Jump to content

Духовете-Мит или реалност


Препоръчан пост

...Според мен, който вярва в духове, богове и т.н., няма смелост да погледне реалността в очите, да приеме истината за това кой е и къде се намира. И какво ще му се случи.

 

Това може да се каже на 100% и в обратния смисъл!

 

п.с.Четете и пак пропускате написаното: Словото е ДУХ!

Пример: Ако говориш лъжа това е Духът на Лъжата!

Ако говориш с измама това е Дух на измама!

Ако говориш надменно това е Духа на надменноста!

Ако говориш горделиво това е Духът на гордоста!

Ако говориш знание това е Духът на знанието!

 

п.с.2. Така може да си пишем до безкрайност, но това само доказва на 100% писаното!

Малко по-горе @bmvtooo ви го е написал така:

Колкото до Духовете: Писано е:

Словото което се изговаря Дух е ...

 

А писаното никой не е в състояние да промени! Дори и не се опитвайте да го оспорите понеже съм сигурен ,че и вие сте го казвали без да го осъзнавате когато ви се случи нещо лошо например: "Така било писано" - така казват всички и дори не си задават въпроса защо го казват?

 

Е казах ви какво е писано, а вие съдете сами за себе си това което изговаряте от кой Дух е?

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 85
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Не е така Пламене. По-лесно е да вярваш. Просто си знаеш, че има господ, който пази хората. Ако нещо се случи и всички загинем, то това ще е деня на страшния съд но ние ще продължим да живеем, няма страшно. Ако умираш, вярваш, че ще живееш в рая, след което ще се преродиш. И така всичко е весело и щастливо. Не се притесняваш за нищо. Просто си живееш и каквото стане(каквото господ е отредил, каквото е било писано). А аз гледам на нещата реално. Вярвам само на себе си и сетивата си. Ако се случи нещо лошо се опитвам да го избегна. Аз знам защо вярваш. Защото не можеш да си обясниш какво става, когато човек почине. По-точно какво ще стане с теб. Човек на първо място гледа себе си(макар и понякога да го крие, да се прави на герой). Това не е толкова страшно. Всичко е по-просто от колкото изглежда. Живота на един човек е като полъха на вятъра. Започва и свършва. След това има друг вятър. Само че животът на човека е много по-сложен. Трае доста по-дълго.

"Така е било писано" - това е просто израз. Както например "Да ти върви по вода". Това не означава, че ако вървиш по вода, ще имаш добър късмет.

Словото което се изговаря Дух е ...

Това точно не го разбирам. Например един психолог може да ви говори по различни начини, в зависимост от това, каква емоция иска да предаде. Между другото наясно ли сте с това, че човек предава по-голямата част от информацията, чрез жестове, мимики. Дори човек може да отговори на въпрос, без нито една дума(например с поклащане на глава, вдигане на рамене, среден пръст :) ).

Има много изписано до сега, но какво от това ...?

Link to comment
Сподели другаде

Ако не си се срещал лично с Него много ясно, че ще пишеш тези глупости! И всичко това е след грехопадението! Човека е бил създаден да живее вечно, но сам си избра смъртта (което в превод значи отделяне от Живота който е самия БОГ)!

1.Прераждане няма - Определено е веднъж да се роди човек, веднъж да умре и сетне настава съд!

2.Знам какво става с човека когато почине (получава присъдата си за делата които е вършил в този сват) - Лично Господ ми го показа (как ме заведе там в тяло ли без тяло ли не знам, но ми показа всичко)!

3.Знам какво ще стане и с мен защото Господ ми го каза и обеща! Няма да ти казвам какво е защото си е лично за мен! А за теб какво е обещанието?

4.Ако човек на първо място гледа себе си е пълен егоист и не го интересуват другите хора които са част от самия него (е това няма как да го разбереш дори и да ти се обясни в пълни подробности)!

5.Живота на човека сега е временен защото човек сам си го избра и за това се яви и смъртта за да помни човек че е безсилен пред създателя си! Не ми казвай, че е дълъг живота на човека - ако сегашните 80-100 или 120 години са много време за теб, то какво ще стане когато разбереш, че пред Вечността са като един миг?

6.А и какъв е смисъла тогава да живее човек като ще умре? Не си ли си задавал този въпрос? Не ти ли е идвало на ума, че смисъла от този кратък живот който живеем в тая кожена дреха (видимото тяло) е безсмислен ако не разберем причината за това?

7.БОГ е ЖИВОТА! И ако човек не се е съединил с Него има временния живот, но ако се е съединил с Него (а това без Вяра не може да стане - но не вяра на думи (вероизповедание както го наричат), а истинската вяра която не идва така щото да се показва, но самите и дела свидетелстват за нея!

8.Точно това което трябва да разбираш не го разбираш, а искаш да знаеш за Небесните неща пък не разбираш за земните?!

Колкото и мимики да правиш те пак са породени от слово което на първо място идва в ума на човека!

 

Как чуваш мисълта? С кои уши? Като я чуваш мисълта не е ли тя слово? Кой ти го говори вътре в ума ти това слово? Кой от двата източника ти говори в ума защото човек от самосебеси не може да възпроизведе мисъл колкото и да си мисли, че е така?

Всяко дума която се възпроизведе в ума на човека е слово което е дошло от някъде и от къде - от някакво знание ще кажете?

Да точно два са източниците на знание, но едното знание убива, а другото дава Вечен Живот! Едното е от дървото за познаване на добро и зло (а това дърво е дявола), а другото дърво е Дървото на Живота (което са самия БОГ)! Използвани са символи в Библията когато са описани тия неща за да се изпълни казаното от Господа - С гледане ще гледат и пак няма да видят, и със слушане ще слушат и пак няма да чуят, и да разберат защото е закоравяло сърцето им!

Точно тези думи на Господа и вашите действия доказват ПИСАНОТО! Ето и друго писано което доказвате дори и да отхвърляте писаното: За естествения човек всичко това е глупост и не може да го разбере защото то се изпитва Духовно, а Духовния човек никой не знае да го изпитва!

 

п.с.Да има много изписано за всичко, но то е това което ние пишем, а това което ПИСАНО в Божието Слово не може да отпадне а ще се изпълни (и си се изпълнява подробно макар и да не искате да го прочетете)! Дори и за трагедията в Америка на 11 септември е писано, но понеже е написано с други думи (символи) остава скрито за тези които не разбират писанията!

Link to comment
Сподели другаде

2.Знам какво става с човека когато почине (получава присъдата си за делата които е вършил в този сват) - Лично Господ ми го показа (как ме заведе там в тяло ли без тяло ли не знам, но ми показа всичко)!

Можеш ли малко по-подробно да обясниш как се срещна с него, къде, кога...?

4.Ако човек на първо място гледа себе си е пълен егоист и не го интересуват другите хора които са част от самия него (е това няма как да го разбереш дори и да ти се обясни в пълни подробности)!

Ти сега говориш така. И други съм чувал да говорят така. Но съм виждал и как омекват. Извинявам се за бруталните неща които ще кажа - ако ти сложат един чушкопек на ръката и като го включат, много бързо ще предадеш всички, повярвай ми. Просто всяко едно същество има инстинкт за оцеляване. Това е всъщност смисъла на живота, който ти смяташ, че е - за да те осъдят като умреш. Това е. Всичко се върти около това. Всяко живо същество е като водовъртеж например. Поради това, че водата измества газ(защото е с по-голяма маса), започва един процес размяна на веществата в пространството. Незнам може би много сложно го обяснявам за теб. Ако разбираш английски език, гледай Stephen Hawking`s Universe. Това е поредица по Discovery Channel, има я в youtube.

Не ми казвай, че е дълъг живота на човека - ако сегашните 80-100 или 120 години са много време за теб, то какво ще стане когато разбереш, че пред Вечността са като един миг?

Тук си много прав. Това е безпорно. Аз и това се опитвам да ти обясня. Ти си мислиш, че си важен за вселената. Много се лъжеш. Защото нещо може да бъде важно за човек, но не можеш да кажеш същото за вселената. Това са коренно различни неща. Все едно да кажеш - Стола плува рибата в морето строила макарони самолет :) . Просто няма смисъл в тези думи. Не трябва да се бъркат понятията.

А и какъв е смисъла тогава да живее човек като ще умре? Не си ли си задавал този въпрос? Не ти ли е идвало на ума, че смисъла от този кратък живот който живеем в тая кожена дреха (видимото тяло) е безсмислен ако не разберем причината за това?

А какъв е смисъла да ми се разбие нафтовата помпа на колата, точно когато ми трябва да пътувам. Та аз имам важна работа, какъв е смисъла да ми се счупи колата... ;)

 

Как чуваш мисълта? С кои уши? Като я чуваш мисълта не е ли тя слово? Кой ти го говори вътре в ума ти това слово? Кой от двата източника ти говори в ума защото човек от самосебеси не може да възпроизведе мисъл колкото и да си мисли, че е така?

Аз нечувам никой да говори в главата ми. Програмист съм но не съм още на тази фаза :). Наистина мисълта няма как да се появи случайно, всяка мисъл е в следствие на предходна(много е дълго за да ти го обясня, за мен е като работата на компютъра, само че доста по-сложна ОС работи в главата на човек, също има много програми). Както компютъра не може от самосебе си да възпроизведе някакви смислени данни. Всяко нещо, което ние хората познаваме си има предпоставки и следствие, така да ги нарека. За теб предпоставката е БОГ, за мен са куп предпоставки.

 

С гледане ще гледат и пак няма да видят, и със слушане ще слушат и пак няма да чуят, и да разберат защото е закоравяло сърцето им!

Както спомена в по-горния коментар: Това може да се каже на 100% и в обратния смисъл!.

 

Дори и за трагедията в Америка на 11 септември е писано, но понеже е написано с други думи (символи) остава скрито за тези които не разбират писанията!

Аз също мога да ти предскажа нещо което ще се случи някога - Ще има много насилие и някой ще направи голямата грешка, от която много хора ще пострадат. Но насилието няма да се прекрати. Ще има насилие още много дълго време, докато накрая не се появи този, който е изпратен да прекрати насилието и да покаже на хората други светове.

Повярвай ми, един ден ще се случи нещо такова и ще могат моите думи да се тълкуват, така, че все едно съм го предсказал. Но аз нямам представа въобще какво ще стане. Просто знам, че няма как да няма насилие. И че то може да се прекрати, като хората се обединят с една цел. Защото хората сме си такива. Надявам се да схващаш логиката. Ако имам повече време, мога да измисля и нещо доста по-интересно и смислено. Това е просто като пример.

 

Ще може ли да цитираш, тази част от предсказанието за 11 септември?

БОГ ли е написал това? Или човек? Защо вярваш, имаш ли доводи, някакви доказателства?

Link to comment
Сподели другаде

Има доказателсво за всичко, но за да го разбереш ще трябва доста да се понапънеш! Как мислиш, че ще ти се даде на готово след като го отхвърляш?

 

Отговори си сам на този въпрос който сам си си задал:

само че доста по-сложна ОС работи в главата на човек

 

А въпроса е: Кой я е сътворил и поставил там?

 

Както всяка ОС написана от човек работи в компютъра така и тази ОС за която споменаваш я е написал някой и поставил там! Кой е Той?

 

п.с.Ти май сам си противоречиш: Първо отричаш съществуването на Бог, а после точно за Него пишеш без да се замисляш от къде го знаеш и защо го пишеш:

Ще има насилие още много дълго време, докато накрая не се появи този, който е изпратен да прекрати насилието и да покаже на хората други светове.

Да точно така според Неговото Обещание се очаква да има Ново Небе и Нова Земя в които вече грях и всякакво зло да няма ,а да цари Вечна правда, радост и щастие в пълен МИР!

 

п.с.2. Тая думичка МИР също е тройно кодирана и ще ти е доста трудно да я разкодираш без Оня който я е кодирал (колкото и голям програмист да си)!

Link to comment
Сподели другаде

Както всяка ОС написана от човек работи в компютъра така и тази ОС за която споменаваш я е написал някой и поставил там! Кой е Той?

Тази ОС, която е в главата на човек, за разлика от написаните, се създава от самия човек. От момента, в който мозъкът му за пръв път заработва, до момента на смъртта му се развива. Както тялото се развива, никой не го създава на готово. Би трябвало да вярваш поне на това.

п.с.Ти май сам си противоречиш: Първо отричаш съществуването на Бог, а после точно за Него пишеш без да се замисляш от къде го знаеш и защо го пишеш:

Може би не си прочел всичко, или не си разбрал какво имам впредвид. Аз се опитах да се направя на пророк. Да предскажа някакви евентуални събития. Но не конкретни, а житейски. Така че, те да съвпаднат с познати сюжети, които според мен ще се повтарят, докато съществуваме.

Има доказателсво за всичко, но за да го разбереш ще трябва доста да се понапънеш! Как мислиш, че ще ти се даде на готово след като го отхвърляш?

Това изказване ми звучи политически. Нещо от рода на "Вервайте ми...". :)

 

Ти не даваш никакво точно обяснение. Само казваш че това е така, защото е така. Никаква аргументация. Също не ми отговори на няколко съществени въпроса:

1) Кой е написал Библията, както и другите свети книги(става въпрос за другите религии, или ти тях ги отхвърляш, оставам с такова впечатление, защото цитираш само от библията). И какво те кара да вярваш, че написаното там е истина.

2) Какво по-точно представлява срещата с Господ? Как да опитам и аз? Или тази чест е присъща само за избрани хора като теб?

3) Какво точно гласи това предсказание за 11 септември? Никога не съм чувал за такова.

4) Какви научни доказателства има за съществуването на Господ? (беше споменал за такова) Също никога не съм чувал за такова.

Link to comment
Сподели другаде

А точно тук обърка рейса! Точно науката установи, че не е възможно от само себе си да се създаде нещо и ти точно това почна да твърдиш:

Тази ОС, която е в главата на човек, за разлика от написаните, се създава от самия човек.

 

Как така човек е създал сам себе си?

 

Колкото и да се опитваш да пророкуваш написаното ще се изпълни и се изпълнява както винаги се е изпълнявало!

 

Казах ти, че обяснение няма да ти се даде до като не го потърсиш сам на правилното място!

 

Има едно ясно доказателство, че написаното в Библията е актуално и се доказва в действие и днес както е било и в миналото, така ще е и в бъдеще до като траят това небе и земя!

 

Ако си беше направил поне труда да прочетеш написаното там щеше да знаеш много отговори, не само на тези въпроси които ми задаваш, и за които ти казах отговор на готово няма да получиш (това е Божия Воля), а ти както искаш го разбирай! Да не мислиш, че ще получиш тайните Божии просто ей така защото ти се е приискало да ги знаеш! Ти на врага си ще му довериш ли тайните си?

 

Вярата и спасението са за всеки който повярва в Спасителя! Ти дори не можеш да си представиш какво направи Господ за да ни спаси и избави от Божия гняв, понеже всички заслужавахме смърт поради бунта си спрябо Бога!

 

Предсказанието за 11 септември си е написано, но е кодирано и не можеш да го разбереш до като не ти се открият подробностите! Хайде като толкова искаш потърси и ще намериш защото е писано: Който търси намира!

 

Науката произхожда от дървото за познаване на добро и зло, и няма нищо общо с дървото на Живота! По-горе ти описах кое дърво какво символизира!

 

Науката стигна до това си заключение, но понеже опровергава всичките и теории старателно скрива откритието си, но то ще стане явно в най скоро време! Имай търпение и ще видиш сам! Все пак живеем в последно време за което Господ е предсказал буквално какво ще се случи ,и то си се случва в пълни подробности! Това поне можеш буквално да си го намериш написано (то не е кодирано както останалите писания)!

 

А и най явното доказателство написано в Библията го има в днешно време стига да успееш да го намериш!

 

Хайде поне един жокер да ти дам: Всички човеци са говорили на един и същ език и Бог им е размесил езиците при строежа на Вавилонската кула, та са станали всички тия езици които познаваме днес! Кое доказва това, че са говорили на един и същ език (или по-точно в днешно време кое доказва това)?

 

Ако наистина искаш да разбереш истината докажи, че написаното в Библията не е истина както твърдиш! Но знай, че всеки който е дръзнал да го направи е стигнал до обратното заключение (дори и учен или професор да е бил преди това)!

 

Тук в България още не са почнали да се случват чудесата Божии така както ги има например в Америка, или на други места по света (комунизма доведе то това и не ги съдя защото има кой да ги съди), но там хората са повече на брой вярващите от невярващите (или поне тия които твърдят, че не вярват а сами не знаят дали вярват или не)!

 

 

Ако прочетещ по предните постове ще откриеш едно от чудесата които Бог е направил в днешно време и то пред учени! Как е възкресил мъртвец след 40 дни замразен в моргата и изваден за да се обучават студенти по медицина, и точно в този момент е бил съживен! Това науката се опита да обясни, но точно тези учени казали: "Това според науката е невъзможно, но щом го видяхме сме сигурни, че има един който го е направил и той не е човек!" (това са били думите им)!

 

Жалко, че в интернет такива информации не ги публикуват, но опитай се да накараш хората преживяли това да ти повярват, че няма Бог! Вярвай ми няма да успееш да ги убедиш колкото и наука да използваш!

 

п.с.Можем да си пишем и от части това ще бъде полезно, но не съм сигурен, че администраторите ще са съгласни да пълним форума с тази информация! Ако искаш да си задаваш въпросите за тия тайни, и чудесата Божии изчакай да стартира Българския сайт който сега се създава в Америка и където ще се задават всички въпроси относно тези неща за които си пишем сега!

Link to comment
Сподели другаде

Няма да се намесвам в спора, защото ако трябва да напиша какво мисля за религиите и боговете, ще трябва да напиша доста дълъг коментар с неприятни категоризации, от които вярващи могат да се засегнат. Всъщност не че не толкова се старая да не ги нараня, а просто не ми се образуват нерви и прахосва време в безсмислени спорове, защото нито аз ще мога да убедя вярващите в моите атеистични убеждения, нито те ще ме убедят, че има бог(ове).

 

Това, което държа да спомена, обаче е, че темата всъщност въобще не е за религиите, боговете и прочее. Под "дух" в заглавието се има предвид паранормалното явление дух. Макар да има допирни точки с религията като цяло, в темата насоката е съвсем друга, така че ще помоля учтиво да се придържате към същината на темата.

Link to comment
Сподели другаде

OK. Night_Raven прав си. Малко се увлякохме, както и тези преди нас. Извини ни. Наистина в този форум не е място за такива безпочвени спорове. :thumbsup:

Пламене виждам, че си прав, напълно аргументирани твърдения изказа. Нищо лично, просто обичам да споря, особено по тая тема. Сигурно обаче ще ме изгонят от този религиозен форум, който очакваш, както ме баннаха от форума за уфология. Не защото не вярвам в извънземния живот, а защото не им харесва какво пиша. И аз не, че немога да се регистрирам отново, а ми убиха желанието. Сигурен съм, че и в религиозния форум няма да искат да чуят друго мнение. А защо ли съм сигурен ...? :)

 

Link to comment
Сподели другаде

Това, което държа да спомена, обаче е, че темата всъщност въобще не е за религиите, боговете и прочее. Под "дух" в заглавието се има предвид паранормалното явление дух. Макар да има допирни точки с религията като цяло, в темата насоката е съвсем друга, така че ще помоля учтиво да се придържате към същината на темата.

 

Колкото и да се говори по темата дали за "паранормалното явление дух" (нещо което човек иска да си представи (фантазия както го пише в Уикипедия) за да избяга от истината за Духовете) или за реалните духове (слово) е все по темата за Духовете! Друг е въпроса кой какво разбира или си представя, или пък си мисли, че знае нещо по темата!

 

 

 

OK. Night_Raven прав си. Малко се увлякохме, както и тези преди нас. Извини ни. Наистина в този форум не е място за такива безпочвени спорове. :thumbsup:

Пламене виждам, че си прав, напълно аргументирани твърдения изказа. Нищо лично, просто обичам да споря, особено по тая тема. Сигурно обаче ще ме изгонят от този религиозен форум, който очакваш, както ме баннаха от форума за уфология. Не защото не вярвам в извънземния живот, а защото не им харесва какво пиша. И аз не, че немога да се регистрирам отново, а ми убиха желанието. Сигурен съм, че и в религиозния форум няма да искат да чуят друго мнение. А защо ли съм сигурен ...? :)

 

 

@Sasho851 това ще е отворен форум в който никой няма да те гони! Така правят само религиозните хора които не са познали истината! Винаги ще си добре дошъл! Точно за това се създава този форум за да се задават неудобни въпроси на които само Бог може да отговори чрез истинските си служители! Които както по онова време така и сега са отхвърляни от всички, но си вършат Божията воля!

Жалко само, че лицемерието на човеците чак години след смъртта им (както са били апостолите например) са почнали да ги уважават и да говорят за тях като за святи човеци и Божии служители! Но това не е от пълна полза на никой защото Бог иска да употреби служителите си до като са в тая телесна хижа (видимото тяло или наречено още "кожена дреха") да бъдат полезни на всички които искат да познаят истината!

Истина казвам не моята или на някой човек, а истината която е от Бога и е неотменима, непроменима, абсолютна, Вечна!

 

Поздрави на всички и нека всеки следва пътя който сам си е избрал, а накрая всеки сам за себе си ще разбере всичко: Дали е бил прав или не?! Няма начин да не го разбере!

Link to comment
Сподели другаде

О, мен не ме бърка да си спорите по принцип. Безсмислени спорове не ми пречат толкова, стига да са в рамките на добрия тон. Темата "Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми" е друг такъв пример. Тя няма реална цел и полза от нея общо взето няма никаква, защото нещата са просто прекалено относителни, за да се посочи най-добра антивирусна програма. Разбира се ако ви се спори още на тема религии и прочее, няма проблеми, стига да не е конкретно в тази тема. Можете да си направите друга тема в раздел Споделете и да си спорите колкото си искате. :)
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...