Jump to content

Програми/инсталатори - Залата на Срама


Препоръчан пост

  • 2 weeks later...
  • Отговори 129
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Искам да отбележа още нещо. Наскоро инсталирах 4-5 програми за запис на дискове(тъй като тази,която използвам по принцип не работи в ограничен акаунт) и се оказа,че две от тях се опитаха да се вмъкнат при самостартиращите програми.Съответно AnVir task manager free ме предупреди и ги "отрязах". Мисля,че съответните програми вече ги има в списъка и затова не уточнявам кои са...

Иначе по отношение на "добавките",предлагани при инсталация съм сравнително толерантен ;) - гледам и чета внимателно където има някакви отметки и каквото не ми трябва го махам...Все пак става дума за Free-програми,а Free не означава точно "Безплатно". :)

Link to comment
Сподели другаде

Напротив, Free си означава точно безплатно. По-скоро е оправдание това, че за крайния потребител програмата си остава безплатна. Проблемът е, че потребителят инсталира програмата заради самата нея, а не заради добавките. Т.е. те не са нужни на въпросната програма, за да функционира тя нормално, което ги прави абсолютно ненужни и изкуствено пробутвани.
Link to comment
Сподели другаде

При инсталиране на Daemon Tools предлага инсталиране на Daemon tools Toolbar.

 

И според Softpedia, програмата предлага екстри с инсталацията, но както съм споменавал и преди, добре е да подкрепяте докладните си с по едно шотче, за да бъде всичко точно документирано. За съжаление, в момента нямам възможност да я тествам лично. Догодина - със сигурност. Дотогава, ако някой реши да си нацапа машинката/виртуалката с SPTD драйвера й, моля да цапне един PrtScr в нужния момент и да предостави шотчето. Мисля, че така е редно.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Avast Free - Google Chrome

http://i50.tinypic.com/2gt2bu8.jpg

Все пак, тук са приложили по-интересна и някак по-честна стратегия: При всяко положение, потребителят трябва да сложи отметка, че или иска, или не иска да инсталира Google Chrome, за да продължи инсталацията. Но това си е ненужно допълнение към инсталацията. :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Май не остана програма, която не инсталира допълнителн ''екстри''. Въпроса е, кои програми не предлагат допълнителни ''екстри''?

 

И за да не съм :offtopic: , ''докладвам'' trillian. Снимка за доказателство няма как да дам, тъй като програмата въобще не пита по време на инсталацията си, дали искам ask toolbar-a . Направо си отива по дефолт в mozilla и ie. :haha:

 

edit: sorry, щом я има :blush: . Между другото темата трябва да е за ''кои програми не инсталират боклуци'', а не обратно. Все пак % на първите ще доста по-нисък и ще е по-интересно.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...