Jump to content

Разликата между видовете Windows 7


vampira96

Препоръчан пост

2 плочки х 1гб. рам . така ми е написано на фактурата и аз така го пиша.

 

чудя се дали ще могат да тръгват програми коита са за ХР ,разбрах че някои от версиите на 7 имали някъкво виртуално ХР вградено,точно за такива приложения.правилно ли съм разбрал че с това нещо може да се подкава всичко което е за ХР?

Link to comment
Сподели другаде

Не бях видял това "x2" в края. 2GB памет е достатъчна за нормална работа с Windows 7.

Да, за Windows 7 има възможност за инсталиране на т.нар. Windows XP Mode. Това е допълнение към Windows Virtual PC(*) и съдържа предварително инсталирана и лицензирана Windows XP SP3 като гост. Така могат да се стартират програми във виртуализирана XP среда. Дали компютърът ти може да се справи с това (дали отговаря на изискванията) можеш да провериш с Microsoft Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool (безплатен инструмент разбира се). Както Windows Virtual PC, така и Windows XP Mode са също безплатни (и двете) и могат да бъдат свалени от тази страница. Уловката е всъщност, че Windows XP Mode не поддържа Windows 7 Starter и Home Premium. Нужно е някое от следните издания: Professional, Enterprise или Ultimate.

 

(*) Да не се бърка с Microsoft Virtual PC 2004/2007. Не са коренно различни програми, но Windows Virtual PC е носледникът на Microsoft Virtual PC 200x, разработена за Windows 7.

Т.е. Microsoft Virtual PC 2007 е за Windows версии 2003 Server, XP и Vista, а Windows Virtual PC е за Windows 7.

Link to comment
Сподели другаде

мерси за изчерпателният отговор.интересно ми е как работят тези добавки. при инсталирането и стартирането на страи програми дали има нещо специфично или Windows Virtual PC си работи в фонов режим(мисля така беше израза за приложение което си работи само)?
Link to comment
Сподели другаде

Това вече не знам точно. Системата ми не може да се справи с Windows XP Mode.

 

А, иначе със самия Windows 7 справя ли се? Ако става въпрос за системата, която си посочвал като пробна, в написаните от теб ръководства? (1 Gb RAM и т.н. - по-старичка конфигурация) Или си направил ъпгрейд? Sorry, че гледам в чуждо канче, но мисля че твоите мнения по въпроса са доста безпристрастен еталон, на базата на който мога да преценя за себе си... Пък и от друга страна, се опасявам да не се поучи някой проблем с драйверите ми за дъно и видео, които са версии 2005-2006 година... Не съм обновявал, защото под XP всичко ми работи перфектно, но дали ще е така със 7... Та, ако имаш някакви наблюдения/препоръки по този параграф (респ. пробвал си 7), моля да споделиш. До момента оставам с впечатлението, че който е със 7, е с най-новите драйвери за хардуера си, независимо колко нов е той.

 

P.S: @gibson58 - казва ти, че можеш да го подкараш. При все това, не бързай да слагаш тая джиджавка, преди да се убедиш, че програмата която ти трябва много наистина не върви коректно под 7. Освен това, теста ти казва, че ще можеш да подкараш виртуалното XP, но едва ли ще ти върви толкова гладка, както сега XP-то - виртуалната машина споделя ресурси с реалната, като плюс това сигурно има и предел на виртуализиращите ресурси, които ще се ползват... Предполагам, че ако набримчиш на виртуалното XP един фотошоп или речеш да цъкащ някоя пуцалка, дето не тръгва на 7, виртуалката ще хлъцне...

При всяко положение, обаче, си иска яка щайга...

Link to comment
Сподели другаде

е аз няма да пускам игра + тежка програма едновременно.а и предполагам новите програми си бачкат под 7.

1.аз главно за игрите питам,защото някои от старите може да не тръгнат на 7.

2.като цяло се чудя дали да сменя ХР-то с 7,понеже съм решил да преинсталирам и сигурно 7 ще върви по бавничко от хр-то?

3.и ако може 1 въпрос извин темата,ако сложа 7,ще мога ли да ресторна имедж на ХР с norton ghost?

Link to comment
Сподели другаде

1. Ами, да, възможно е някои по-стари игри, които вървят нормално/сносно под XP, да не вървят особено добре под 7. Зависи колко добре написана е дадената игра. По принцип игри, които вървят добре под XP, би трябвало да вървят добре и под 7, защото не са коренно различни операционни системи и стига играта да е написана кадърно, не би трябвало да има проблеми. Разбира се си зависи от конкретната игра.

2. Честно казано е дори възможно 7-цата да е по-пъргава от XP заради някои нововъведения и подобрения като SuperFetch и подобрения memory manager например.

3. Би трябвало да можеш. Аз успешно и безпроблемно съм възстановявал image на XP върху инсталация на 7 чрез Acronis True Image, а щом тя няма проблеми, би следвало и Norton Ghost да се справи.

Link to comment
Сподели другаде

За XP Mode трябва да влезете в BIOS-А И ТАМ да настроите хардуерната виртуализация или нещо от този сорт.Аз от там го настроих и си върви чудесно с XP Mode
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...