Jump to content

Въпрос за избор на лаптоп (notebook)


Препоръчан пост

Да на по-високи честоти е. 
 
Processor Base Frequency; 2.6 GHz -> 2.8 GHz
Max Turbo Frequency; 3.2 GHz -> 3.4 GHz

 

пс. Този е перфе за нуждите ти та е за предпочитане да му добавиш SSD вместо да търсиш някво готово решение.

Много е вероятно готовото да има някакви минуси като по-кофти батерия или друг проблем.

http://laptop.bg/ssd_drives-adata-adata_premier_pro_sp920_ssd_128gb

Това е с контролер на Marvell и е за предпочитане пред такива с на SandForce както и старата серия на Самсунг.

Ако правиш тоя номер кажи при поръчката да ти го монтират за да нямаш проблеми с гаранцията.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 376
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

А това с поставянето на допълнителен SSD хард няма ли да наруши гаранцията?

И като цяло не знам защо, но съм наплашен от Asus като марка. Може би от прекаленото четене по форуми или не знам...

Какво ти е мнението за ето този: http://laptop.bg/laptops-lenovo-Y50_70-lenovo_y50_70_59445721

Link to comment
Сподели другаде

Охлаждането на лаптопите е едно малко вентилаторче и всичко е нагъчкано. При десктопите имаш поне 2 големи на кутията както и на процесора, видеото и захранването.

Точно за това мобилния хардуер е тотално скопен и в същото време по-скъп като въпреки всичко пак прегряват и след 3-4 години отива в кофата.

Ако искаш висока производителност и надеждност както и възможност за ъпгрейд (дълъг живот на машината) не гледай лаптопи. Те са от днес за утре.

 

пс. Марките не те вълнуват. Примерно някой хора получават оргазъм като чуят DELL а всъщност Inspiron са най-големите боклуци и нямат нищо общо с високия им клас.

При Леново примерно високия клас е Think а не Idea. Реално говорим за различни машини ама повечето хора не правят разлика и гледат марката.

В случая Асуса е предвиден за по-сериозно натоварване от по-евтините машини но както казах каквото и да вземеш мине ли гаранцията му търси купувач и се отърви от него.

Link to comment
Сподели другаде

  • 5 months later...

Здравейте,

 

Ще съм брагодарен, ако може някой да помогне за избор на лаптоп до 700,00лв. Ще се използва за работа - офис приложения, счетоводни програми и гледане на филми. Ще го използвам и за четене. 

 

За момента съм прегледал:

 

http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-lenovo-ideapad-b50-80ew05b5bm.html

 

https://ardes.bg/laptop/Lenovo-IdeaPad-G50-80-FullHD-68509

 

https://ardes.bg/laptop/Toshiba-Satellite-L50-B-1DL-71238

 

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

От тези трите бих елиминирал веднага третия (Toshiba), защото реално е по-зле от втория.

 

Между първия и втория аз бих избрал втория заради по-високата разделителна способност на дисплея. Ако ще се работи с повече програми едновременно, повечето пространство на работния плот (благодарение на разделителната способност) ще е от полза. За филми също би трябвало да е по-добре, макар надали да е чак толкова значителна разликата. Поне на теория е по-добре, защото разделителната способност ще е еднаква с разделителната способност на един FullHD филм.

Видео картата на втория лаптоп е и малко по-добра, макар за твоите нужди да няма особено значение.

 

На първия лаптоп плюсът му е, че има малко по-добър процесор, макар да не мисля, че ще се усети.

 

Дисплеите на двата са различни. На първият е матов, докато на вторият е лъскав. Матовите дисплеи обикновено имат по-лош контраст заради допълнителното покритие, но пък точно благодарение на него отразяват и по-малко, за разлика от лъскавите. Ако лаптопът ще се ползва в светло помещение, отраженията могат да са досадни. В по-тъмни помещения обаче не би трябвало да се забелязва толкова.

Link to comment
Сподели другаде

Здраве Night_Riven,

 

Спрях се на втория. Поръчах го и пристигна. Инсталирах Windows 7 professional SP1 - лицензиран и активиран. Инсталирах и драйвери, но имам проблем с 1 драйвер. Прилагам screenshot от Device Manager. Не знам какво трябва да инсталирам. windows не може сам да намери драйвера който му трябва.

 

Също и съм пуснал Windows update, но стои на търсене на ъпдейте  и не намира нищо. Пръво беше вързан към Wireless мрежа, оставих го за час и нещо и не намери нищо - изписва само, че търси. След което го спрях, рестартирах компютъра и го вързах с кабел към интернет. Сега изчаквам, но пак е същото...checking for updates....

 

В комплекта на лаптопа има диск с драйвери, но те са за Windows 8.1

 

 

 

 

 

post-5579-0-67000300-1468838046_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Препоръчвам ти да инсталираш Lenovo System Update:

 

http://support.lenovo.com/bg/en/downloads/migr-73695

 

Доста удобно инструментче на Lenovo - обновяване на драйвъри, BIOS и Lenovo софтуерчета.

 

Здравей и благодаря за включването.

 

Инстарах Lenovo System Update, но единственото което ми посочи като пропуск е lenovo Solution Centre. Инсталирах и него, рестартирах, избрах Hardware Scan - сканира наличните компоненти - видео карти, хард диск, памет и т.н. резултатът е че няма проблеми. 

 

Като цяло проблемва с драйвера или по точно с липсата на такъв остава. Също и проблема с Windows update. Също така излиза и svhost който гълта до 25% от CPU и 2,3 ГБ рам - т.е. изпълва цялата налична РАМ. Като спра процеса на Windows update svhost-а изчезва заедно с натоварването на рама и процесора.

Link to comment
Сподели другаде

Остави ъпдейтите за цяла нощ да се теглят и на сутринта ще ти цъфнат поне към 200 такива. Ако ли не, виж тази статия:

convenience-rollup-makes-big-difference-windows-7-updating-still-broken

СиганЕто от M$  е решило да такова всички ъпдейтващи, непреминали към плочките.

В който и от двата варианта да задълбаеш, те очаква изпитание на търпението ти...

Link to comment
Сподели другаде

Класика. Да си купи човек нов хардуер и да му инсталира застаряваща операционна система. Поне има някакво извинение този път — че е легално копие. :)

 

Можеш ли да публикуваш хардуерните ID стойности: двоен клик върху устройството -> Details, от падащото меню избираш Hardware IDs, маркираш най-дългия ред, Ctrl+C и paste тук. :)

Link to comment
Сподели другаде

Класика. Да си купи човек нов хардуер и да му инсталира застаряваща операционна система. Поне има някакво извинение този път — че е легално копие. :)

 

Можеш ли да публикуваш хардуерните ID стойности: двоен клик върху устройството -> Details, от падащото меню избираш Hardware IDs, маркираш най-дългия ред, Ctrl+C и paste тук. :)

Здравей,

 

Ето стойността - PCI\VEN_8086&DEV_9C3A&SUBSYS_390B17AA&REV_04

Link to comment
Сподели другаде

Послепис,

 

Чекнах това в гугъл- видях какво се изисква и го инсталирах. Стана - искаше ми и един ъпдейт на windows, инсталирах го предварително и нещата в device manager са ок вече.

 

Остава проблема с windows update. И забелязах,че батерията ми се зарежда до 60%. Много странно, преди мисля че стигаше до 100% без проблеми. Може би е някаква софтуерна настройка, но не я знам. Ако може някой да помогне и тук.

 

Според вас дали си заслужава ъпдейта до windows 10 на тази конфигурация? Аз не съм запознат с тази ОС.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте,

 

Ъпгрейднах до windows 10. Имах известни пролеми, но след четене в интернет нещата се оправиха. За момента мисля, че нещата са както трябва. Благодаря на отзовалите се.

Link to comment
Сподели другаде

Извинявам се, понякога не остава време за всичко или забравям. Трудно се огрява навсякъде. :)

 

Като цяло не би трябвало да има проблеми с Windows 10 на тази конфигурация. Тя е достатъчно нова, за да има драйвъри за всички компоненти. Оттам насетне вече зависи от използвания софтуер, но също не трябва да има ядове, защото всичкият съвременен софтуер е достатъчно добре съвместим с въпросната версия на Windows.

 

Съвсем отделен въпрос е дали ти допада и колко време ще ти отнеме, за да свикнеш. Много хора не я харесват просто защото е по-различна от това, на което са свикнали, а и защото винаги е било модерно да се плюе по адрес на Windows и Microsoft. За някои дори е хоби. :D

Link to comment
Сподели другаде

Уфф, да забравила съм да спомена за какво ще го позлвам. И аз незнам - зависи какво ще уча...но главно за учебни цели(надявам се есента да съм студентка)...не че много отговорих на въпроса. Да и аз съм фен на АМД платформите, но се спрях на тези три оферти главно заради цена (някъде около 1600-1700 са) и като кофигурация ми допаднаха. Още не съм тръгнала да купувам...още разглеждам.

И да ви питам(понеже нямам опит с това) - дали е удачно да се купува он-лайн...и дали няма да сгреша, ако си купя лаптопа чрез нета...

 

Трябва да ти кажа, че да купиш оф-лайн съвсем не ти гарантира по-високо качество или по-коректно обслужване. Особено ако купуваш на изплащане, по-голям избор от ниски цени имаш в онлайн магазините за техника. Аз например мисля да взема този от тук точно на изплащане: http://www.premiummobile.bg/laptop-acer-aspire-v5-591g-71y1-128gb-ssd-transcend-na-izplashtane-nx-g66ex-036-ts128gbmts80.html

Познат вече взе и е доволен от мястото. Предишния лаптоп го взех от физически магазин и след 202 часа работа хард диска замина на кино, така че гаранция няма.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...