Прехвърляне към съдържание

Снимка

Картината и звука насичат

• Моля, влезте, за да отговорите
14 отговора по тази тема

#1 dieZel

dieZel

Тираджия

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 378 мнения

Публикувано: 08 March 2010 - 14:57

Привет,

Имам кофти проблем - като пусна филм и понякога картината и звукът насичат/провлачват. Получава се супер гаден ефект, не може да се гледа така. Не го прави на едно и също място от филма - когато дойде и на различни филми. Слагах различни версии на K-lite, пусках с различни плеъри. Започне ли да го прави го прави с всякакъв плеър - с или без никакви кодеци. Когато рестартирам понякога се оправя. Последно махнах К-lite и сложих някакъв пакет с кодеци уж специално за Windows 7, всичко си беше ОК до снощи. Пак почна...След всяко махане на кодеците съм претривал регистрите. И нищо. Системата е Windows 7 Ultimate . Компютърът е Acer 5542G 4GB Ram, Ati Radeon hd 4570 512.
Всякакви идеи ще са от полза, аз не знам какво да направя вече...Дали има вероятност от видео драйвера да се сбъгясва...

#2 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 09 March 2010 - 23:58

Температурите как са? Да не би лаптопът да прегрява?

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.

- Eleanor Lamb (BioShock 2)

#3 dieZel

dieZel

Тираджия

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 378 мнения

Публикувано: 10 March 2010 - 08:28

Хм...ще го проверя това, с Еверест дали ще стане?

#4 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 10 March 2010 - 14:10

Би трябвало.

#5 m_x_m

m_x_m

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 5 мнения

Публикувано: 13 August 2010 - 11:42

Имам същия проблем като на diezel. Преинсталирах windows 7 (ultimate) не се оправи, също мисля че не е и от кодеци, плейъри и други.Като ще отбележа че инсталирах windows 7 ultımate 64-bitov, веднага сложих bs player и k-lite codek pack и пак не се оправи а не бях сложил други програми.Пробвах без видео драйвери , с най-новите от сайта на Radeon пак не стана. Филмите като ги направя цял екран запълват целия екран (лаптоп HP G62 140EQ) и не остават черни ленти отгоре и отдолу както при настолния компютър.
По-странното е че когато се получава този гаден ефект с филмите забелязах че процесора се натоварва едва 1-3%(intel core i3 330m - 2.13). Освен това за температурата може ли да е от нещо друго което може да съм пропуснал.

#6 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 13 August 2010 - 20:41

Ако го прави с различни плеъри, различни пакети с кодеци, при всички драйвери инсталирани и без никакви други допълнителни програми, не остават много други варианти освен температури. Не казвам, че не може да е от друго, но просто не ми идва на ум в момента.

#7 m_x_m

m_x_m

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 5 мнения

Публикувано: 15 August 2010 - 14:08

Значи изтеглих няколко филма, първия беше BRRip излиза на цял екран и получи този ефект(картината замръзва, след няколко секунди звука продължава,а след още няколко и видеото), после изтеглих DVD(само двд 4,4 ГБ) този проблем го нямаше, но имаше черти, които се появяваха на моменти и определено не беше от филми, тези черти ги имаше и при 720p филма. Ще разясня че тези черти по-принцип ги няма по екрана а се появяват при филми или игри само на моменти. Видео картата е Readeon HD5430 и се чудя дали не е от драйверите въпреки че изтеглих най-новата версия или пък ми трябва нещо друго което не знам за инсталиране заедно с драйверите. Другото което е дали ще се реши ако сложа 7 не ултимайт а друга версия или да сложа 32 битова операционна система вместо 64? Мисля че не е от температурите, защото се охлади 5-6 часа и след това пуснах филма. Третото ми предположение е че има нещо в хардуера.

#8 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 15 August 2010 - 23:30

Какъв е останалият хардуер? Какви са все пак напреженията и температурите? Пробвал ли си с различни плеъри?

#9 m_x_m

m_x_m

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 5 мнения

Публикувано: 17 August 2010 - 13:30

Може би бяхте прав за температурите. Може ли да кажете друго какво влияние биха могли да окажат? Лаптопа е със следните параметри:
Серия HP G62
Процесор Intel Core i3-330M 2.13 GHz / 1066 MHz, 3 MB L2
Чипсет Intel HM55
Памет, MB 3072 MB DDR3 (1024 MB + 2048 MB), 2 достъпни за потребителя слота за памет
Твърд диск, GB 320 GB SATA 7.2 krpm
Оптично устройство LightScribe SuperMulti DVD±RW
Дисплей, inch 15.6 " (39.62 cm) НР BrightView (1366 x 768)
Видео ATI Mobility Radeon HD 5430, до 1754 MB обща графична памет с 512 MB заделена DDR3
Звук Звукови колонки Altec Lansing
Мрежа Вградена 10/100BASE-T Ethernet LAN
Безжична мрежа 802.11 b/g/n
Модем n/a
Интерфейс 3 USB 2.0, 1 HDMI, 1 VGA, 1 RJ45, 1 изход за слушалки, 1 вход за микрофон
Четец за карти Вграден четец за цифрови носители 5 в 1 за карти Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro или xD Picture
Web камера Уебкамера с вграден микрофон; VGA
Софтуер Free DOS
Батерия, cell 6-клетъчна литиево-йонна (Li-Ion) батерия, 90 W Захр адаптер за пром ток
Тегло, kg 2.50 kg
Температурите най-много достигат към 65 градуса.

#10 sinethar

sinethar

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1 мнения

Публикувано: 17 August 2010 - 16:16

Пробвай с този пакет и мисля че няма да имаш проблеми , ако все пак имаш значи проблема най вероятно е хардуерен
http://www.cccp-project.net/ (кликни върху линка и свали пакета в жълто)

#11 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 17 August 2010 - 16:48

Температурите най-много достигат към 65 градуса.

Температурите на кое и под товар или не? Дай подробна информация.

#12 m_x_m

m_x_m

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 5 мнения

Публикувано: 25 October 2010 - 22:34

Да предположим че лаптопа не прегрява. Може ли да е от програмите инсталирани в С(тъй като да кажем че са много) или от операционната система тъй като тя е една от първите 7 ultimate които са излизали.

#13 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 26 October 2010 - 01:41

Няма значение колко програми са инсталирани, а какви активни процеси има резидентни. Не схващам точно какво имаш предвид под "една от първите 7 ultimate които са излизали". Опитай с плеър като VLC Media Player или The KMPlayer.

#14 m_x_m

m_x_m

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 5 мнения

Публикувано: 26 October 2010 - 15:34

Имам предвид да не би да е имало някакъв бъг в първите версии и да са го оправили в другите. Иначе ще пробвам с км плейъра.

#15 VIS

VIS

Потребител

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1370 мнения

Публикувано: 26 October 2010 - 16:55

Това не е проблем на ОС-то. Или е хардуерен или е софтуерен(плеър и кодеци или някакви други програми, които причиняват това неудобство). Но за препоръчване е, да се видят колкото се може по-скоро температурите, защото те могат да причинят много голяма щета на всеки компютър ако някой от компонентите прегрява. Добре е да се уточнят точно на кой компонент каква температура и с какво напрежение работи в момента.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители