Jump to content

Проблем с инсталиране на оперативна система на лаптоп


tebusque

Препоръчан пост

Здравейте на всички! Имам почти нов лаптоп марка Gigabyte, модел W468N. От известно време започваше да ми показва син екран, от който не разбирах нищо докато в един момент не ме допусна до твърдия диск. Естествено с продажбата на лаптопа не са ми дали инсталационен диск /системата беше ХР/, нито пък имам някакъв възстановителен дял. Така, намерих от приятели инсталационни дискове с ХР, виста и 98. При опита ми да инсталирам която да е от 3-те операт с/ми срещнах проблеми: Виста ми даде грешка от сорта: не се намира файла E:\Sources\Install.nim и после изписваше грешка от типа на грешка 0х8007000D, тъй като диска на вистата има разни опции като поправка на системата, сканиране и т.н., пробвах всичките варианти, но без успех, след това ХП-то след зареждане на файловете изписа: Setup did not find any hard drives installed in your computer. Setup cannot continue. След това минах на вариант Win 98 SE, всичко мина чудесно, форматира, инсталира и когато дойде време за инсталиране на драйверите се появи следното съобщение: Cannot find a device file that may be needed to run WIN or a Win application. The Win registry or SYSTEM.INI refers to this device file but the device file no longer exists. If you deleted this file on purpose, try unistalling the associated application using its uninstall or setup program. If you will want to use the application associated with this device file, try reinstalling that application to replace missing file. vnetbios.vxd Press a key to continue. След като натисна който и да е клавиш ми излиза прозорче с нов хардуер, аз като му дам да го инсталира автоматично естествено не намира файла за съответния драйвер, предвид новата машина и старата система и му давам кансел, на на PCI System Management Bus компютъра заби, аз го рестартирам и се опитвам по някакъв начин да вляза в оперативната система, за да инталирам по някакъв начин драйвери или да я актуализирам до хп чрез диска, който имам но не мога да вляза, моля помогнете ми, какво трябва да направя за да инсталирам някаква опер система и от там да продължа да работя с компютъра си? Благодаря за помощта предварително! За всеки случай са ми дали 95 и милениум. До скоро!
Link to comment
Сподели другаде

Разгледай си БИОС-а и намери опцията за харда - NATIVE MODE.

Ако инсталираш ХР или Виста, гореспоменатата опция ТРЯБВА да е Disable. За 9х - опцията пък трябва да е Enable.

По-този начин няма да имаш нужда от инсталирането на допълнителен драйвер за SATA-контролера (или поне не би трябвало да имаш проблем).

За 9х незнам как ще се държи със SATA-хард, понеже такава врътка не съм правил.

 

Успех! :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Slammer! Много ти благодаря за съвета, на моя компютър не беше точно така наименованието, но подобно, направих както ти си описал и се получи. Направо страхотно! Благодаря ти от все сърце и продължавай да даваш твоите така полезни съвети! Желая ти успех!
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
Един приятел има същия проблем и аз се опитах да му помогна като приложиме това лекарство, но се оказа, че неговия твърд диск бил IDE, а не SATA, в този случай какво може да направиме, пробвахме и с друг диск, същия проблем?
Link to comment
Сподели другаде

Един приятел има същия проблем и аз се опитах да му помогна като приложиме това лекарство, но се оказа, че неговия твърд диск бил IDE, а не SATA, в този случай какво може да направиме, пробвахме и с друг диск, същия проблем?

За да му помогнеш на твоя приятел ще е добре да посочиш марка и модел на лаптопа, който притежава, а и какво сте се опитвали да правите, понеже ако наистина харда е IDE, не би трябвало да срешне проблемите, които ти си имал.

 

Успех! :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...