Jump to content

С Каква Програма Може Да Се Направи Подобен Клип?


Препоръчан пост

Здравейте!

Винаги тук съм намирал това,което ми трябва-независимо дали става въпрос за програма,проблем или ръководство.Скоро гледам "Умирай трудно 4"(Live Free Or Die Hard) и ми стана любопитно с какво може да се направи подобен клип.Знам,че за филма сигурно е използвано нещо сложно и са работили много хора,но има ли алтернатива за да се направи това клипче в "домашни условия"?

Ето го и него,изрязано от самия филм:

http://www.youtube.com/watch?v=PN0uiPAe2bY

Link to comment
Сподели другаде

Аз не разбрах какво точно от него ? Като цяло ли ? Защото в това клипче просто се премятат наснимани кадри и няма нищо сложно ако имаш кадри да си направиш клипче по твой избор кое как да е наредено. Обясни по-подробно ако може.
Link to comment
Сподели другаде

Да мисля,че трябва да поясня, грешката е моя.

Търся програма, с която да мога да изрязвам отделни думи от филм, клип,видео и т.н.Ползвал съм различни програми за изрязване е събиране(след като чух за тях тук), но има разминаване на новата част на с няколко секунди.Едно е да отрежеш минути,а друго е секунда или по-малко.Та за това се чудех дали има по-прецизна програма за рязане и събиране(ако предположим, че клипчето е правено по такъв начин).

Иначе за събирането мисля, че и windows movie maker ще свърши работа.

Link to comment
Сподели другаде

Може да звучи банално, но не се сещам за по-прецизни програми от - Adobe Premiere CS4, dpsVelocity (айде тази все едно не съм я споменал, защото върви с конкретен хардуер и струва много кешовица), FinalCut (ама тя е за MAC)...Поне с това работим видеомонтажистите. Иначе си има и Sony Vegas (ужасен интерфейс според мен), Ulead Video Studio, MAGIX Movie Edit Pro (има доста ефекти), Muvee (не става за монтаж на динамични участъци) и т.н и т.н.

 

Специално в този клип няма нищо кой знае какво...отваряш си един проект в Adobe Premiere CS4, нареждаш на една секуенсия суровите кадри, разпъваш секуенсията на максимум с + и си режиш с желаната точност...удряш му един ripple delete за да събереш празните участъци и готово. Отделно ако ти кефне си ънликваш каналите (разделяш аудио и видео) и си ги нагласяш както си ти е кеф. Слагаш си ефекти, преходи, субтитри, музика и каквото ти се иска, рендираш (ако се налага) и смяташ (export-ваш)... :)

Link to comment
Сподели другаде

Само да допълня към мнението на B-boy/StyLe/ и Pinnacle Studio. Програмата има доста приятелски настроен интерфейс и е подходяща за начинаещи, но за съжаление си има и своите недостатъци. Доста е тромава и бъгава. Последната версия към момента е 14. При нея, поне като забие програмата и след това се рестартира, запомня успешно последното действие, което е правено. С предните версии съм имал някой път големи проблеми след забиване. Иначе с две ръце гласувам за Adobe Premiere, но според мен не е много за начинаещи. По скоро бих препоръчал като за начало Adobe Premiere Elements 8.

 

Трябва да обобщя, че всички споменати тук програми са платени. Аз поне не мога да се сетя за безплатен и прецизен софтуер за видео обработка.

Link to comment
Сподели другаде

Да, забравих за нея, но те една ли две ли са. Не съм бачкал на Pinnacle, но съм я виждал и от колеги съм чувал че имала различен стил на работа с нея.

Иначе и Premier-aта си има AutoSave и възстановява проекта при забиване...все пак си правя и copy of copy на проекта под няколко имена, че ми се е случвало и безвъзртано да ми се поврежда проект, който после не иска да се стартира. Та... Ctrl + S ми е станал задължителен навик по време на работа...иначе Autosave също е добре дошъл. :) Последната версия CS4 я намирам за много стабилна...гърми най-вече при експортване. Иначе добре са го измислили Adobe Media Encoder-a да е в отделен модул/прозорец и още по-добре, че можеш да си заредиш "сумати" файлчета и да ги пуснеш на batch. Спестява се доста време...пускаш ги вечерта и си свиркаш. Да програмите са платени, но за безплатни и аз не се сешам...(освен за VirtualDub, но ми е леко сложна и дървена за работа). Нещо което е лоши, защото и аз съм привърженик на безплатните програми и почти всички са ми такива и се стремя да ги изчистя на макс при наличие на прилични безплатни алтернативи. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...