Jump to content

Картината и звука насичат


Препоръчан пост

Привет,

 

Имам кофти проблем - като пусна филм и понякога картината и звукът насичат/провлачват. Получава се супер гаден ефект, не може да се гледа така. Не го прави на едно и също място от филма - когато дойде и на различни филми. Слагах различни версии на K-lite, пусках с различни плеъри. Започне ли да го прави го прави с всякакъв плеър - с или без никакви кодеци. Когато рестартирам понякога се оправя. Последно махнах К-lite и сложих някакъв пакет с кодеци уж специално за Windows 7, всичко си беше ОК до снощи. Пак почна...След всяко махане на кодеците съм претривал регистрите. И нищо. Системата е Windows 7 Ultimate . Компютърът е Acer 5542G 4GB Ram, Ati Radeon hd 4570 512.

Всякакви идеи ще са от полза, аз не знам какво да направя вече...Дали има вероятност от видео драйвера да се сбъгясва...

Link to comment
Сподели другаде

  • 5 months later...

Имам същия проблем като на diezel. Преинсталирах windows 7 (ultimate) не се оправи, също мисля че не е и от кодеци, плейъри и други.Като ще отбележа че инсталирах windows 7 ultımate 64-bitov, веднага сложих bs player и k-lite codek pack и пак не се оправи а не бях сложил други програми.Пробвах без видео драйвери , с най-новите от сайта на Radeon пак не стана. Филмите като ги направя цял екран запълват целия екран (лаптоп HP G62 140EQ) и не остават черни ленти отгоре и отдолу както при настолния компютър.

По-странното е че когато се получава този гаден ефект с филмите забелязах че процесора се натоварва едва 1-3%(intel core i3 330m - 2.13). Освен това за температурата може ли да е от нещо друго което може да съм пропуснал.

Link to comment
Сподели другаде

Ако го прави с различни плеъри, различни пакети с кодеци, при всички драйвери инсталирани и без никакви други допълнителни програми, не остават много други варианти освен температури. Не казвам, че не може да е от друго, но просто не ми идва на ум в момента.
Link to comment
Сподели другаде

Значи изтеглих няколко филма, първия беше BRRip излиза на цял екран и получи този ефект(картината замръзва, след няколко секунди звука продължава,а след още няколко и видеото), после изтеглих DVD(само двд 4,4 ГБ) този проблем го нямаше, но имаше черти, които се появяваха на моменти и определено не беше от филми, тези черти ги имаше и при 720p филма. Ще разясня че тези черти по-принцип ги няма по екрана а се появяват при филми или игри само на моменти. Видео картата е Readeon HD5430 и се чудя дали не е от драйверите въпреки че изтеглих най-новата версия или пък ми трябва нещо друго което не знам за инсталиране заедно с драйверите. Другото което е дали ще се реши ако сложа 7 не ултимайт а друга версия или да сложа 32 битова операционна система вместо 64? Мисля че не е от температурите, защото се охлади 5-6 часа и след това пуснах филма. Третото ми предположение е че има нещо в хардуера.
Link to comment
Сподели другаде

Може би бяхте прав за температурите. Може ли да кажете друго какво влияние биха могли да окажат? Лаптопа е със следните параметри:

Серия HP G62

Процесор Intel Core i3-330M 2.13 GHz / 1066 MHz, 3 MB L2

Чипсет Intel HM55

Памет, MB 3072 MB DDR3 (1024 MB + 2048 MB), 2 достъпни за потребителя слота за памет

Твърд диск, GB 320 GB SATA 7.2 krpm

Оптично устройство LightScribe SuperMulti DVD±RW

Дисплей, inch 15.6 " (39.62 cm) НР BrightView (1366 x 768)

Видео ATI Mobility Radeon HD 5430, до 1754 MB обща графична памет с 512 MB заделена DDR3

Звук Звукови колонки Altec Lansing

Мрежа Вградена 10/100BASE-T Ethernet LAN

Безжична мрежа 802.11 b/g/n

Модем n/a

Интерфейс 3 USB 2.0, 1 HDMI, 1 VGA, 1 RJ45, 1 изход за слушалки, 1 вход за микрофон

Четец за карти Вграден четец за цифрови носители 5 в 1 за карти Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro или xD Picture

Web камера Уебкамера с вграден микрофон; VGA

Софтуер Free DOS

Батерия, cell 6-клетъчна литиево-йонна (Li-Ion) батерия, 90 W Захр адаптер за пром ток

Тегло, kg 2.50 kg

Температурите най-много достигат към 65 градуса.

Link to comment
Сподели другаде

Пробвай с този пакет и мисля че няма да имаш проблеми , ако все пак имаш значи проблема най вероятно е хардуерен

http://www.cccp-project.net/ (кликни върху линка и свали пакета в жълто)

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Да предположим че лаптопа не прегрява. Може ли да е от програмите инсталирани в С(тъй като да кажем че са много) или от операционната система тъй като тя е една от първите 7 ultimate които са излизали.
Link to comment
Сподели другаде

Няма значение колко програми са инсталирани, а какви активни процеси има резидентни. Не схващам точно какво имаш предвид под "една от първите 7 ultimate които са излизали". Опитай с плеър като VLC Media Player или The KMPlayer.
Link to comment
Сподели другаде

Това не е проблем на ОС-то. Или е хардуерен или е софтуерен(плеър и кодеци или някакви други програми, които причиняват това неудобство). Но за препоръчване е, да се видят колкото се може по-скоро температурите, защото те могат да причинят много голяма щета на всеки компютър ако някой от компонентите прегрява. Добре е да се уточнят точно на кой компонент каква температура и с какво напрежение работи в момента.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...