Прехвърляне към съдържание

Снимка

Въпрос относно деинсталиране на програми

• Моля, влезте, за да отговорите
17 отговора по тази тема

#1 didith

didith

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 19 мнения

Публикувано: 08 April 2010 - 23:35

Днес деинсталирах една програма -Nero 7 Essentials.Деинсталирах я през windows-кият деинсталатор а не през този на програмата(това ако има значение).Всичко протече нормално само че като вляза тук ---> Публикувано изображение се вижда,че тя все пак си оставя някаква папка.При опита да я премахна получавам неприятно съобщение,че по някакъв начин(до колкото си го превеждам)вероятно ще навредя на системата.
Въпроса ми е защо се получава така,че при правилна деинсталация програмата си оставя папка?Това се получи и с още една програма,която пък си остави папка в program files и пак не дава да бъде премахната.

#2 false

false

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 35 мнения

Публикувано: 08 April 2010 - 23:43

Имам наблюдения конкретно върху продуктите на Nero, че при инсталацията се стартирва един daemon (т.е. приложение, работещо в background режим и при нужда върши нещо) и не съм сигурен дали точно това не ти позволява (понякога, дори да не е в конкретния случай) да изтриеш дадената папка. Разгледай Task Manger-a! Дай screenshot на грешката, която ти излиза, но не вярвай много на такива подобни съобщения, хората занимаващи се с маркетинг в повечето софтуерни компании си знаят работата, PR-ите също. Сложна е политиката на подобни компании, определено. ;-)
Answer to life the universe and everything: 0x2A

#3 draco_volans

draco_volans

Just-like-that...

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1950 мнения

Публикувано: 08 April 2010 - 23:52

Опитай да премахнеш остатъците от Nero с Nero General CleanTool

От дадения шот нищо свястно не се вижда.
Life is a carnival...
Публикувано изображение

#4 didith

didith

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 19 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 00:18

Публикувано изображение

Ето и въпросната грешка при опит да изтрия папката: Публикувано изображение
А това е друга програма,която деинсталирах и си остави папка в program files : Публикувано изображение

И да попитам draco_volans :)тъй като веднага след деинсталацията на неро7 инсталирах Nero Burning ROM 6.6.1.4 ако използвам програмата Nero General CleanTool тя ще навреди ли с нещо на това 2-рото неро?

#5 draco_volans

draco_volans

Just-like-that...

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1950 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 00:48

Папката Raxco e остатък от някаква версия на PerfectDisk. За премахването на остатъците, пробвай да следваш протокола тук, нищо че е за Windows 7.

За Nero - като стартираш инструментчето, то би трябвало да засече какви продукти на Nero имаш инсталирани и да ги покаже в прозорчето. От там избираш кои да махнеш и кои да оставиш. Дали ще навреди, не мога да кажа със сигурност - това е Nero :) Програма, която много отдавнa е престанала да бъде това, което беше в старите версии.
Life is a carnival...
Публикувано изображение

#6 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 02:38

didith, това, което изтриваш от меню Start, е просто папка с препратки, не и съответната програма. Програмите се деинсталират от съответния аплет за добавяне и премахване на програми от контролния панел.

Правилната последователност за преинсталация на Nero е следната:
1) деинсталираш Nero (която версия имаш в момента);
2) почистваш с Nero General CleanTool;
3) инсталираш желаната версия на Nero.

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.

- Eleanor Lamb (BioShock 2)

#7 didith

didith

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 19 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 12:34

didith, това, което изтриваш от меню Start, е просто папка с препратки, не и съответната програма. Програмите се деинсталират от съответния аплет за добавяне и премахване на програми от контролния панел.

Правилната последователност за преинсталация на Nero е следната:
1) деинсталираш Nero (която версия имаш в момента);
2) почистваш с Nero General CleanTool;
3) инсталираш желаната версия на Nero.

Аз винаги така деинсталирам програми тоест от контрол панел-добавяне и премахване на програми.А папката си остана след това и естествено не съм я пипала.Сега ще последвам твоят съвет.Ще деинсталирам Nero Burning ROM 6.6.1.4 и после ще почистя с Nero General CleanTool след това ще си го инсталирам нерото наново и на чисто :) надявам се.Ще пиша след това дано няма проблеми.Аз не познавам друга програма (засега),която би ми вършила добра работа като Nero Burning ROM .Тази версия си я инсталирах вчера,защото видях ръководство за работа с нея тук в форума и ми хареса:))
Между другото само да вметна за последно,че форума ви е отличен :thumbsup: откакто го открих постоянно съм вътре и чета ли чета :) предимно ръководствата за програми и това как да се поддържа windows по-дълго време в изправност без да се налага преинсталация и прочие други полезни съвети.Поздравления за всички вас тук вършите прекрасна работа :thumbsup:

----------------------------------------------------------------------------------------
Такаа..деинсталирах Nero Burning ROM 6.6.1.4 после пуснах програмата Nero General CleanTool тя сканира,след което намери някакви остатъци от другото неро 7 и уж всичко изтри.Последва рестарт,след който ситуацията е същата.Папка в program files и на другото място дето съм дала по горе картинка.Знаех си че няма да се оправя. :'(
Пак пуснах програмата да сканира и резултата е това :Публикувано изображение
Като отида в директория program files и задам папката-остатък на неро7 и дам ОК ми дава това :Публикувано изображение

#8 crazyfrog

crazyfrog

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 308 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 13:28

Пробвай да изтриеш папката с unlocker.

#9 draco_volans

draco_volans

Just-like-that...

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1950 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 13:29

Вариант, за който се сещам е... да инсталираш пак Nero 7 и след това да го деинсталираш използвайки директно деинсталатора му в папката от Start-менюто. После да направиш почистване с Nero General CleanTool. По принцип, Add/Remove Programs трябва да ползва същия деинсталатор, за който споменах, но знае ли човек...

Ако пак има парчетии може да пробваш да изтриеш ръчно остатъчните папки в Start-менюто? После премахни папката на Nero (ако е останала такава) от Program Files. След това: Start => Run и пишеш "%AppData%" (без кавичките) => ОK. В отворилата ти се папка намираш папката на Nero и също я изтриваш.

Алтернативни програми за запис, които можеш да ползваш:
ImgBurn (безплатна). Ръководство за работа с програмата има тук
BurnAware Free (безплатна)
Ashampoo Burning Studio 2010 - по принцип е платена, но от линка, който давам можеш да разбереш как да я инсталирш и ползваш легално, пълнофункционално и за без пари. Това предложение е за в случай, че ти трябва програма с много, много шарениики. Даже ми се струва, че е по-шарена и анимирана от Nero...
Life is a carnival...
Публикувано изображение

#10 didith

didith

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 19 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 15:29

Пробвай да изтриеш папката с unlocker.

Инсталирах unlocker и се изтри папката в program files.Тази която е в >Старт-всички програми< си остана на място.Няма как да "отведа"(или поне не знам как се прави)unlocker до там за да я премахне.

draco_volans няма как да инсталирам на ново неро 7 тъй като нямам exe-то му.Друг човек ми го сложи още с преинсталирването на windows.Да трия ръчно малко ме е страх да не се превърне в последствие в каша всичко както е и ставало :)
А може и нищо да не стане разбира се.
С папката Raxco(PerfectDisk) се справих като инсталирах преди малко версия 10 на програмата,която ми и трябваше така или иначе :)

#11 draco_volans

draco_volans

Just-like-that...

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1950 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 15:46

Еми, ползвайки unlocker, ти триеш именно ръчно :) Програмата има за цел да отключва заключени файлове (които Windows отказва да премахне), а това дава възможност въпросните да бъдат изтрити. Въпросните проблемни Nero-вски нещица в Start-менюто, пробва ли да ги махнеш просто с десен бутон върху тях и Delete?

Пробвай и това, което вече писах по-горе:

Start => Run и пишеш "%AppData%" (без кавичките) => ОK. В отворилата ти се папка намираш папката на Nero и също я изтриваш.

Life is a carnival...
Публикувано изображение

#12 didith

didith

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 19 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 16:08

Еми, ползвайки unlocker, ти триеш именно ръчно :) Програмата има за цел да отключва заключени файлове (които Windows отказва да премахне), а това дава възможност въпросните да бъдат изтрити. Въпросните проблемни Nero-вски нещица в Start-менюто, пробва ли да ги махнеш просто с десен бутон върху тях и Delete?

Пробвай и това, което вече писах по-горе:

Ами готово.Изтрих папката неро 7 ръчно от Start-менюто да става каквото ще :)Иначе като изпълних операцията %AppData% се отваря прозорец с най-различни папки Публикувано изображение като папка на неро не виждам и по-добре :)
Ох,само дано не сбозих Windows след всички тези инстали и деинстали плюс триене на папки. :crosseyes1:
Остана само да кажа благодаря на отзовалите се по темата .Много сте готини :thumbsup:

#13 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 16:42

Да напомня, че изтриването на папката на Nero от Start менюто на практика не значи нищо, защото там има само препратки.

#14 didith

didith

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 19 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 17:16

Да напомня, че изтриването на папката на Nero от Start менюто на практика не значи нищо, защото там има само препратки.

Да,да аз това го разбрах.Аз вече деинсталирах неро7 през <старт-контрол панел-добавяне и премахване на програми> работата е там че въпросната папка,която неро ми остави все пак след деинсталацията ме подразни така да се каже и затова е цялата работа.Иначе аз трия програмите коректно или поне така се надявам.А и ако изтриването на папката не значи нищо,защото е препратка то тогава защо windows не дава да се изтрие и ми праща предупредително съобщение?Просто питам дали има някакво обяснение на това.И какво би се случило ако както в случая я изтрих ръчно.

#15 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 09 April 2010 - 17:38

Ако се опитваш да изтриеш папка от Start менюто, Windows може да предупреди, но няма да предотврати триенето.

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители