Jump to content

Програми/инсталатори - Залата на Срама


Препоръчан пост

  • Отговори 129
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

С инсталирането на програмата- Google Eartsh новата версия-5.1.3533.1731 се инсталира и браузера- Google Chrome като екстра.

 

Преди предлагаше Google Toolbar... Явно имат напредък, защото хрома си е направо ходещ toolbar. Добре е, като се казва за някоя програма, да се дава и снимков материал - по обективни причини. Някой ако се навие да направи шотче по време на инсталацията на Google Earth - добре дошло. :)

 

Edit: На сайта на SoftVisia, за доста програми от списъка е отбелязано, че са Freeware, което не е вярно. Няма ли да е правилно да се внесат корекции в това отнощение? (примерно по едно Ad-supported, ако не adware?) Предполагам, че би било голяма хамалогия, ама аз да си кажа... Може и по едно линкче към тази тема (подобно на линковете към ревюта и ръководства), защото някои потребители могат да се запитат: "Ко' туй адвер бье?!" Все пак, това би могло да доведе до някакъв спад (колкото и минимален да е) в честотата, с която се срещат toolbar-ите в потребителски логове от HiJackThis - благородна кауза :bgflag:

Link to comment
Сподели другаде

Edit: На сайта на SoftVisia, за доста програми от списъка е отбелязано, че са Freeware, което не е вярно. Няма ли да е правилно да се внесат корекции в това отнощение? (примерно по едно Ad-supported, ако не adware?)

Това е в процес на обсъждане.

Link to comment
Сподели другаде

При положение че има Руски-на английски ли да го инсталирам?!?

 

Точно в какво се състои проблема? Нали след инсталцията програмата си е на BG? Ако избереш английската инсталация, няма цели фермани изписани, че да те затруднят толкова... Нали си имаш речниче - можеш да погледнеш, която дума не я знаеш и готово... В противен случай, инсталираш на руски, без да слагаш toolb-aра и си готов. Аз снощи експериментално сложих последната версия на AIMP2 и в английския инсталатор нямаше никакви toolbar-ища. Съвсем логично - щом някой инсталира на Eng, значи не е от славянската общост и не би се израдвал на Toolbar-а на руска търсачка.

Link to comment
Сподели другаде

1. Не се отнасяй дискриминативно спрямо английския език. Да ме виждаш да ръся глупости от рода на "щом го има на английски, на руски ли да го инсталирам"? Всеки си избира какъв език да ползва и не е редно да се дискриминират останалите. Не всеки знае руски. Дори повечето хора в днешно време не знаят руски, а знаят английски, но никой, знаещ английски, не е тръгнал да обижда руския, докато доста хора, знаещи руски, се отнасят пренебрежително спрямо всичко неруско. Този начин на мислене май е останал у някои хора от комунистическите години, когато всичко трябваше да е руско и се отричаше всичко останало.

2. По време на инсталацията спокойно можеш да си избереш "Настройка параметров" и да махнеш отметката на "Установить Яндекс.Бар". Така няма да ти се инсталира нежеланата лента. Тествах го.

3. Това е езикът на инсталацията. Езикът на интерфейса на програмата е съвсем отделна работа. Дори Яденкс.Бар да се инсталираше винаги по време на инсталацията на руски, то няма да те заболи много да си инсталираш плеъра на английски, а после пак да си му избереш руски език на интерфейса. Или ВСИЧКО трябва да е на руски, за да не цапа системата с английски неща?

Link to comment
Сподели другаде

1.Прав си.

2.Това не го знаех-пак си прав.

3.Не си прав-Инсталатора почти винаги е на английски.След като инсталирам и ако няма Български/да има наистина е рядко/избирам Руски/няма програма която няма Руски/Не обиждам никого,но не може нещо да се предлага на Българският пазар и да няма БЪЛГАРСКИ!Радвам се на хора които превеждат/вкл. и ти/но,виж ги-нема да сложат БГто итова е.Виж игрите-няма игра която не е преведена на Руски,а на Български?Защо?Ей това ме дразни.Чета си тука/във сайта/за някоя програмка,добре,.Харсва ми.Пак добре.Дърпам я.Инсталирам я....и хоп, всичко на инглиш.Ами сега?!?Опции,език и.. ня-на-няма БГ и РУ.Какво следва -копирам името,влизам в първият Руски сайт-хоп имам си я краче-я ръчичка.Защо?Знам четири езика-Полски,Чехски,Украински,е,и Руски.Уважавам вашият сайт-за съжаление, много се научих от вас.Днес за първи път направих шотче :thumbsup:/от 2 години насам/То било толкова просто-но,на английски.Ей това ме дразни-На английски.

Link to comment
Сподели другаде

За т.3. Аз говорех конкретно за AIMP в случая, макар че то и по принцип е така. Езиците за инсталация и интерфейс са отделни и си се избират самостоятелно.

 

Иначе разбира се, че може да няма някоя програма, преведена на български. Положението не е толкова просто, колкото си мислиш или го изкарваш. Не всяка програма предлага възможност за локализация. Ако програмата разполага с такава възможност, да речем под формата на самостоятелни езикови файлове (lng например) или каквато локализационна система е замислил авторът на програмата, то тогава в общи линии е ред на някой добричък българин да си предложи услугите да преведе продукта. При положение, че почти всички програми се превеждат на доброволни начала, не е редно да се възмущаваш така. Ако толкова много ти се иска да има български език за дадена програма, която предлага възможност за локализация, можеш да се опиташ ти да я преведеш. Никой не е длъжен да превежда програма, ако не иска го прави.

Ако говориш за по-големите и платени програми, тогава нещата малко се изменят. Тогава мисля (поне в някои случаи) се наемат преводачи, но не съм сигурен. Все пак не е лесно да се преведе програма от рода на Photoshop от сам човек. В такъв случай има повече основание да се критикуват компаниите, задето не предлагат локализация, макар че и тогава може да се каже, че е донякъде нормално, че няма превод. България е малка, не особено известна и бедна страна и е нормално нашият език да не е с особено висок приоритет за доста компании. Не ги оправдавам (поне не и напълно), а просто представям как стоят според мен нещата от тяхната гледна точка.

А, както казах, има програми, които не предлагат възможност за локализация. Техните изпълними файлове често могат да се редактират с някой инструмент от рода на Resource Hacker, но това почти винаги е в нарушение на лиценза на програмата, дори и тя да е безплатна.

 

Всичко е на английски, защото това е възприетият за официален и универсален език за комуникация. Доста повече хора биха се изнервили ако дадена програма е налична само на полски да речем, отколкото ако я има само на английски. Ако от следващата версия на avast! чехите от Alwil Software решат да я пуснат само и единствено на чешки, според теб каква ще е реакцията? Колко хора по света знаят чешки и колко знаят английски?

Ако кажеш "'ми нека има английски, но да има и други езици", се връщаме пък на горния абзац. Както казах, нещата не са толкова прости, колкото може би ти изглеждат.

 

И не схванах дали "за съжаление" ни уважаваш или "за съжаление" си се научил от нас. Т.е. не схванах смисъла на цялото изречение.

Link to comment
Сподели другаде

FreeRIP - предлага да инсталира..., да инсталирааа..., абе много неща:

http://i49.tinypic.com/2w65g10.jpg :giggle:

Пробвах и едно браузерче: CometBird 3.5.5 То пък е много интересно... Инсталира се какво се инсталира и при първото стартиране...

http://i50.tinypic.com/2lb0u1u.jpg

Кара ме да си избирам домашна страница :giggle: Нито отметката може да се махне, нито има опция да си избера друга страница... Смеххх :haha: Не променя, обаче, началните страници на Opera и IE6. Само си слага по default своята, а уж ми дава да избера... При това, това за избора се появява при началния Wizard, който уж трябваше да ми експортира всички отметки от останалите браузери (експортира ги де). Не мисля, че е голямо прегрешение, ама все пак да си кажа. Стори ми се интересно - хем да избирам, пък хем не мога... Защо са си правили труда изобщо, да сменяват и това е... :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...