето Калки), руски мафиоти, красиви жени – наемни убийци, детективи от Скотланд Ярд и не на последно място – красивата студентка-стриптизьорка Катя (Ана Пападопулу), която чисти кабинета на посланика, но всъщност работи като принцеса.

 

Докато се опитва да обуздае пълната анархия, царяща в посолството, Варадин вижда уникален шанс да изпълни поставената му невъзможна мисия, когато на изискан прием получава от лорд Дийн Карвър (Дейвид Колингс) визитка на агенция с контакти сред най-елитните кръгове на британското общество. Това, което посланикът не знае е, че “агенцията” всъщност предоставя услугите на двойници, които изпълняват фантазии от по-интимно естество и че зад чаровния и обаятелен образ на нейния собственик Робърт Зиблинг (Алън Форд) се крие изпечен комбинатор.

 

С наближаването на знаменития прием, Варадин започва да открива, че в абсурдния свят, в който се намира, колкото повече нещо се оплесква, толкова повече си идва на мястото. Принуден да играе опасна игра, посланикът се впуска в невероятно приключение, което кулминира в безумно смешен химн на човешката глупост и суета.

 

Във филма участват още Орлин Горанов (президентът), Томас Арана (Томас Мънроу), Славчо Пеев (консул Мавродиев), Розмари Лийч (мис Кънингам), Джонатан Райланд (Дейл Ръдърфорд), Ралф Браун (детектив Колауей). Режисьор е Димитър Митовски. Филмът е по сценарий на Алек Попов, Деляна Манева и Димитър Митовски. Продуценти са Димитър Митовски и Иван Дойков.

 

МИСИЯ ЛОНДОН е продукция на СИА в копродукция с UJ Budapest Film Studio, Dream Factory Macedonia Ltd., Repub Film AB и Fidelity Films, със съдействието на Изпълнителна агенция „Национален филмов център”, Eurimages и програма MEDIA. Официални партньори са Загорка АД и bTV, с подкрепата на Bulgaria Air и KFC.

 

Премиерата на филма в България е насрочена за 16 април 2010 г.

Разпространител е А Плюс Филмс.

 

 

2

 

House M.D. ( Др Хаус )

Следя го с голям интерес, казват че бил драма, но мен лично много ме забавлява..... общо взето коментарите са излишни

В момента тече 6ти сезон (има го по торент тракерите разбира се )

http://www.youtube.com/watch?v=PRQPrsqsIlI

 

http://img.zamunda.net/bitbucket/house%20s06.jpg

 

House M.D. в IMBd

House M.D. official page

 

## Резюме : Според "Уошингтън Поуст" "Хаус" е най-успешната медицинска драма след дебюта на "Спешно отделение". Злодеят в този сериал е Болестта, а героят - доктор Грегъри Хаус, нестандартна личност и гениален лекар, оглавил екип от млади диагностици в университетската болница "Принстън Плейнсбъро" в Ню Джързи. Хаус ежедневно се бори със собствената си физическа болка и не се разделя с бастуна си, който подчертава язвителното му, почти недружелюбно отношение към пациентите. Въпреки антисоциалното си поведение, той е гениален лекар, чието неконвенционално мислене и безпогрешен инстинкт са му спечелили всеобщо уважение на човек, който приема най-тежките предизвикателства в битката за човешкия живот.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Малко инфо за Мисия Лондон на която попаднах....

 

 

"Мисия Лондон" продължава да чупи рекорди. Приходите от билети от

втория уикенд на лентата са с 20% по-високи от тези през премиерния

уикенд на филма, което е абсолютен прецедент за родната ни

кинематография. Досега от продажба на билети са събрани малко повече от 1

050 000 лева. Вложените в проекта пари са 1 500 000 евро. За 10 дни

филмът на Димитър Митовски е бил гледан от 142 833, резултат по-добър

дори и от този, постигат за същия период от време от "Аватар" на Джеймс

Камерън. За втора поредна седмица "Мисия Лондон" е най-гледаният филм у

нас. Филмът е създаден по едноименния роман на Алек Попов.

“Мисия Лондон” отива на “пазара в Кан” , за да бъде показана пред

световни разпространители и продуценти.

Link to comment
Сподели другаде

http://www.imdb.com/title/tt0469494/ . Изключителен Даниъл Дей-Луис

liver, мнението ти е крайно непълно и излишно, защото целта на темата е да споделим филми и сериали с останалите потребители и да им разкажеш какво ни е харесало в тях, какво е интересното и защо ги препоръчваме.

Link to comment
Сподели другаде

liver, мнението ти е крайно непълно и излишно, защото целта на темата е да споделим филми и сериали с останалите потребители и да им разкажеш какво ни е харесало в тях, какво е интересното и защо ги препоръчваме.

 

Сметнах, че темата е за препоръчване на филми, които сме харесали. Дал съм линк към имдб, както и мнението си за играта на Дей-Луис. Мисля предостатъчно. И тъй като темата е за това ще препоръчам на феновете и Cidade dos Homens (City of Men) http://www.imdb.com/title/tt0870090/ .

Link to comment
Сподели другаде

Препоръчвам ви "Taken" (филма е от 2008ма г, но все още го преглеждам от време на време) - един от най-добрите филми на Люк Бесон с участието на Лиъм Нийсън.

Филма е доста динамичен, и определено ще ви допадне.

## Резюме: Какво би могло да бъде по-ужасно за един баща, който стои безпомощно на единия край на телефонната слушалка и слуша как отвличат дъщеря му?!

 

Това е кошмарът, който се превръща в реалност за бившия специален агент Браян. Той разполага само с няколко часа, за да си върне Ким от страшната групировка, специализирала се в продажба на млади момичета. Първия проблем, който Браян трябва да разреши е разстоянието – той се намира в Лос Анджелис, а дъщеря му Ким е в Париж.

Taken в IMBd

http://img.zamunda.net/bitbucket/p_51000-edited.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 7 months later...
Супер сериал за мен е Вампирски дневници. Много ми харесва.Всеки филм с вампири ми харесва независило дали е скучноват или не понеже още от малка съм вманиачена на тема вампири. Най-готиния сериал за вампири правен някога е този.Иначе харесвам и Доктор Хаус, Изгубени, Шепот от отвъдното и други.
Link to comment
Сподели другаде

Относно сериалите - аз харесвам фантастика(донякъде научна :)) - "Стар Трек"(особено с Патрик Стюарт), "Андромеда","Фарскейп"...стари,но златни. :) Между другото днес докато си проверявах пощата прочетох една новина относно класация на най-идиотските "научнофантастични" филми. Няма да ги споменавам,за да не им правя реклама...и защото един от тях дори съм го купил. :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Гледам филма Отмъщението (Revenge) много е заинтригуващ , другия с който разпускам е Дневниците на Вампира.

Скоро не съм попадана ла хубав игрален филм, последно гледах Огън в Огън.

Link to comment
Сподели другаде

Аз съм луда фенка на сериала Game of Thrones :cap: За почитателите на ужасите точно сега "вървят" The Walking Dead 3 и American Horror Story-2. Всеки път си казвам "господи, кой ме накара да гледам този филм", но продължавам да чакам поредната серийка с нетърпение. Гледам, че доста хора тук си падат по фантасмагорийките... Май в този динамичен век няма време за нещо по-сериозно. Направо съм удивена и от собствената си амбиция да изгледам всеки третокласен хорър, който ми се мерне из торентите...деградирам бавно сигурно и славно :haha: А се чудя, как хората се заплесват по Фатма Гюл и Реза не знам си кой...
Link to comment
Сподели другаде

Скоро ще излизат "Джак Ричър" и "Хобит: Неочаквано пътешествие", като вторият ще бъде гледан 100% на кино.

ИНФО и трейлър - http://cinebum.eu/?p=16976 - 3D + 48 кадъра в секунда. ЛОЛ

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Silver Linings Playbook / Наръчник на оптимиста (2012)

-Забавна комедия.Животът невинаги върви по план. Пат Солитано /Брадли Купър/ е изгубил всичко – къща, работа, съпруга. Оказва се, че отново трябва да заживее с майка си /Джаки Уийвър/ и баща си /Робърт Де Ниро/, след като е прекарал осем месеца в психиатрична клиника след съдебно дело. Пат е решен да изгради наново живота си, да остане позитивно настроен и да се събере със съпугата си, въпреки усложняващите обстоятелства покрай раздялата им.

 

 

Родителите на Пат искат от него единствено да си стъпи на краката и да сподели семейната страст към футболния отбор “Орлите на Филаделфия“. Пат среща Тифани /Дженифър Лорънс/, загадъчно момиче със свои проблеми, и ситуацията се усложнява. Тифани предлага да помогне на Пат да се събере с жена си, но само ако той направи нещо много важно за нея в замяна.

Докато осъществяват сделката си, помежду им неочаквано започва да се създава силна връзка и зад облаците, надвиснали над живота им, се появява светлина.За повече инфо, проверете.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...