Jump to content

За любителите на Бодибилдинга - малко помощ за лятото!


Препоръчан пост

Здравейте!

На крачка съм от закупуването на кростренажор.

Моля за съвет!

Може ли някои да сподели мнението си относно марка SPORTER?

С около 100 лева е по- евтин от KETLER. Аз не съм убедена, че разликата си заслужава, но имам нужда от още мнения. Да си купя ли SPORTER? Май клоня към него.

Благодаря ви предварително! :)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Вкъщи имаме велоергометър марка SORTER от 6-7 месеца някъде. Макар че не е толкова известна марка както KETLER мисля, че е доста добро за парите си:) Разликата в ените на двете марки в повечето случаи е 100 лв, а това не са никак малко пари:) Кавото решиш прави, но мисля, че няма да сбъркаш, ако избереш SPORTER(все пак има и гаранция 1-2 години някъде).

А да - СПортер - това е китайско (ако не се бъркам), ама има ли значение това...:)

П.С. Тука намерих една тема докато се рових в гугъл - виж дали нещо ще ти помогне при правенето на избора:) http://arhiv.forum.abv.bg/cgi-bin/showpost...readed&sb=5

Link to comment
Сподели другаде

Много ти благодаря! Четох много от Нета, но исках да чуя повече мнения на хора, които са използвали марката. Благодаря ти, че сподели впечатленията си. Разликата между тази марка и Кетлер е, че тази е правена в Китай, а Кетлер в Германия. Незнам. Още малко ще се почудя. :crosseyes1:
Link to comment
Сподели другаде

:) Да каквото и да избереш надявам се да си го използваш със здраве;)

Ето един факт, като каза за разликата, че е дното е Германия, другото Китай. Преди време ходихме да си купуваме кафемашина и разглеждахме различните марки. Една от най-извстните марки е AEG и мисля, че пак е в Германия. Отъидохме и едни до другио бяха марката Нео И АЕГ и какво - на двете пишеш страна производител Китай...Така че незнам дали има огромна разлика в качествот, но производител беше все Китай, а разликата в цената беше близо 100 лв с един и същи характеристики...

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Привет!

Да се похваля- най- после имам кростренажор и много му се радвам. Все към него ме тегли. За сега спазвам указанията на Майкъл Търмънд за бавни упражнения с голяма продължителност, тъй като целта на занятието е сваляне на килограми.

MasterRalf също препоръчва в темата си такива. Интересно обаче как да продължа след първата седмица. Явно трябва да включа и упражнения за стягане на мускулната маса/ малко- като стягане, а не трупане на плочки/, но не знам как най- добре ще го постигна в домашни условия. Също ми е интересно дали трябва да увеличавам степента на трудност при кростренажора и да тренирам усилено- по колко и как.

Дали уреда може едновременно да топи мазнини и да стяга мускули? Сигурно може, но не съм сигурна как?

Ще се радвам, ако споделите опит. Дано авторът на темата се включи отново.

Направо ще е супер, ако спретнем един отбор съмишленици, които се борят с килограмите за по- стройна и стегната визия.

Благодаря ви предварително за споделеното. Очаквам го с нетърпение.

Поздрави!

Отивам да тренирам! :cap:

Link to comment
Сподели другаде

Интересно обаче как да продължа след първата седмица. Явно трябва да включа и упражнения за стягане на мускулната маса/ малко- като стягане, а не трупане на плочки/, но не знам как най- добре ще го постигна в домашни условия. Също ми е интересно дали трябва да увеличавам степента на трудност при кростренажора и да тренирам усилено- по колко и как.

Дали уреда може едновременно да топи мазнини и да стяга мускули? Сигурно може, но не съм сигурна как?

 

Първо поздравления, че си направила първата стъпка към добрата фигура :thumbsup: От съветите на М. Търмънд и аз съм много доволна, особено идеята му за физическа активност, върху мен имаше видими резултати. Значи относно кростренажора, за сваляне на килограми се кара от 1 до 3 степен (желателно е скоростта да е над 25 км/ч), а за стягане - от 3 нагоре. Относно стягането, освен кроса, има и огрооомно количество упражнения, които се изпълняват в домашни условия (аз имам голяма картотека от упражнения за каквото си помислиш, мога да давам идеи ;) ). Другото, което горещо препоръчвам и за отслабване и за стягане е скачането на въже - евтино, лесно и резултатно...само че ако нямаш проблеми с глезените (и загрявай добре). Страшно ефикасно за зоната на талията и корема е.....въртенето на обръч...но задължително дървен. Съвета ми за кроса е, да го правиш пред телевизор, защото иначе 30-40 мин е голяма скука; желателно е сутрин преди хранене. И така, лека полека, първо 10 мин и после увеличавай, слушайки тялото си. От мускулна треска не се страхувай, тя е най-добрия индикатор на това, че наистина си натоварила мускулите. А най-доброто средство за борба с нея е тренировката....направо е голям кеф да не можеш да ходиш и да се развихриш на кроса :haha:

Ами това е от мен, на тая тема мога да говоря до утре, лятото отделих близо месец на лутане из нета, събиране на инфо, опити, проби-грешки...и така. Мога да ти дам и някои полезни сайтове ако проявяваш интерес. И последно, храненето също е изключително важно, но ти със сигурност го знаеш ;) ...и за това мога да говоря до утре :P

Успех, и наистина голямо БРАВО, че си направила първата крачка :bravo: Насреща съм за споделяне на опит :bye:

Link to comment
Сподели другаде

Знаех си, че ще се включиш Мони и ти благодаря.

Доста се пообърках. В книгата пише, че трябва да тренирам в зоната на стопяване на мазнините, която за мен е при пулс от 102-129 удара в минута. Тази зона постигам на първа степен, при скорост 9-10 км/ч. Ти говориш за над 25км/ч., което е ужасно интензивно. Пробвах за минута и пулсът ми скочи над 160. Според книгата при този пулс би следвало да горя захари, а не мазнини. При скорост над 25 реално не мога да карам повече от няколко минути. Ужасно бързо е. Даже, ако трябва да тичам- никога няма да мога да постигна тази скорост. За момента тренирам според книгата 60 минути на първа придавка, със скорост 9-10 и съм в зоната на горене на мазнините. Вярно, че натоварването почти не го усещам, но пише, че така и трябва да бъде. Аз ли нещо не съм разбрала? За жалост нямам никаква възможност да тренирам сутрин. Единственото ми време е след 19ч. Какви правила за хранене и час трябва да спазвам при такава тренировка?

Като мине една седмица с такива упражнения с ниска интензивност и голяма продължителнонст да гжи продължавам ли или някак си да ги редувам с крос с висока интензивност?

Очаквам с нетърпение отговорите ти. Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Знаех си, че ще се включиш Мони и ти благодаря.

В книгата пише, че трябва да тренирам в зоната на стопяване на мазнините, която за мен е при пулс от 102-129 удара в минута. Тази зона постигам на първа степен, при скорост 9-10 км/ч. Ти говориш за над 25км/ч., което е ужасно интензивно. За момента тренирам според книгата 60 минути на първа придавка, със скорост 9-10 и съм в зоната на горене на мазнините. Вярно, че натоварването почти не го усещам, но пише, че така и трябва да бъде. Какви правила за хранене и час трябва да спазвам при такава тренировка? Като мине една седмица с такива упражнения с ниска интензивност и голяма продължителнонст да гжи продължавам ли или някак си да ги редувам с крос с висока интензивност?

Очаквам с нетърпение отговорите ти. Поздрави!

 

:booo: Иеее, много ме поласка, благодаря ти!

Та така, първо да ти кажа, че наистина това са си мои наблюдения и заключения, които си правя от прочетеното от мен. Не претендирам, че е напълно вярно, пък и вярвай ми, в нета има толкова много противоречиви мнения....... :crosseyes1: Според мен, следвай си съветите на Майкл Търмънд и това е. Иначе настъпва едно лутане, не е истина. Щом така пише, така го прави. Сигурна съм, че ако си сериозна (което вече видяхме ;) ) ще видиш резултатите скоро. Следи си пулса, това е много по-важно от поддържането на определена скорост. А скоростта ти е ниска все още, защото сега започваш, с времето ще се увеличи. Относно храненето, най-общото и грубо казано е час преди и час след тренировка да не ядеш. Водичка може да си пиеш колкото искаш. Разбира се, след тренировка (което при теб се явява след 20:00 ч) се хапва нещо лекичко, а ще е още по-добре ако не ядеш нищо, тъй като вече става късничко. Аз когато тренирам, понеже съм много изнемощяла после, си хапвам около 50 гр. стафиди или един банан (но банан ако е преди обед) :hungry: . Според мен недей след първата седмица да ги редуваш интензивна с неинтензивна. Карай си така, с времето просто ще увеличаваш скоростта, задържайки същия пулс.

Когато аз спазвах програмата на М. Търмънд поддържах пулса си ходейки бързо, не тичайки бавно, а именно бързо ходене. И имаше резултат, така че дори и да ти се струва нищожно натоварването, тренировката за сърцето е незаменима и то ще ти се отблагодари :thumbsup:

Дано да съм ти помагала, насреща съм :love1:

Link to comment
Сподели другаде

Danina, честито!!! Със здраве да си го ползваш и много да те слуша :)

/И поздравления на съпруга ти :P /

Да ти кажа честно, завиждам ти ... вкъщи нямам масто за такъв уред, а ми се иска да се сдобия и аз с един.

Като гледам, MONI ме е изпреварила и ти е дала съветите, които мислех и аз да споделя. Не очаквай веднага големи резултати - тези неща стават по-бавно и с по-упорит труд. Само не се отказвай и не прави компромис с графика, който ще си съставиш - веднъж само да пропуснеш от умора, липса на време или мързел, работата може да тръгне и към провал.

От всичката литература и информация се спри на една теория /избрала си тази, която и на мен ми допада, защото логично обяснява нещата/ и се придържай към нея. Започни с леки упражнения и в зависимост от усещането увеличавай продължителността и натовареността. Комбинирай обаче и с други упражнения - коремни преси, махове с крака и т.н. Подбери си подходяща за вкуса ти диета и я спазвай стриктно.

Общо взето - това е.

А, да - мускулната треска - тя е критерий за резултата от усилията ти. Преодолява се с друго такова натоварване или с чаша бира след тренировка :beer:

УСПЕХ!

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ви мили дами за информацията.

Тренирам си вече 5 дни, обаче имам проблем с измерването на пулса, който е толкова важен за горенето на мазнините.

Случва се следното- карам на 10-11 скорост и като си меря пулса с хронометър е доста- 136-150, което е извън зоната ми на изгаряне на мазнини. Като си го измеря с помоща на уреда обаче се оказва, че пулсът е 108-112 при скорост 12.4, което значи, че ако дигна скороста на около 15 ще бъда на 70% горене, което е оптималния вариант. Направо се шашкам. Разликата в отчитането е огромна. Доста ми е трудно да го меря с хронометър, защото все пак съм поизморена и ми се губи. Не съм сигурна, че го отчитам точно. Не знам кой пулс е верния, защото от това зависи с каква скорост ще карам. Направо се обърках. Как измервате пулса с помоща на кростренажора? Да не би да бъркам в самия тест на пулса?

Иначе да се похваля- след 4-тата тренировка свалих 1 кг. Той всъщност си беше плаващ, но все си го връщах. Ще съм много доволна, ако мога да го задържа засега. Дано!

И друг въпрос:

Измерването на телесните мазнини, също е много странно. Като правя теста без да тренирам, процентът е един, а като го правя след тренировка е друг и то по- голям. Излиза, че след тренировка имам повече мазнини, отколкото преди нея. Абе шашнах се. Нещо не се разбираме с компютъра на кростренажора. Странна работа.

Ще се радвам, ако споделите инфо за измерваните от него показатели и начина на извършване на процеса.

Модела на моя ще го пиша довечера, защото не го знам, но пък функциите са еднакви при всички модели, така че чакам с нетърпение напътствия.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Моят съвет е да не гледаш данните от кростренажора. Все пак той не знае колко си висока, на колко си години, индивидуалните ти характеристики. От няколко фитнес треньора съм чувала, че машините не отчитат правилно. Иначе относно пулса, аз си го меря като спра за момент, с пръст на китката или врата, часовник. Броя ударите за 15 секунди и ги умножавам по 4. Със сигурност е по-верен от този, който показва кроса.

Браво за упоритостта, когато видиш резултата е най-сладко и мотивиращо :thumbsup:

Продължавай в същия дух и успех :peace:

Link to comment
Сподели другаде

Радвам се за теб и упоритостта ти!

Само гледай топенето на мазнините да не ти стане фиксидея, работи спокойно и последователно и резултатът ще си дойде.

А, и си купи това :yeah:

/Надявам се да приемеш приятелската ми закачка откъм смешната й страна .../

Link to comment
Сподели другаде

Привет отново!

Радостта ми беше прибързана. Въпросният един килограм, пак си го върнахххххххх! Ужас. Не мога и не мога да го сваля. Като че ли съм прокълната. Мога да го сваля за ден и пак си го връщам. Направо полудявам вече. Вече имам 7 тренировки по 1 час на кроса и навъртам по 10 километра. Уж съм в зоната на топене, а топене няма никакво. Пак започвам да се обезверявам. След колко време да очаквам резултат, ако изобщо има?

Решила съм да пробвам и лунната диета, ако случайно ми действа, но незнам дали ще изкарам. Смятам да пробвам. Доста хора са доволни. Лошото е, че трудно мога да се придържам към хранителен режим, защото съм на работа и не мога да ям каквото трябва. Затова обикновено ям само вечер. Знам, че това е ужасно, но нямам друг избор. Дано поне лунната диета помогне да изляза от тъпата зона на задържане. Това ми е единствената надежда.

Споделете мнения. Не съм се отказала от тренировките, но дано за месец ми подействат. Иначе ще е ужасно демотивиращо.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Искам да ти кажа че най гадно е да се яде вечер,и проблема е точно там.Ако целта е сваляне на килограми след 17.00 никакво ядене,а вечер вместо да ядеш направи една яка тренировка да се измориш.А през деня си хапвай по малко да кажем от 10.30 ч. до 17.30 ч. през три часа но по много малко.И още нещо,режима трябва да се спазва стриктно и никакви компромиси.При това положение няма начин да не отслабнеш,и пак ще ти кажа че веднъж да се отпуснеш и всичките ти усилия отиват по дяволите.

Успех :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Danina, моля те, не се обезверявай!!!

Всички те предупреждавахме, че няма да има веднага резултат, така че спокойно. Това, с колана, дето ти препоръчах, беше шега, ама не съвсем ... За да разбереш, че има ефект от тренировките ти трябва да следиш не само кантара, но и мерките си като талия, ханш, обиколка на бедрото, бицепса, гърдите ... Заниманията с фитнес и друг спорт не са само за отслабване /то се постига единствено с диета/, а и за стягане на мускулатурата - т.е. трансформация на мазнини в мускулна маса. Процесът е бавен и не се отразява на кантара, защото сланинката е по-лекичка от месцето ;) Топейки мазнинките /намаляване показанието на кантара/ ти стягаш мускула /натежаваш върху него/ и резултата е обезверяване ... не го допускай. Бъди упорита и след месец-два ще видиш, че ще има ефект не само в размера на дрехите, но и в това, което ти показва това проклето сега кантарче.

Заставам зад теб и ти стискам палци за упоритостта!

:thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...