Jump to content

Проблем с нормалната работа на компютъра


Препоръчан пост

Здравейте! Имам инсталиран Windows 7. Много често (по няколко пъти на ден) по време на работа програмата се рестартира сама, като по този начин загубвам всичко, което съм направил до момента. Много е дразнещо, защото е голяма загуба на време. При рестартирането излиза черния прозорец с предложение за начина на стартиране (normal or save mode). Каква може да е причината за това рестартиране? Благодаря Ви!
Link to comment
Сподели другаде

Ами...

 

Вариант 1:

 

Можеш да спрете временно автоматичния рестарт и да препишете съобщението на грешката от синия екран:

 

Десен бутон на My Computer => Properties => Advanced System Settings => Startup and Recovery => Settings => махнете отметката от Automatically Restart.

 

Другия път като забие на "Син екран" препишете кода на грешката и я публикувайте в следващия си пост.

 

Вариант 2:

 

Да не би да използвате Бета версия или не читава активация. Обикновенно новите анти-пиратски механизми на MS, карат Windows-a да се рестартира на всеки 2 часа без предупреждение, премахва се wallpaper-a (десктоп тапета) и се замества с черен екран и т.н. ?

 

Вариант 3:

 

Сканирана ли е системата за вируси и друг зловреден код ?

Link to comment
Сподели другаде

Изпълних указанията от Вариант 1 и ще чакам ново забиване на компютъра за да видя грешката и да я публикувам. Изключих Вариант 2, защото знам да се справям с черния тапет на екрана чрез премахване на защитата на Windows с **********. Вариант 3 също отпада, защото ползувам добра антивирусна програма и редовно сканирам системата за вируси. Редактиран от B-boy/StyLe/
Премахване на име на програма за активация на Windows 7...
Link to comment
Сподели другаде

Не съм убеден, че този инструмент за премахване на защитата на Windows винаги сработва.

 

Отделно през Windows update идва един хубавичък update - KB971033, който при инсталиране проверява за над 70 начина чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система - Windows 7...

 

Цензурирах поста ви, защото тук не толерираме разпространението на подобни инструменти. :)

Link to comment
Сподели другаде

Прилича ми на дефектна памет. Ако ползваш повече от една банки памет, махни едната и виж как ще се държи. Ако продължава да забива върни махнатата банка и махни другата.

Можеш и да тестваш паметта с Memtest86+. Теглиш и инсталираш версия за флопи или CD, записваш на съответния носител и зареждаш от него (boot), което ще стартира теста. Оставяш го да върви около поне 2-3 часа и ако изскочат грешки, значи имаш проблеми с паметта. Ако са две банки, значи грешките може да са както само в едната банка, така и в двете.

Link to comment
Сподели другаде

Предишната антивирусна програма, която ползувах беше avast! последна версия. В последно време същата откриваше някои вируси без да може да ги изчисти и за това инсталирах AVG (също последна версия) от която съм доволен. Операционната система, която ползувам е Windows 7.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...